ulisses Napisano 28 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2014 Podobna tematyka przewija się w wielu postach ale proponuję zebrać w jednym miejscu rekomendacje forumowiczów w tym zakresie. Kogo polecacie w Krakowie? Jakich cen należy się spodziewać? Kogo unikać? Pozdrawiam, Ulisses Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whale Napisano 29 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2014 Ja robię w Lordzie i u pana Andrzeja Kuci. Z doświadczenia mojego wynika, że pan Andrzej jest lepszy, ale też droższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz Napisano 29 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2014 Te polecam Pana Andrzeja Kucię - św. Gertrudy 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy24 Napisano 20 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2014 Jaki jest przedział cenowy przeróbki takiego garnituru (a właściwie smokingu) - całości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy24 Napisano 20 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2014 U pana Kuci, dopasowanie marynarki i spodni, głównie zwężenie szerokości, skrócenie długości, ewentualnie rękawów, poprawienie pozycji oraz ewentualne zwężenie nogawek w spodniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tkowalcz Napisano 21 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2014 Chcesz, żebyśmy zadzwonili za Ciebie do p. Kuci i spytali? Zgaduję, że na tak postawione pytanie przez telefon nie będzie w stanie dać nawet ogólnej odpowiedzi, ale możesz wyprowadzić nas z błędu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy24 Napisano 21 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2014 Kto pyta, nie błądzi. Dlatego też się pytałem tutaj o orientacyjne ceny, bo wiem, że specjalista odpowie w stylu "muszę obejrzeć". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HEMI Napisano 20 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2014 Polecam p. Badurę. Dobrze zrobił mi parę rzeczy, chociaż jak sam przyznaje woli dłuższe nogawki niż np. ja i trzeba twardo stać na swoim . Za sporą przeróbkę spodni dałem chyba 100zł, efekt świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luca Napisano 20 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2014 Ja polecam pana Kucię. Za taliowanie i skrócenie rękawów w marynarce ostanio płaciłem 120 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Do_Diabła Napisano 20 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2014 Zapłaciłem podobne pieniądze za taliowanie i skrócenie rękawów w zakładzie Lord na Rzeźniczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 20 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2014 Taliowanie marynarek robiłem na Józefińskiej 5. Tam przeróbki krawieckie nowych marynarek robi Vistula. Proste taliowanie 15 złotych (obok w outlecie Vistuli życzyli sobie 38). Efekt jak na moje mało wprawne oko niezły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irytek102 Napisano 15 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2015 Czy ktoś zna firmę Groand lub jej właściciela: Andrzej Grochot? Występują także pod marką "Fabio Groano". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Junihnio Napisano 7 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2016 Witam, podbijam pytanie o markę Fabio Groano (salon w Bonarce) lub Groand. Miałem okazję odwiedzić ten salon. Mam problemy z ramionami w marynarkach i odstającymi klapami, u nich efekt był praktycznie nie widoczny. Ciężko mi ocenić materiały bo mierzyłem wełnę 140s bodajże, na stronie piszą, że z włoskich i angielskich tkanin, oferują szycie na miarę. Cenę teraz w styczniu mieli na garnitur bardzo dobrą jeśli wierzyć w jakość materiału bo standardowo 950, na wyprzedaży 750. Wszelkie przeróbki robią teoretycznie tam gdzie szyją, w Krakowie, ul. Ofiar Dąbia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 8 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2016 Znając polskie realia to nienastawiałbym się na przyzwoity poziom wykonania,dobre tkaniny pewnie