Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kathleen Battle i Wynton Marsalis w Odzie urocdzinowej dla królowej Anny, Hendla.

Lata temu kręciłem nosem, że za szybko, że na durszlaku zamiast trąbce z epoki, że trąci romantyzmem, a dzisiaj słucham z wielką przyjemnością. Cudowny i niecodzienny duet. Na dobrym sprzęcie wrażenie robi też bogactwo barw i bogata aranżacja (mało barokowa, ale już mi to nie przeszkadza).

• Like 3
Opublikowano

Dzisiaj, coś z całkiem innej beczki... 

Dawno temu, za czasów słusznie minionych, w mojej podstawówce poprawna odpowiedź na pytanie:

- Co Śląsk daje Polsce? Brzmiała...

- KAT-a

Jak słychać, młodzież do dzisiaj to pamięta.

• Like 4
  • Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
11 godzin temu, Whitesnake napisał:

Też zawsze wolałem ich słuchać :-D

Gene Simmons... Człowiek - legenda. Jego album liczy ponad 5000 udokumentowanych pozycji... If You know what I mean:) Wilt Chamberlain miał 10k na liczniku, ale nie wiadomo, czy licznik nie był podrasowany.

A w ogole bardzo szkoda, że kiss - mega gwiazda światowa, nie osiągnął w Polsce odpowiedniego statusu. A to tylko przez czcionkę graficzną, która jakiemuś redaktorowi za komuny skojarzyła się z SS i przedstawił zespół jako propagujący nazizm...

Opublikowano
44 minuty temu, Wuj napisał:

A to tylko przez czcionkę graficzną, która jakiemuś redaktorowi za komuny skojarzyła się z SS i przedstawił zespół jako propagujący nazizm...

Żeby było ciekawiej, to przekonanie przyszło do nas z Niemiec, gdzie poprawność polityczna nakazała zmienić oryginalne logo.

KISSger.png.f1f8c5f2d22de9d1628e55930a1ee94e.pngkiss-german-ad-modified-logo-3.jpg.dee6844baa81591e72fa5728874a48a9.jpg

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Skoro wyciągamy z szafy takie klasyki, to ja pojadę 2go ligowym bandem z tamtych czasów, który miał na wokalu prze-geniusza. Po 1 lub 2 płycie miał wypadek - nie pamiętam dokładnie, ledwo uszedł z życiem i po powrocie do zdrowia już nie osiąga takich skal, ale warto posłuchać. BTW piosenka jest ultra hitem w Azji Płd-Wsch - w barach karaoke leci prawie tak często jak "My way" Sinatry:)

BTW BTW - a w ogóle Azja PłdWsch to zagłębie metalowo - rockowe. Zatrzymali się na latach 80'... I dobrze.

Ostrzegam - ilość spandexu i lakieru do włosów przekracza poziom 3 x motley crue, ale song zacny:)

• Oceniam pozytywnie 1