Karol G. Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2018 Ano krzywi, ale dobre było. Pierwszy raz doceniłem wagę leżakowania przez długi czas w odpowiednich warunkach. Wcześniej myślałem, że to raczej metoda na "utrzymanie" cygara w przyzwoitej kondycji, ale nie sądziłem, że takie cygaro może być lepsze niż prosto ze sklepu. Podobnie mam z odmianą Maduro tego samego formatu i tej marki. W ogóle mam do nich jakiś sentyment, chociaż zdaję sobie sprawę, że jest wiele lepszych cygar na rynku. Cytuj
omsosnicki Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 Patoro Brasil GorditoWysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj
omsosnicki Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 Siesta...Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj
omsosnicki Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 Diplomaticos jedyny niestety, który teraz produkują...Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj
omsosnicki Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2018 Patoro Serie P Jeroboam...Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj
omsosnicki Opublikowano 26 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2018 Davidoff Royal Release Salomones 3h cygarowego szczęścia Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj
whale Opublikowano 26 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2018 Akurat przeglądałem davidoffy w sklepach internetowych;) idealnie trafiłeś Cytuj
omsosnicki Opublikowano 30 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2018 Pasaż 13Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj
omsosnicki Opublikowano 30 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2018 San Cristobal de la HabanaWysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj
omsosnicki Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2018 Vegueros Especiales No. 2Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj
omsosnicki Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2018 Joya Black RobustoWysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj
bodzixon Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2018 1 godzinę temu, omsosnicki napisał: Joya Black Robusto Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Ale kapturek to się chyba odcina, a nie ślini... Jakkolwiek źle, by to nie zabrzmiało 1 Cytuj
omsosnicki Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2018 Jak się chce dobrze obciąć to najpierw się ślini, a potem tnie. Nawet dworska etykieta to dopuszcza. Ale rzeczywiście raczej najpierw się robi zdjęcie, a potem ślini Mea culpa.Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj
omsosnicki Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2018 Partagas PresidenteWysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj
Karol G. Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2018 Macanudo Maduro Diplomat - mam sentyment do tego cygara. A jeśli długo poleży w odpowiednich warunkach to już w ogóle bajka. Przynajmniej dla mnie. Cytuj
omsosnicki Opublikowano 10 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2018 Vegas Robaina Unicos i Małpie Ramie w Glencarinie Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj
omsosnicki Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Trinidad Robustos ExtraWysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Panowie, takie niedyskretne pytanie. Co robicie z brzydkim zapachem z ust po paleniu ? Wczoraj miałem mały zawodowy sukces, który uczciłem Romeo y Yulieta no. 3 (wiem, ze nic specjalnego, ale prezent od kolegi z Kuby) i szklanką Monkey Shoulder. Od tamtego wieczora upłynęły: płyn do płukania ust, szczotkowanie zębów, rano śniadanie, kawa, szczotkowanie, płyn, a ja nadal czuje posmak tytoniu na nasadzie języka. Paliłem papierosy w sumie 8 lat (szczęśliwie rzuciłem 3 lata temu), ale nigdy z czymś takim się nie spotkałem... Cytuj
wimon Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2018 @Żorż Ponimirski według mnie coś musiało być nie tak z cygarem. Może nie było przechowywane w humidorze i się przesuszyło? Dobre cygaro (a R&J no. 3 z pewnością się do takich zalicza) powinno zostawić przyjemny, delikatny posmak, ale na pewno nic drażniącego, szczególnie dla osoby palącej wcześniej tytoń. 1 Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2018 @wimon, czyli pozostaje mi jedynie tzw. eksperyment "na ludziach" i zakupienie tego samego cygara z humidora. Moje rzeczywiście mogło być przesuszone, choć w smaku było przyjemne i nie paliło się jak szalone. Jedynie ten posmak mnie lekko odstraszył. Cytuj
wimon Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2018 @Żorż Ponimirski najlepsze wyjście akurat z Romeo & Julieta może być mały problem za oceanem ze względu na posunięcie JFK z 1962 r., ale jakaś przyjemna Dominikana też powinna dać radę Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2018 @wimon rozpoczynam eksperyment na ludziach. Cygaro przedwczoraj wyciągnięte z humidora. Na pewno pachnie inaczej niż Romeo, ale tak jak powiedziałeś na kubańskie mamy jeszcze bana przez około 2 lata. 1 Cytuj
wimon Opublikowano 9 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2018 Pierwszy humidor już po sezonowaniu Zaopatrzenie na najbliższy miesiąc zrobione, zobaczymy czy naprawdę wsiąknę w to hobby. 1 2 Cytuj
omsosnicki Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2018 Perdomo Edicion de Silvio Natural Robusto Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj
omsosnicki Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2018 Pierwszy humidor już po sezonowaniu Zaopatrzenie na najbliższy miesiąc zrobione, zobaczymy czy naprawdę wsiąknę w to hobby.Gratuluję! Bardzo ciekawe sticki! Dobra selekcja na początek, od bardzo lekkich do mocnych i wyrazistych jak Partagas D czy Oliva V. Widzę też saszetki Bovedy/Xikara. Dobre, bezobsługowe rozwiazanie jak się je regularnie wymienia, w humidorze z szybą zazwyczaj wilgotność szybciej spada niż w humidorach w całości drewnianych.Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi