Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@kichanadeta dzięki za sygnał, tak jak napisałem, serwery home.pl i ich rozwiązania potrzebują czasu aby przetrawić to rozwiązanie. Do rana problem powinien zniknąć, a jak nie to będziemy pracować dalej. U mnie na Firefoxie problemu nie ma, ale na Safari rzeczywiście jest.

Opublikowano
3 godziny temu, wally napisał:

Co do strony www to nie ukrywamy, że dawno powinniśmy zrobić już nową, ale są pewne naleciałości z przeszłości, które czynią ten krok bardzo trudnym.

Skoro są utrudnienia to nie można iść na nowy serwer i postawić WordPressa? 

Opublikowano

@Krzysztof G Nowa strona z pewnością będzie na Wordpressie, problem jest raczej z przeniesieniem zawartości ze starej technologii, na której obecna strona została zbudowana (nie pamiętam jej nazwy). Pewnie trzeba będzie podjąć drastyczniejsze kroki i po prostu starą stronę wykasować, a nową wykonać od zera. Wiecie, moja wiedza o stawianiu stron ogranicza się do tego jak wykupić domenę i coś tam prostego na Wordpressie postawić (bazując na tutorialach z Youtube'a), więc dlatego mamy też taki stan rzeczy, ale jak ingerować w już wykupiony serwer to się nie znam.

Niemniej zakładam, że w tym roku w końcu dotrzymamy danych sobie obietnic i stronka powstanie ;)

Opublikowano
7 godzin temu, Aopolods napisał:

Jak będzie trzeba wykasować to będzie trzeba - trochę szkoda tych wszystkich iformacji, ale co robić.

Twoje trzynaście postów przeniesiemy! xD

Opublikowano
Cytat

This server couldn't prove that it's forum.butwbutonierce.pl; its security certificate is from *.home.pl. This may be caused by a misconfiguration or an attacker intercepting your connection.

Konkretniej jest taki problem jak powyżej.

Opublikowano
55 minut temu, blekit napisał:

Konkretniej jest taki problem jak powyżej.

Trole, ruscy hakerzy, Pegasus? Może jesteśmy niewygodni politycznie? Jakieś tam dekadenckie inteligenckie garniturki. Od jutra w CMDNS koszulki z orłem proszę, albo co najmniej z P z kotwicą?

Opublikowano
14 minut temu, DeanM napisał:

@pablocito Twoje wierszyki przeciążyły serwery.

O przpraszam, ograniczam się ostatnio. Nawet bana za polityczne komentarze dawno nie dostałem. Twierdzę, że te wszystkie dobrze dopasowane marynarki, spodnie, czyste buty, wysublimowane  zestawienia wzorów i kolorów, a nie

Krata pogania kratę na kracie 

A zza kołnierza włosy na klacie 

(No jednak nie udało zie bez rymu?)

Nieogolone od trzech dni gęby

Czy aby na pewno myte zęby?

To po prostu musi kłuć  w oczy reprezentację Suwerena.

Opublikowano

Donoszę, że forumowicz Paweł

Łamie reguły zabawy

Cienkie aluzje stosuje

Przez niego forum szwankuje!

Zostawmy politycznego berka

Skupmy się na butonierkach

Inaczej nam zamkną bazarek

Życzliwie - TW (z) Marek

• Like 3
Opublikowano

Zatem  ad rem:

czy ktoś może polecić jakąś alternatywę dla Tapatalka na iPhone’a, która będzie działać w zaistniałych warunkach żeby nie trzeba było wchodzić na Forum przez przeglądarkę, bo jest to uciążliwe i podcina mi poetyckie skrzydła? 

Opublikowano

Na serwer na home.pl mamy odnowione wszystkie certyfikaty SSL, jeżeli coś nie działa to wina home.pl, a nie nasza. Po weekendzie postaramy się to im zgłosić. Do tego czasu musicie nam uwierzyć, że witryna jest bezpieczna ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@metius Macaroni nie jest od kilku lat partnerem stowarzyszenia, a wątek w tamtym miejscu był dedykowany tylko dla nich oraz w pewnych wypadkach rzemieślników prowadzących działalność na mniejszą skalę. Kwestia ta wymagała uporządkowania, podobnie jak kiedyś miało to miejsce w przypadku Benevento. W wątku tym nawiasem mówiąc nie pojawiały się od kilku miesięcy nowe posty. Jeżeli forumowicze będą chcieli podyskutować na temat jego produktów można zawsze założyć nowy wątek, ale już w innymi miejscu.