są dostępne ale w opcji ,,szycia na miarę" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackuzzi89 Napisano 19 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2016 Witam, podbijam pytanie o markę Fabio Groano (salon w Bonarce) lub Groand. Miałem okazję odwiedzić ten salon. Mam problemy z ramionami w marynarkach i odstającymi klapami, u nich efekt był praktycznie nie widoczny. Ciężko mi ocenić materiały bo mierzyłem wełnę 140s bodajże, na stronie piszą, że z włoskich i angielskich tkanin, oferują szycie na miarę. Cenę teraz w styczniu mieli na garnitur bardzo dobrą jeśli wierzyć w jakość materiału bo standardowo 950, na wyprzedaży 750. Wszelkie przeróbki robią teoretycznie tam gdzie szyją, w Krakowie, ul. Ofiar Dąbia. Marka Fabio Groano sprzedaje garnitury na dawnej Tandecie (obecnie CH). Mają tam sporo stoisk ze strojami w przedziale cenowym od 350 złotych. Co ciekawe, te same modele sprzedają za dwa, trzy razy większą cenę we wspomnianym salonie w Bonarce. Z tego co się orientuję, prócz tych garniturów (materiał: wełna i spore domieszki, kiepskie wykończenie na moje oko) oferują faktycznie szycie na zamówienie (nie wiem czy ma to coś wspólnego z prawdziwym szyciem na miarę, nie dopytywałem) z materiałów rożnych zagranicznych producentów; w Bonarce widziałem bardzo ładny szary garnitur z wełny merynosów (chyba 160). Wyglądał oczywiście dużo lepiej aniżeli reszta produktów. Cena, z tego co pamietam, 2500 złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian o Napisano 20 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2016 Mniej więcej miesiąc temu mój przyjaciel poprosił mnie bym, po skończonym meczu badmintona (3:2), podjechał z nim na 1 przymiarkę garnituru "szytego na miarę". Pierwszym sygnałem ostrzegawczym była informacja, że jedziemy na Ofiar Dąbia... (pominę dłuższą historię wyjaśniającą jak to się stało, że mój przyjaciel trafił właśnie tam i dlaczego nasza wizyta nie skończyła się nieprzyjęciem "zamówienia"). Drugim ostrzeżeniem był logotyp i nazwa Groand (co w istocie mówi wiele o stylu tej szwalni). W lokalu mały "salon" dla klientów (przy 3 osobach jest już tłok), a w tle słuchać pracę co najmniej kilkunastu maszyn. Na miejscu czekał już gotowy garnitur - no może przesadzam, bo brak było dziurek, a podszewka nie była jeszcze podszyta u dołu... Pierwsza przymiarka okazała się zatem ostatnią, a garnitur "szyty na miarę" bardzo słabym "MTM". Poza warstwą płótna w części piersiowej stwierdziłem obecność całej masy klejonki, waty i poliestru, dzięki którym marynarka wyglądała jak "zbroja +1 siły ramion ogra". "Marynareczka" oczywiście modna (czyt. absurdalnie krótka), klapy wąskie, spłaszczone i odstające - z tym już się nie dało nic zrobić. Inne wiszące na wieszakach efekty "szycia na miarę" nie były lepsze. W "salonie" widziałem próbniki kilku nieznanych mi marek, choć trafił się też Dormeuil, a obok niego karty zamówień klientów (co prawda brakowało zdjęć klientów, ale wśród danych m.in. imię, nazwisko, adres, nr telefonu... dzięki czemu na szybko ustaliłem, że ubiera się tam co najmniej jeden znany krakowski Rejent). Ceny za takie "szycie na miarę" to 2 500 - 2 800 pln (takie wartości widziałem na zamówieniach)... To tyle. Oczywiście ku przestrodze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackuzzi89 Napisano 20 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2016 Mniej więcej miesiąc temu mój przyjaciel poprosił mnie bym, po skończonym meczu badmintona (3:2), podjechał z nim na 1 przymiarkę garnituru "szytego na miarę". Pierwszym sygnałem ostrzegawczym była informacja, że jedziemy na Ofiar Dąbia... (pominę dłuższą historię wyjaśniającą jak to się stało, że mój przyjaciel trafił właśnie tam i dlaczego nasza wizyta nie skończyła się nieprzyjęciem "zamówienia"). Drugim ostrzeżeniem był logotyp i nazwa Groand (co w istocie mówi wiele o stylu tej szwalni). W lokalu mały "salon" dla klientów (przy 3 osobach jest już tłok), a w tle słuchać pracę co najmniej kilkunastu maszyn. Na miejscu czekał już gotowy garnitur - no może przesadzam, bo brak było dziurek, a podszewka nie była jeszcze podszyta u dołu... Pierwsza przymiarka okazała się zatem ostatnią, a garnitur "szyty na miarę" bardzo słabym "MTM". Poza warstwą płótna w części piersiowej stwierdziłem obecność całej masy klejonki, waty i poliestru, dzięki którym marynarka wyglądała jak "zbroja +1 siły ramion ogra". "Marynareczka" oczywiście modna (czyt. absurdalnie krótka), klapy wąskie, spłaszczone i odstające - z tym już się nie dało nic zrobić. Inne wiszące na wieszakach efekty "szycia na miarę" nie były lepsze. W "salonie" widziałem próbniki kilku nieznanych mi marek, choć trafił się też Dormeuil, a obok niego karty zamówień klientów (co prawda brakowało zdjęć klientów, ale wśród danych m.in. imię, nazwisko, adres, nr telefonu... dzięki czemu na szybko ustaliłem, że ubiera się tam co najmniej jeden znany krakowski Rejent). Ceny za takie "szycie na miarę" to 2 500 - 2 800 pln (takie wartości widziałem na zamówieniach)... To tyle. Oczywiście ku przestrodze. A tu informacja z oficjalnej strony firmy, zakładka "Szycie na miarę": "Szycie garnituru na miarę pozwala Klientowi nie tylko na wybór tkaniny i podszewki, ale również jego kroju i sposobu wykończenia. Naszym celem jest pomoc w doborze jak najlepszego kroju garnituru do sylwetki Klienta, przy uwzględnieniu najnowszych trendów panujących w modzie męskiej. Atutem naszej firmy jest możliwość zagwarantowania Państwu uszycia garnituru w trybie ekspresowym tzn. w ciągu 2 dni roboczych od momentu zebrania miary. Nasi Klienci bardzo sobie cenią tę oszczędność czasu." Dwa dni od zebrania miary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bukary Napisano 6 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2017 Podbijam temat. Z moich poszukiwań na forum wynika, że godne polecenia zakłady krawieckie, które dokonują przeróbek garniturów/marynarek/spodni to: Andrzej Kucia - św. Gertrudy 8 Zakład "Lord" - Rzeźnicza 1 Pracownia krawiecka - Józefińska 5 Tomasz Górka - Kremerowska 7 Czy nic się nie zmieniło? Może polecicie jeszcze kogoś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekw Napisano 20 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2017 @Bukary skorzystałeś z którego zakładu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karola122 Napisano 12 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2018 Firma Groand to inaczej Kraviec - ten sam właściciel - Andrzej G (wcześniej wymieniony) - materiał słaby, wykonanie słabe - szycie na miare? przerobienie innego rozmiaru - pozdrawiam, nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remii Napisano 9 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2018 Miał ktoś do czynienia z zakładem Crux? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 10 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2018 Sądząc po zdjęciach na fb omijałbym szerokim łukiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilzych Napisano 23 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2020 On 5/6/2017 at 2:06 PM, Bukary said: Podbijam temat. Z moich poszukiwań na forum wynika, że godne polecenia zakłady krawieckie, które dokonują przeróbek garniturów/marynarek/spodni to: Andrzej Kucia - św. Gertrudy 8 Zakład "Lord" - Rzeźnicza 1 Pracownia krawiecka - Józefińska 5 Tomasz Górka - Kremerowska 7 Czy nic się nie zmieniło? Może polecicie jeszcze kogoś innego? Może pora na odświeżenie tematu, czy po dwóch latach od ostatniego posta się zmieniło? Jakieś polecenia, ktoś coś odradza z tej listy albo spoza niej? Mam garnitur i płaszcz do przeróbek i zastanawiam się gdzie je oddać, a szukam kogoś, kto przynajmniej zweryfikuje moje pomysły na skrócenie płaszcza, bo ekspertem nie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ladislav Napisano 11 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2021 Też bym się ucieszył jeżeli ktoś byłby w stanie kogoś polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 11 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2021 Starowiślna 84. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi