xyz Napisano 4 Listopad 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2014 I wez tu czlowieku badz madry, skoro wlasciciel mowi jedno, a obsluga drugie... Poprosze ich po prostu o wymiary wkladki dla rozmiaru 8,5 i zobaczymy co wyjdzie. O ile odpisza, bo na ostatnie pytanie poki co odpowiedzi nie dostalem. Na początku też o to prosiłem. Obsługa doradziła, abym zmierzył długość ... podeszwy butów, których zwykle używam. Espana, siesta, magniana... (tego im tylko zazdrościć?). Później "weszli na rynek?", po zwiększających się nr zamówień sądzę, że stali się popularni, przypuszczam, że w znacznej części w krajach skandynawskich, podnieśli ceny, wkrótce zapewne znów je podniosą, itd. Właścicielowi (Carlos Lopez) - wydaje się, że można uwierzyć. Odpowiada z opóźnieniem, ale rzeczowo - magniana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 14 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2015 Pierwszy post na forum i od razu atakuję z pytaniem - żadnych nowych wiadomości od użytkowników butów Crownhill? Przymierzam się do zakupu pierwszych porządnych butów i myślałem o Meerminach (Shoepassion też, ale to już zaplanowane na sierpień - odwiedzę Berlin i po prostu przymierzę). Rzecz w tym, że kopyto Hiro opisujecie jako niezbyt smukłe, a ja mam stopę raczej szczupłą (szczegółowe pomiary jeszcze przede mną, ale coś w stylu 297 mm na długość, 109 na szerokość, trudno mi jeszcze określić, jaka jest charakterystyka podbicia - mniejsza jednak z tym, rozmiarem będę się martwił później). I obszerność tego kopyta mnie zniechęca. Natomiast burgundowe double monki od Crownhilla - mniam. Prezentują się super, ale jeśli to tęgość G, to może być problem. Więc pytanie - jak z tęgością? Bo na stronie tego nie widzę. No i oczywiście - jak z jakością? 150 euro to niedużo za GYW, ale więcej niż 200 na pewno nie wysupłam, więc już od dość dawna czytam forum i parę innych miejsc, by określić, co w tym przedziale cenowym prezentuje sobą najwięcej. Więc - jak się Wam spisują Wasze Crownhille? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 6 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2015 Wygląda na to, że wysyłka do PL jest ponownie darmowa. Może się komuś przyda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 6 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2015 Nie jest darmowa. Jak zmienisz kraj przesyłki na np. Hiszpanię - te same buty kosztują 130€. Po podaniu kraju docelowego np. Polski - cena wzrasta do 150€. Taki trik marketingowy, choć nie wiem czy dozwolony prawem europejskim. Inna sprawa, że nie podają nigdzie faktycznego czasu oczekiwania (chyba w ogóle nie prowadzą magazynu) - moje zamówienie złożone 3 lutego, jest właśnie w transporcie na terenie DE, z terminem dostawy 9.03 (wyjdzie 5 tygodni). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 6 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2015 Smuteczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 6 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2015 Przynajmniej z dużym prawdopodobieństwem można założyć, że nie stały i się nie kurzyły Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 6 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2015 Ok, ale wolę jak sprzedawca stawia sprawę jasno - "buty zawsze wykonujemy na podstawie złożonego zamówienia - czas dostawy ok. 4-5 tygodni". Mam nadzieje, że same buty wynagrodzą słabe wrażenie, które wywarł dystryBUTor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 10 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2015 wczoraj doleciały, po 5 tygodniach od zamówienia Crownhill Shoes - The Sofia parę spostrzeżeń z pierwszego założenia: + buty bardzo wygodne od pierwszego wyjścia, + rozmiarówka klasyczna europejska - wybierasz ten rozmiar, który nosisz + kopyto średniej szerokości, coś pomiędzy F, a G (porównywalne na szerokość do Y960) + kolor delikatnie ciemniejszy, niż pokazany na stronie dystrybutora (być może tak będzie w przypadku innych modeli) - dla mnie plus, nie wyglądają jak z cyrku. + skóra gruba, ale nie powodująca dyskomfortu przy noszeniu - (nie jest to poziom Yanko, jeśli ktoś by się spodziewał kupić taniej, a dostać równie dobrze ), + nie zauważyłem nierównych szwów, błędów w wycinaniu ażuru etc. (nie stawiam butów na półce, więc nie analizowałem ich pod lupą) + przyszwa spokojnie się schodzi (na zdjęciu nie zaciągnąłem do końca - profilaktycznie na pierwszy dzień), + w załączeniu do butów woreczek i firmowa łyżka CS, +- podeszwa w podbiciu wykończona elementem gumowym - mi nie przeszkadza, a maniakom zelowania może zrobić różnicę - dziurki od sznurówek nie zostały wykończone okuciami na pełnej długości (w sumie tylko ostatnia dziurka ma oczko z metalu), - fatalna obsługa na poziomie strony internetowej - buty mam w domu, a na moim koncie zamówienie figuruje jako "procesowane" (na maile odpowiadają dość szybko, ale denerwujące było dopytywanie się o wysyłkę), - pieniądze za buty pobierane są w momencie zamówienia, pomimo 5 tygodniowego oczekiwania (znów szczegół, ale brak dostatecznej informacji na stronie), chcąc je porównać do innych marek, to stawiam Crownhille na półce z Berwickiem, ponad G&B, ale odpowiednio niżej niż Yanko (to głównie kwestia skóry i wykończenia detalu). Jeśli dziś miałbym zdecydować o ponownym zakupie i nie spieszyłoby mi się z otrzymaniem zamówienia, to ponownie w tej kategorii cenowej wybrałbym CS. Pewnie to nie ostatnie moje zamówienie u nich - tym bardziej, że przy obecnym kursie €, wychodzą lepiej cenowo od Berwicków. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 10 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2015 @Hargin Podobają mi się. Wyglądają nawet lepiej niż na zdjęciach ze strony Długi czas dostawy to u nich standard? Zawsze rozpoczynają szycie buta dopiero po otrzymaniu zamówienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarkizDeSade Napisano 10 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2015 No ja też zamówiłem model który teoretycznie mieli na stanie co Pan potwierdził w mailu przed zakupem , a po zakupie i tak dostałem maila , że but będzie szyty co zajmie 30-45 dni.... Hargin buty piękne! Czy ta guma na podeszwie uniemożliwia ich zelowanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 10 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2015 A dlaczego miałaby? Gumę z gumą łatwo skleić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 10 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2015 Śliczne buty, wielkie dzięki za wyczerpujące informacje. Przymierzałem się do monków w tym samym kolorze (The Marseille), a teraz (oraz po jednym z ostatnich wpisów na blogu Mr. Vintage'a) już jestem w sumie pewien. Mam tylko jedną wątpliwość - zazwyczaj noszę 45, więc teoretycznie monki mogłyby być 44.5, a takiego rozmiaru nie ma Ale może jednak 45 będzie dobre... Dobrze byłoby od razu trafić z rozmiarem - skoro tacy są opieszali, to nie wiadomo, jak długo zajęłoby im procesowanie zwrotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz Napisano 10 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2015 Mnie zwrócono pieniądze w dniu otrzymania butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 10 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2015 teoretycznie monki mogłyby być 44.5, a takiego rozmiaru nie ma Ale może jednak 45 będzie dobre... Dobrze byłoby od razu trafić z rozmiarem w jakim celu teoretyzujesz? weź 45 - tak jak pisałem i co wynika z innych opinii - trzymają się typowej, europejskiej rozmiarówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 10 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2015 W takim celu, że monki to monki - muszą być maksymalnie dobrze dopasowane. Ale skoro taka Twoja rada, to zaufam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilp Napisano 21 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2015 Nie jest darmowa. Jak zmienisz kraj przesyłki na np. Hiszpanię - te same buty kosztują 130€. Po podaniu kraju docelowego np. Polski - cena wzrasta do 150€. Taki trik marketingowy, choć nie wiem czy dozwolony prawem europejskim. Inna sprawa, że nie podają nigdzie faktycznego czasu oczekiwania (chyba w ogóle nie prowadzą magazynu) - moje zamówienie złożone 3 lutego, jest właśnie w transporcie na terenie DE, z terminem dostawy 9.03 (wyjdzie 5 tygodni). Co ciekawe te 15 euro doliczają do każdej pary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathcliff Napisano 21 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2015 to już jest zdzierstwo taki trick marketingowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 30 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2015 Crownhill nigdy nie robi połówek rozmiarów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathcliff Napisano 30 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2015 Możliwe że na zamówienie. Pod tabelą rozmiarową masz link do: "Orader a not available size". Trzeba by tylko im dać znać że po klinięciu dostajemy komunikat: "Sorry we could not find that page." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 30 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2015 Ta strona w ogóle jest fatalna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 30 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2015 Odpisali mi, że biorą rozmiar 41 i go rozpychają, żeby dopasować do nogi Trochę to ryzykowne, nie? Wolę chyba brać 41,5 i trochę go rozpychać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathcliff Napisano 31 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 Odpisali mi, że biorą rozmiar 41 i go rozpychają, żeby dopasować do nogi Trochę to ryzykowne, nie? Wolę chyba brać 41,5 i trochę go rozpychać. Już tak sam zrobiłem z G&B. Przez rozbicie z rozmiaru 41 na coś pomiędzy 41.5 a 42 buty się zdeformowały w przedniej części, powstało brzydkie załamanie z przodu buta. Dodatkowo nadmiernie rozciągnięta skóra na boku też wygląda na poszarzałą i połamaną... nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bluemoon Napisano 13 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2015 No ja też zamówiłem model który teoretycznie mieli na stanie co Pan potwierdził w mailu przed zakupem , a po zakupie i tak dostałem maila , że but będzie szyty co zajmie 30-45 dni.... Mnie wysłali po dwóch dniach od zamówienia, czyli zgodnie z tym co obiecywali przed zamówieniem. Buty już do mnie doszły: model the Reims , r.42. W komplecie firmowy worek i łyżka. Pierwszą różnicę jaką zauważyłem, w porównaniu z G&B Levet to mniejsza waga i miękka, amortyzująca wkładka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 21 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2015 Nie mam w tym miesiącu szczęścia do zakupu butów - włącznie z dzisiejszym dniem, odesłałem już trzy różne pary do trzech różnych sklepów, a teraz jeszcze dodatkowo, w zależności od stanowiska obsługi klienta Crownhilla, możliwe, że czeka mnie jeszcze zwrot do Hiszpanii. Ale po kolei Chyba z ciekawości, trochę z powodu nudy w pracy , no i przede wszystkim z uwagi na świetnie prezentujące się na zdjęciach Pana @Hargin buty Crownhilla, postanowiłem sprawić sobie na próbę obuwie tej marki. Jako, że mam lekki deficyt czarnych butów, a zakładam je jednak parę razy w miesiącu, mój wybór padł na model Chicago, na kopycie nazwanym przez Hiszpanów Crawford - takie typowe, "dziadkowe trumniaki", jak zwykła mawiać moja żona, czyli model idealnie dla mnie Zamówienie złożone 10 kwietnia, wysyłka 13, buty dotarły wczoraj. Oczywiście, tak jak już Panowie przede mną zauważyli, o losach zamówienia można dowiedzieć się jedynie nękając obsługę klienta. Wrażenia "organoleptyczne" - pierwsze to "wow", przysłali papierowe buty - tutaj mam na myśli wagę, bo to bez wątpienia najlżejsze buty wyjściowe jakie mam, chyba nawet niewiele cięższe od obuwia halowego, którego używam do gry w piłkę ręczną (na pewno lżejsze od starszych Stabili). Skóra na cholewce przyzwoita, bez widocznych skaz, przebarwień, etc. ale akurat w tym przynajmniej modelu dosyć cienka, choć może nie całkiem papierowa, ale przyjemna w dotyku (nie wiem, jak inaczej to opisać). Jeśli już porównywano tę markę do m.in. Berwicków, to w moim przypadku (mam tylko model 3010 w ciemnym brązie) skóra w Berwickach jest bardziej mięsista i przynajmniej wizualnie sprawia wrażenie lepszej jakości. Z kolei szycie podeszwy, głębokość kanału zdecydowanie na korzyść Crownhilla, choć ja na razie nie mogę potwierdzić opinii o "samościerających" się kruponach podeszwowych w 3010. Natomiast mój problem z tymi butami najlepiej prezentują poniższe zdjęcia. Dla mnie to po prostu robota mocno na, przepraszam Państwa za sformułowanie, odwal się Z jednej strony bardzo mnie irytuje taka niestaranność, z drugiej jednak wiem, że na walory użytkowe nie ma to generalnie wpływu, a odsyłaniem paczek chwilowo jestem trochę zmęczony. Zobaczymy, co Crownhill na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 21 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2015 Mam jakieś 95% pewności, że nigdy nie zwróciłbym na to uwagi. Zakładając, że w ogóle rozumiem co budzi twój niepokój Całkiem ładne buty w rozsądnej cenie, swoją drogą. Na zdjęciach bluemoon prezentują się dużo lepiej niż na ich stronie. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi