mosze Napisano 4 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2019 Cześć metalowa kojarzy mi się bardziej z hydrauliką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omsosnicki Napisano 15 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2019 Tak sie spala genialne technicznie i smakowo cygaro. Na dwa odpadnięcia tytoniu. Bolivar Gigantes. Cuba o muerte!Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omsosnicki Napisano 6 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2019 SCDLH PradoWysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omsosnicki Napisano 6 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2019 A to wiadomo co Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yetonek Napisano 29 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2020 Panowie pytanko, czy zamawia/zamawiał ktoś cygara z Allegro? Jeżeli tak to polecacie jakiś konkretny sklep/użytkownika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wimon Napisano 29 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2020 Zdecydowanie nie polecam - łatwo się naciąć, masa "kubańskich" podrób, a oferta sklepów średnio atrakcyjna cenowo. Polecam za to trzy sklepy internetowe: - tabakonline.com (najlepszy, ale wysyła tylko do osób prowdzących działalność gospodarczą, trzeba podać NIP przy zamówieniu); - królestwotytoniu.pl (też fajny, do tego możliwa wysyłka "przez pełnomocnika", więc w zasadzie osoba fizyczna też może zamówić); - cigarro.pl (dosyć drogi, ale z bardzo dobrym wyborem, również możliwa opcja "na pełnomocnika"). 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dignito.Michał Napisano 12 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2020 W dniu 29.04.2020 o 16:33, wimon napisał: Zdecydowanie nie polecam - łatwo się naciąć, masa "kubańskich" podrób, a oferta sklepów średnio atrakcyjna cenowo. Polecam za to trzy sklepy internetowe: - tabakonline.com (najlepszy, ale wysyła tylko do osób prowdzących działalność gospodarczą, trzeba podać NIP przy zamówieniu); - królestwotytoniu.pl (też fajny, do tego możliwa wysyłka "przez pełnomocnika", więc w zasadzie osoba fizyczna też może zamówić); - cigarro.pl (dosyć drogi, ale z bardzo dobrym wyborem, również możliwa opcja "na pełnomocnika"). Ja też nie polecam allego jako źródła i to nawet nie dlatego, że można się naciąć i trafić podróbkę ale przede wszystkim dlatego, że nie ma się gwarancji tego jak cygaro było przechowywane :). Co do Cigarro to polecam odwiedzić jeden z ich lokali w Warszawie :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jwodzu72 Napisano 15 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2020 W dniu 4.08.2019 o 18:59, omsosnicki napisał: Cygaro słabe, może z czasem się ułoży ale puncher Xikara mistrzostwo świata cygarowo-motoryzacyjnego designu! Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Kubańska Limitada wykonana wczesnego 2018 roku palone w VIII 2019 ,czego się tu spodziewać i tak jakość kubańskich cygar poszybowała do góry w porównaniem z początkami wieku mam takie 19 letnie "rarytasy" czas im nie pomaga,czasem tak już jest PS Brakowało mi takiego wątku,wyszukiwarka pomogła Brawo Admini,tak cygara są szkodliwe ale papierosy,alkohol też... ' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarbis68 Napisano 31 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2020 CześćZaczynam dopiero przygodę z cygarami, bardzo długo palę fajkę, o dziwo, cygara mi zasmakowały. Szukam czegoś delikatnego, co warte jest uwagi. Może być ciut mocniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omsosnicki Napisano 14 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2020 Zino Platinum ChubbyŚwietnie technicznie i stosunkowo łagodne - cała linia zdecydowanie warta uwagi.Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omsosnicki Napisano 16 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2020 El Credito czyli co palą zwykli KubańczycyWysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarbis68 Napisano 5 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2020 Doskonałe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omsosnicki Napisano 25 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2020 Oliva V BelicosoWysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWojtylak Napisano 25 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2021 Pora żebym i ja zawitał do tego wątku 😁 Trochę cygar w życiu już przepaliłem, ale kilka miesięcy temu machnąłem się na coś czym uważam ze warto się podzielić. Udało mi się ustrzelić pełne pudełko nieprodukowanych już cygar Diplomaticos No. 4 z 2009 roku. Diplo to moja ulubiona marka (jestem fanatykiem Kuby), a te czwórki stanowią piękne dopełnienie mojej kolekcji. Szkoda mi ich palić, ale na jedno się skusiłem i było o-b-ł-ę-d-n-e. 🥰 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 25 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2021 13 minut temu, MWojtylak napisał: uważam ze warto się podzielić Ja też tak uważam , adresy podawać w wątku czy przez PW ? 😉 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 25 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2021 Zwłaszcza, ze jak mówisz szkoda Ci ich palić. Zostaw sobie jedno w gablocie, a my resztę z chęcią wypalimy. Podaj tylko miejsce i datę spotkania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gersha Napisano 28 Czerwiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2021 Dzień dobry, Chciałabym kupić mężowi cygara w prezencie urodzinowym. Nigdy wcześniej nie palił cygar, w związku z tym myślę o cygarach polecanych dla początkujących użytkowników. Czy lepiej będzie kupić pojedyncze sztuki cygar i do tego potrzebne akcesoria czy raczej od razu zestaw? Na stronie sklepu królestwo tytoniu, który był tutaj polecany jest np taki zestaw: http://krolestwotytoniu.pl/ashton/123-cygara-ashton-sampler-a10.html Nie wiem tylko, czy cygara się dobrze przechowają w takim pudełku czy potrzebny jest raczej humidor z nawilżaczem. Czytałam też, że do różnych cygar niezbędne jest utrzymanie wilgotności powietrza na różnym poziomie, w związku z tym nie wiem czy można przechowywać różne cygara w tym samym pudełku/humidorze. I jakie akcesoria są niezbędne? - humidor do przechowywania plus nawilżacze? - nożyczki, obcinarka, wyrzynarka, puncher czy wszystkie wymienione? - zapałki do cygar lub zapalniczka? Jestem totalnie zielona w temacie, a czas nagli:-) Kwota, którą mogę przeznaczyć na cygara plus akcesoria to ok 1000 zł. Z góry dziękuję za pomoc. Katarzyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr B. Napisano 22 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2022 Dobry wieczór, chcę komuś kupić na prezent mały sampler cygar. Osoba zaznajomiona z tematem, pali cygara od ładnych paru lat. Wybór jest pomiędzy zestawami: ZESTAW CYGAR ALEC BRADLEY TORO PACK HUMIDIBAG SAMPLER Sampler zawiera 4 cygara: 1x – Alec Bradley Black Market Toro (6×50) 1x – Alec Bradley Maxx Toro (6×50) 1x – Alec Bradley Black Market Esteli Toro (6×50) 1x – Alec Bradley Prensado Toro (6×50) Box-Pressed a: CYGARO TE AMO WORLD SELECTION ASORT ROBUSTO - 5 CYGAR. Który z tych dwóch jest ciekawszy? Lepszy jakościowo? Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christo Napisano 24 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2023 Cześć, szukam humidora dla siebie, ale najpierw zapytam doświadczonych kolegów, bo ja palę okazjonalnie, kilka cygar w roku - czy ma sens kupowanie humidora? Oczywiście pewnie po zakupie częstotliwość się zwiększy, ale nie gwałtownie na pewno. Budżet - do 500 zł, znajdę coś ładnego i sensownego Waszym zdaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dignito.Michał Napisano 16 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2023 W dniu 24.07.2023 o 08:06, Christo napisał: Cześć, szukam humidora dla siebie, ale najpierw zapytam doświadczonych kolegów, bo ja palę okazjonalnie, kilka cygar w roku - czy ma sens kupowanie humidora? Oczywiście pewnie po zakupie częstotliwość się zwiększy, ale nie gwałtownie na pewno. Budżet - do 500 zł, znajdę coś ładnego i sensownego Waszym zdaniem? Widzę nikt nie podjął tematu przez prawie miesiąc więc pewnie już rozkminiłeś jak "żyć" natomiast jeśli zaczynasz i palisz okazjonalnie, to bez sensu inwestować kasę w humidor. Kup Bovedę 65% 20g oraz szklane pudełko z nakrywką w IKEA. Dosłownie nic więcej na start nie będzie Ci potrzebne. Dodatkowo jakiś higrometr elektroniczny a pozostałe 400-350zł wydaj na różne cygara, aby popróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christo Napisano 24 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2023 Owszem palę okazjonalnie, choć myślę, że częstotliwość znacząco się zwiększy (4 cygara w ostatnim miesiącu w porównaniu do kilku cygar na rok wcześniej). Wiem, że cygara można trzymać w zwykłym pudełku albo wręcz uszczelnianym słoiku (polecane przez profesjonalistę) co paradoksalnie będzie lepszym zabezpieczeniem niż mniej szczelny humidor, ale w moim przypadku on pełni także rolę dekoracyjną. Zakupiłem taki, używany, prawdopodobnie kilkunastoletni lub starszy - od osoby prywatnej. 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 11 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2023 Panowie, szukam skromnego prezentu dla palącego kumpla i wymyśliłem cygaro(a). Budżet ok. 100 zł, prezent ma być skromny Jakaś próbka, coś niebanalnego, jednak do dostania od ręki (w ciągu kilku dni). Za pomysły będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi