wimon Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2018 W dniu 13.09.2018 o 11:10, omsosnicki napisał: Gratuluję! Bardzo ciekawe sticki! Dzięki! Na pierwszy ogień Oliva O - teraz rozumiem, czemu to cygaro jest tak polecane początkującym. Bardzo gładkie i migdałowe, perfekcyjnie równe spalanie, nie przytłacza mocą. Dla mnie rewelacja. 2 Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 16 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2018 Ja szukam coraz mniejszych rozmiarów i łagodniejszych smaków, bo skoczyłem na dość głęboką wodę tym ostatnim Patronem (świetny smak, ale b.duża moc). Raz na tydzień będę powtarzał eksperyment Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2018 Dziś na poważnie. 1 Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 29 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2018 Ciekawy film ukazał się dziś na kanale Kirby'ego: Dwie ciekawostki, które wydestylowałem z niego to: 1) Cygara smakują wg autorów lepiej z alkoholami słodszymi (koniak, wzmacniane wino) niż z takimi, które mają w swojej palecie smaków aromaty dymne (np. whisky z Islay) 2) Cygara lepiej palić będąc dobrze najedzonym, a nie mocno podpitym, bo zmniejsza się ryzyko nieprzyjemnych doznań typu mdłości. 1 Cytuj
omsosnicki Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2018 Padrón 1964 Anniversary Series MonarcaCreme de la cremeWysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj
omsosnicki Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2018 H.Upmann No 2 ca 5-letnia torpeda, smakowo również Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj
omsosnicki Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2018 Cohiba Coronas Especiales - cygaro wybitne.Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj
Karol G. Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2018 Wnętrze wygląda znajomo. Czy to La Casa del Habano w Krakowie? Cytuj
omsosnicki Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2018 LCDH to jedyne sensowne miejsce do palenia w Krakowie - w sumie od otwarcia prawie drugi dom Cytuj
omsosnicki Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2018 Quai d’Orsay Secreto Cubano Exclusivo Francia - w osobistym top 3 tego roku Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj
omsosnicki Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2018 Hoyo de Monterrey Grand Epicure EL 2013 Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj
Accaliant Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2018 Witam, chciałbym zapytać czy takie cygara są szkodliwe? Cytuj
pablocito Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2018 Witam, chciałbym zapytać czy takie cygara są szkodliwe?Jak to palony tytoń. Z tym, że tu bardziej na raka narażona jest krtań, język i policzki, płuca w mniejszym stopniu, chyba że dla biernie palacego towarzystwa. Z drugiej strony dowiedziono, że obcowanie z pięknem przedłuża życie. Ogólnie życie jest szkodliwe, tylko jaka przyjemność z umierania zdrowym? 1 2 Cytuj
omsosnicki Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2019 Fuente Fuente OpusX Perfecxion XWysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj
ulisses Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2019 Romeo y Julieta Petit Royales czyli w zasadzie połówka Churchills, ta "większa połówka" 1 Cytuj
omsosnicki Opublikowano 26 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2019 Bolivar Libertador i berlińska La Casa del HabanoWysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj
omsosnicki Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2019 Partagas Shorts i Ratafia Rene GeoffroyWysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj
omsosnicki Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2019 Vegas Robaina ClasicosWysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj
MWojtylak Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2019 Że też ja tego wątku nie zauważyłem wcześniej ? Moje ukochane Trinidad Reyes 1 Cytuj
omsosnicki Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2019 Partagas CulebrasWysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj
Karol G. Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2019 Culebras? Czy to ten słynny format, którego genezą jest rzekomo fakt, że niegdyś pracownicy fabryk cygar mogli zabrać na użytek własny określoną liczbę swoich wyrobów, a formując taki trójpak i traktując to jako 1 cygaro mogli de facto potroić swój przydział? Nie ma trudności z (w miarę) równomiernym paleniem tak krzywego cygara? Cytuj
omsosnicki Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2019 Culebras? Czy to ten słynny format, którego genezą jest rzekomo fakt, że niegdyś pracownicy fabryk cygar mogli zabrać na użytek własny określoną liczbę swoich wyrobów, a formując taki trójpak i traktując to jako 1 cygaro mogli de facto potroić swój przydział? Nie ma trudności z (w miarę) równomiernym paleniem tak krzywego cygara?Trudno go z innym cygarem pomylić Pali się bezproblemowo, ciąg idealny. Kilkuletnie potrafi być wybitne. Tylko trzyma się je nieco dziwacznie.A w tej wersji legendy jest ziarno prawdy. Rzeczywiście torcedores mieli określony przydział cygar. Pośledniejszych od regularnej produkcji stąd były splatane by podczas kontroli przy wychodzeniu z tabacalery odróżnić je od nielegalnie wynoszonych.Szczerze polecam spróbować! 3 w cenie jednego Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj
omsosnicki Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Vegas Robaina Famosos - mocny stick dla zaawansowanych, znacznie mocniejszy niż mój ulubiony Don Alejandro Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj
omsosnicki Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Cygaro słabe, może z czasem się ułoży ale puncher Xikara mistrzostwo świata cygarowo-motoryzacyjnego designu!Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi