Karol G. Napisano 31 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2018 Ano krzywi, ale dobre było. Pierwszy raz doceniłem wagę leżakowania przez długi czas w odpowiednich warunkach. Wcześniej myślałem, że to raczej metoda na "utrzymanie" cygara w przyzwoitej kondycji, ale nie sądziłem, że takie cygaro może być lepsze niż prosto ze sklepu. Podobnie mam z odmianą Maduro tego samego formatu i tej marki. W ogóle mam do nich jakiś sentyment, chociaż zdaję sobie sprawę, że jest wiele lepszych cygar na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omsosnicki Napisano 9 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2018 Patoro Brasil GorditoWysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omsosnicki Napisano 9 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2018 Siesta...Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omsosnicki Napisano 10 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2018 Diplomaticos jedyny niestety, który teraz produkują...Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omsosnicki Napisano 12 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2018 Patoro Serie P Jeroboam...Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omsosnicki Napisano 26 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2018 Davidoff Royal Release Salomones 3h cygarowego szczęścia Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whale Napisano 26 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2018 Akurat przeglądałem davidoffy w sklepach internetowych;) idealnie trafiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omsosnicki Napisano 30 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2018 Pasaż 13Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omsosnicki Napisano 30 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2018 San Cristobal de la HabanaWysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omsosnicki Napisano 18 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2018 Vegueros Especiales No. 2Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omsosnicki Napisano 20 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2018 Joya Black RobustoWysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 20 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2018 1 godzinę temu, omsosnicki napisał: Joya Black Robusto Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Ale kapturek to się chyba odcina, a nie ślini... Jakkolwiek źle, by to nie zabrzmiało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omsosnicki Napisano 25 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2018 Jak się chce dobrze obciąć to najpierw się ślini, a potem tnie. Nawet dworska etykieta to dopuszcza. Ale rzeczywiście raczej najpierw się robi zdjęcie, a potem ślini Mea culpa.Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omsosnicki Napisano 27 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2018 Partagas PresidenteWysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 6 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2018 Macanudo Maduro Diplomat - mam sentyment do tego cygara. A jeśli długo poleży w odpowiednich warunkach to już w ogóle bajka. Przynajmniej dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omsosnicki Napisano 10 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2018 Vegas Robaina Unicos i Małpie Ramie w Glencarinie Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omsosnicki Napisano 16 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2018 Trinidad Robustos ExtraWysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 30 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2018 Panowie, takie niedyskretne pytanie. Co robicie z brzydkim zapachem z ust po paleniu ? Wczoraj miałem mały zawodowy sukces, który uczciłem Romeo y Yulieta no. 3 (wiem, ze nic specjalnego, ale prezent od kolegi z Kuby) i szklanką Monkey Shoulder. Od tamtego wieczora upłynęły: płyn do płukania ust, szczotkowanie zębów, rano śniadanie, kawa, szczotkowanie, płyn, a ja nadal czuje posmak tytoniu na nasadzie języka. Paliłem papierosy w sumie 8 lat (szczęśliwie rzuciłem 3 lata temu), ale nigdy z czymś takim się nie spotkałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wimon Napisano 31 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2018 @Żorż Ponimirski według mnie coś musiało być nie tak z cygarem. Może nie było przechowywane w humidorze i się przesuszyło? Dobre cygaro (a R&J no. 3 z pewnością się do takich zalicza) powinno zostawić przyjemny, delikatny posmak, ale na pewno nic drażniącego, szczególnie dla osoby palącej wcześniej tytoń. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 31 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2018 @wimon, czyli pozostaje mi jedynie tzw. eksperyment "na ludziach" i zakupienie tego samego cygara z humidora. Moje rzeczywiście mogło być przesuszone, choć w smaku było przyjemne i nie paliło się jak szalone. Jedynie ten posmak mnie lekko odstraszył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wimon Napisano 31 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2018 @Żorż Ponimirski najlepsze wyjście akurat z Romeo & Julieta może być mały problem za oceanem ze względu na posunięcie JFK z 1962 r., ale jakaś przyjemna Dominikana też powinna dać radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 8 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2018 @wimon rozpoczynam eksperyment na ludziach. Cygaro przedwczoraj wyciągnięte z humidora. Na pewno pachnie inaczej niż Romeo, ale tak jak powiedziałeś na kubańskie mamy jeszcze bana przez około 2 lata. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wimon Napisano 9 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2018 Pierwszy humidor już po sezonowaniu Zaopatrzenie na najbliższy miesiąc zrobione, zobaczymy czy naprawdę wsiąknę w to hobby. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omsosnicki Napisano 10 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2018 Perdomo Edicion de Silvio Natural Robusto Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omsosnicki Napisano 13 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2018 Pierwszy humidor już po sezonowaniu Zaopatrzenie na najbliższy miesiąc zrobione, zobaczymy czy naprawdę wsiąknę w to hobby.Gratuluję! Bardzo ciekawe sticki! Dobra selekcja na początek, od bardzo lekkich do mocnych i wyrazistych jak Partagas D czy Oliva V. Widzę też saszetki Bovedy/Xikara. Dobre, bezobsługowe rozwiazanie jak się je regularnie wymienia, w humidorze z szybą zazwyczaj wilgotność szybciej spada niż w humidorach w całości drewnianych.Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi