mosze Napisano 19 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2013 Modne w pewnych, hmm, kręgach. Raczej nie w kręgach forumowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał1969 Napisano 19 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2013 Zamiast krawata lub muchy mozna załozyć ascot. Sa teraz bardzo modne. Ascot czemu nie. Pytanie tylko co do ascota, bo garnitur nie bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 19 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2013 A z kota tez mozna założyć. Moderatorze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pafcio0 Napisano 28 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2013 Pozwolę sobie zaprezentować ślubny garnitur zrobiony u Cafardiniego (koszula również tamże wykonana, jak i krawat dobrany). Nosi się bardzo przyjemnie. Warunki świetlne bardzo uwypukliły wszelkie fałdki, na żywym modelu nie jest to tak zauważalne. Choć na pewno dopasowanie zawsze może być lepsze. Wełna 140's Vitale Barberis Canonico. Poszetka lniana z poszetka.com. Wiązanie krawata jeszcze bardzo robocze, będę nad tym pracował. Dojdzie jeszcze kwiatek do butonierki Koszula oczywiście jest biała, krawat w bardzo misterny biało-granatowy wzór, jego losy nie są jeszcze przesądzone. Patki kieszeni prawdopodobnie schowam do wewnątrz - wnikliwe testy wykazały, że trik jest kompletnie niezauważalny. Nie jestem zbyt fotogeniczny, więc zaprosiłem kumpla aktora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 28 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2013 Rękawy są za długie, nadmiernie zwężone co powoduje efekt harmonijki przy łokciu. Całość można by bardziej dopasować w talii i klacie, ale dopasować, nie zwęzić, bo widzę, że o ile poniżej talii jest nadmiar materiału, o tyle klapy na dole już się ciągną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 28 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2013 Fajny kolor i fotomontaż Skróciłbym odrobinę spodnie i coś nie do końca gra z rękawami marynarki (marszczenia). Można wiedzieć gdzie kupiłeś krawat? Samemu właśnie szukam czegoś podobnego w szaro-granatowy mikrowzór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pafcio0 Napisano 28 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2013 Dzięki za uwagi. Krawat dobrałem w Cafardinim i logiem tej firmy jest opatrzony, nie wiem czyja to produkcja. Mam wrażenie, że identyczny widziałem jakiś czas temu w Lambercie w Tarasach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 29 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2013 Idę w roli świadka na ślub przejaciela i w związku z tym mam do Was dwa pytania. Jakiś czas temu krawcowa wszyła mi srebrne guziki klubowe do marynarki od garnituru, w którym zamierzam się wybrać na ślub. Powinienem na nowo wstawić standardowe, granatowe guziki. Czy mogę założyć jedwabną granatowo bordową muchę oraz białą lnianą poszetkę? Pan Młody będzie ubrany prawdopodobnie w czarną muchę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 29 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2013 Idę w roli świadka na ślub przejaciela i w związku z tym mam do Was dwa pytania. Jakiś czas temu krawcowa wszyła mi srebrne guziki klubowe do marynarki od garnituru, w którym zamierzam się wybrać na ślub. Powinienem na nowo wstawić standardowe, granatowe guziki. Czy mogę założyć jedwabną granatowo bordową muchę oraz białą lnianą poszetkę? Pan Młody będzie ubrany prawdopodobnie w czarną muchę. Ad. 1. Ja bym tak zrobił. Ad. 2. Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 2 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2013 Smithson = Spamson, posty wycięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajsi Napisano 7 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2013 Zastanawiałem się nad odpowiednim tematem, i myślę, że ten jest odpowiedni Za jakiś czas wybieram się na ślub i mam problem z dobiorem dodatków. Pójdę w garniturze, kolorystycznie podobnym do tego użytkownika pafcio0 (#1094). Jako, że dopiero zaczynam orientować się w tematach modowych, nie mam pojęcia jaki dobrać krawat. Myślałem również o poszetce, której nigdy do tej pory nie nosiłem i bardzo chciałbym zacząć. Będę wdzięczny za wszelkie porady, propozycje zestawów, czy ogólnie uwagi. Z góry dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 7 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2013 Ale co chcesz jeszcze wiedzieć? Kolega pafcio0 ubrał się właśnie na ślub. Tu nie ma wielkiej filozofii - skoro idziesz w granatowym garniturze to dobierasz do tego czarne buty (najlepiej wiedenki), białą bawełnianą koszulę, białą lnianą poszetkę, jedwabny srebrno-szary krawat (może być w jaką nienachalną fakturę) i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pafcio0 Napisano 7 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2013 Największe, acz i tak niewielkie, pole manewru mamy przy krawacie. Mogą też pasować niektóre odcienie niebieskiego, jakiś ciekawy royal blue, itp, eksperymenty z ciemnożółtym/złotym też są ciekawe, ale ryzykowne. Mikrowzorki, drobne faktury bardzo fajnie ożywiają prezencję. Najwięcej uwagi powinniśmy jednak poświęcić dopasowaniu garnituru. Mój ożenek jeszcze przede mną, jak Małżonka pozwoli, może wlepię tu jakąś fotografię "z placu boju". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pafcio0 Napisano 7 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2013 Oto krawaty, które pomyślnie przeszły test dopasowania do mojego ślubnego granatowego garnituru: Ostateczny wybór padł na ten w biało-granatową "pepitkę". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secondhand Dandy Napisano 7 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2013 Oto krawaty, które pomyślnie przeszły test dopasowania do mojego ślubnego granatowego garnituru: krawaty.jpg Ostateczny wybór padł na ten w biało-granatową "pepitkę". Bardzo dobry wybór 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajsi Napisano 8 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2013 Dziękuję za pomoc. Być może zostałem źle zrozumiany, bo na ślub idę jako gość, nie pan młody oczywiście poza tym chodziło mi również o ogólne wskazanie odpowiednich kompozycji dodatków do tego typu garnituru. Co do poszetki byłem przekonany do białej lnianej, także cieszę się, że wybór został potwierdzony. Jeśli macie jeszcze jakieś ciekawe pomysły co do krawatów będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikeman1 Napisano 8 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2013 "Zwykły garnitur zamienia w strój na specjalne okazje. Najprostszym rozwiązaniem będzie wybór kamizelki z tego samego materiału co reszta zestawu. Ale kamizelka pozostawia nam większe pole manewru. Osobiście uważam, że na ślub warto zdecydować się na kamizelkę kontrastującą. I nią właśnie można dowolnie kształtować charakter całego zestawu, w zależności od tego jaką konwencję ma ślub. Na ślub w katerze, z chórem śpiewającym do mszy, zaproponowałbym po prostu kamizelkę popielatą, ewentualnie w kratę księcia Walii. Stworzy piękny, prosty, zanurzony w tradycji zestaw. W pewnym sensie zbliży zestaw do morning coat, do którego zawsze nosimy kontrastującą kamizelkę." Więcej na macaronitomato Gdzie można kupić taki krawat? Szukam granatowego w drobne grochy, takie jak na załączonym zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arche Napisano 8 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2013 Czy pisałeś do Macaroniego w tym temacie, skoro zdjęcie pochodzi z jego strony? A, proszę nie dublować postów - zadać pytanie można raz, we właściwym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikeman1 Napisano 16 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2013 Przepraszam za dublowanie postu, ale dopiero pozniej znalazłem odpowiedni dział. Sprawa krawatu jest już rozwiązana. Mam jeszcze jedno pytanie. Narzeczona bedzie miała bukiet z czerwonych kwiatów Amarylis, ja natomiast chciałbym mieć również kwiat w butonierce jak na zdjęciu w poscie wyżej. Czy dopuszczalne jest takie zestawienie: u kobiety bukiet z Amaryis a u mnie w butonierce biały goździk lub eustoma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 16 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2013 Oczywiście. Wcale nie musicie mieć kwiatów tego samego gatunku, ani tego samego koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 16 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2013 Swoją drogą - nie jestem żadnym specjalistą od ślubów, ale może by Panie i świadkowie skorelowali swoje "ukwiecenie" ? W sensie - druhny i Panna Młoda Amaryis, a świadkowie i Pan Młody białe goździki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 16 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2013 jakoś nie trafiłem a ten wątek a u mnie jest to dość pilna sprawa. Krótkie pytanie - jakie polecacie ubranie (chodzi o stopień oficjalności) na chrzciny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 16 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2013 Ja jako ojciec chrzestny ubrałem się podobnie jak na ślub - granatowy garnitur, biała koszula, srebrnoszary krawat, czarne wiedenki i biała lniana poszetka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 16 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2013 W zeszłym tygodniu jako gość miałem bardzo podobny zestaw. Tylko buty to były czarne broguesy. I nie ważne, że OCh był w zestawie klubowym (chinos beż, marynarka royal blue, "notie"), a ojciec w garniturze i koszuli w kolorową kratkę (też "notie"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 16 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2013 "notie"? EDIT Oczywiście chodzi o brak krawata. Sorry za zaćmienie umysłowe. Zwalam to na karb zbyt dużej ilości bursztynowego płynu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi