Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ano krzywi, ale dobre było. Pierwszy raz doceniłem wagę leżakowania przez długi czas w odpowiednich warunkach. Wcześniej myślałem, że to raczej metoda na "utrzymanie" cygara w przyzwoitej kondycji, ale nie sądziłem, że takie cygaro może być lepsze niż prosto ze sklepu.

Podobnie mam z odmianą Maduro tego samego formatu i tej marki. W ogóle mam do nich jakiś sentyment, chociaż zdaję sobie sprawę, że jest wiele lepszych cygar na rynku.

• 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
1 godzinę temu, omsosnicki napisał:

Joya Black Robusto

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Ale kapturek to się chyba odcina, a nie ślini... Jakkolwiek źle, by to nie zabrzmiało :) 

• Like 1
Opublikowano

Jak się chce dobrze obciąć to najpierw się ślini, a potem tnie. Nawet dworska etykieta to dopuszcza.
Ale rzeczywiście raczej najpierw się robi zdjęcie, a potem ślini Mea culpa.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, takie niedyskretne pytanie. Co robicie z brzydkim zapachem z ust po paleniu ?

Wczoraj miałem mały zawodowy sukces, który uczciłem Romeo y Yulieta no. 3 (wiem, ze nic specjalnego, ale prezent od kolegi z Kuby) i szklanką Monkey Shoulder.

Od tamtego wieczora upłynęły: płyn do płukania ust, szczotkowanie zębów, rano śniadanie, kawa, szczotkowanie, płyn, a ja nadal czuje posmak tytoniu na nasadzie języka.

Paliłem papierosy w sumie 8 lat (szczęśliwie rzuciłem 3 lata temu), ale nigdy z czymś takim się nie spotkałem... 

Opublikowano

@Żorż Ponimirski według mnie coś musiało być nie tak z cygarem. Może nie było przechowywane w humidorze i się przesuszyło? Dobre cygaro (a R&J no. 3 z pewnością się do takich zalicza) powinno zostawić przyjemny, delikatny posmak, ale na pewno nic drażniącego, szczególnie dla osoby palącej wcześniej tytoń. 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
Pierwszy humidor już po sezonowaniu  Zaopatrzenie na najbliższy miesiąc zrobione, zobaczymy czy naprawdę wsiąknę w to hobby.
IMG_5523.thumb.jpg.534a5f0014354db89a1b41f6cedb3ea5.jpg
IMG_5525.thumb.jpg.072faa6bd44b6f06f0da5a52dd0b5560.jpg
Gratuluję! Bardzo ciekawe sticki! Dobra selekcja na początek, od bardzo lekkich do mocnych i wyrazistych jak Partagas D czy Oliva V. Widzę też saszetki Bovedy/Xikara. Dobre, bezobsługowe rozwiazanie jak się je regularnie wymienia, w humidorze z szybą zazwyczaj wilgotność szybciej spada niż w humidorach w całości drewnianych.

• Oceniam pozytywnie 1