kset Napisano 20 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2011 ależ jeśli chodzi o wygodę, to imho jest bardzo ok. to,jak leżą na nodze. jedyny problem dla mnie to ta twardość skóry powodująca bolesne załamania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 20 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2011 ależ jeśli chodzi o wygodę, to imho jest bardzo ok. to,jak leżą na nodze. jedyny problem dla mnie to ta twardość skóry powodująca bolesne załamania.Pierwsza cześć zdania absolutnie wyklucza drugą i vice versa. Właśnie takie rzeczy moim zdaniem świadczą o wygodzie (lub nie) butów. Występuję tutaj jako adwokat diabła, ale nie ma na świecie butów bardziej wygodnych niż te wyprodukowane w małych włoskich manufakturach w technologii Blake Rapid. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 20 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2011 no bo dla mnie to są 2 różne rzeczy. to, jak but leży na nodze i jest dopasowany to właśnie wygoda i to osobna kwestia. gdyby skóra była miękka, to by były fantastyczne. ale właśnie ta twardość do osobna kwestia. niestety żadnych butów z małej włoskiej manufaktury nie posiadam, nad czym bardzo ubolewam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 20 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Drogi kolego, dopasowanie buta to jedynie foremność kopyta w odniesieniu do kształtu naszej stopy. Dopasowanie to kwestia statyczna. Wygoda to dopasowanie w ruchu, a więc ma charakter dynamiczny. W zasznurowanym bucie w odpowiednio dobranym rozmiarze, na dywanie, większość butów wydaje się być wygodna. Aby już na tym etapie stwierdzić, że but może się okazać niewygodny w procesie użytkowania trzeba mieć albo duże doświadczenie i wiedzę, albo bardzo dobrze znać anatomię własnych stóp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walek Napisano 20 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Wydaje mi się, że tutaj ważną rolę jeszcze będzie odgrywać indywidualna budowa stopy, wpływająca na pracę buta i miejsce zagięcia. Tak na marginesie kiedyś w sklepie sprzedawczyni powiedziała mi, że mężczyźni mają tendencję do kupowania zbyt dużych butów, które później się źle noszą, załamują tam gdzie nie powinny itp. Przyznam, że zauważyłem to też u siebie, teraz kupuję buty mniejszych rozmiarów, a stopa chyba mi nie maleje Chyba nawet przy okazji wpisu o butach od szewca pisał o tym macaroni, buty zrobione na miarę przy pierwszym założeniu mogą się wydawać zbyt małe, ciasne, opinające... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
87-100 Napisano 21 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Witam panowie, co sądzicie o takich bardziej casualowych w kolorze błękitu? pojechałem trochę z kolorami skarpetek.. a co tam jak szaleć to szaleć... cena śmieszna: 32 funciaki, (promocja w asosie uk) -trwałość ocenimy za parę miesięcy,... tygodni..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
87-100 Napisano 21 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2011 i dalej...podeszwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamz Napisano 21 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2011 śmieszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daiquiri Napisano 21 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Mi się podobają, bardzo. Podejrzewam, że nie rozważałbym kwestii trwałości tylko od razu kupił na lato Naprawdę fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 21 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Mnie też się podobają, szczególnie za taką cenę Czy widoczne na zdjęciu nr xx65 ażurowanie na nosku jest celowo takie asymetryczne? A może to kwestia nierównomiernego oświetlenia lampą podczas robienia zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
87-100 Napisano 21 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Też się tym kierowałem, na lato w sam raz , są jeszcze rude i zielone, ale nie przecenione za 50 funtów. Było nie było buty na skórze - trącające klasyką, ale z lekkim odjazdem przez te białe oczka na sznurówki. http://www.asos.com/Asos/Asos-Suede-Bro ... 1&clr=Blue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
87-100 Napisano 21 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2011 @proceleusmatyk ażurowanie jest symetryczne, to ustawienie mojej stopy względem aparatu stworzyło taka iluzję asymetrii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daiquiri Napisano 21 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Z przecenionych są jeszcze szare i beżowe. Mógłbyś powiedzieć coś o rozmiarówce? Niestety 7 niedostępna, nie liczę na to, że miały by aż tak zawyżoną, bym mógł nosić 8 ale jeżeli możesz podać długość wkładki i rozmiar wg producenta, byłbym wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
87-100 Napisano 21 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Jestem mało zaawansowany w fachowym określaniu rozmiarówek i używaniu odpowiedniego słownictwa, nie mniej jednak moje buty to rozmiar 9 wg. numeracji UK, nie powiem mogłyby być troszeczkę węższe dla mnie, może rozmiar 8,5 , ale połówek nie ma. Długość wewnątrz wkładki to 280 mm w rozmiarze 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daiquiri Napisano 21 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 22 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2011 Buty bardzo fajne, ale mam złe doświadczenia z butami ASOS. Boat shoes tej marki wytrzymały u mnie 3 dni, a teraz już miesiąc prowadzę niewykle ciekawą korespondencję z ich biurem obsługi klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
87-100 Napisano 23 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2011 @ michal. Tak, jakość asosów jest loterią , gdyby moje rozwaliły się po 3 dniach odesłałbym je pod wskazany adres na załączonej do każdej pary nalepce, należy wpisać kod w formularz zwrotny, np słaba jakość /4/, lub nie pasują poprawnie /5/, i mamy wybór: zamiana lub zwrot kasy . Jak jest w rzeczywistości ze zwrotami w asos nie wiem, bo jeszcze nie odsyłałem. Te niebieskie to moja druga para tej firmy. Pierwszymi były zamszowe szare "podwójne" monksy i jakoś się trzymają od jesieni. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szafir Napisano 23 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2011 czy zna ktoś buty marki Cerruti 1881? będę wdzięczny za wszelkie uwagi i opinie. od dłuższego czasu podoba mi się ten model: http://www.przybylski-obuwie.com/firma. ... ERUT&but=6 cena ok 1.000 pln. czy Waszym zdaniem warto? a może znacie jakieś inne adresy w Poznaniu godne polecenia. buty muszę kupić w ciągu tygodnia, tak więc odpada ewentualne zamówienie internetowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 24 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2011 Jezeli kosztuja 1000zl czyli w przyblizeniu 250 euro to nie sa warte takich pieniedzy,jezeli zdjecie w miare rzetelnie oddaje wyglad skory,to jest to bardzo tani jej ,,gatunek''. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 24 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2011 czy zna ktoś buty marki Cerruti 1881? będę wdzięczny za wszelkie uwagi i opinie. od dłuższego czasu podoba mi się ten model: http://www.przybylski-obuwie.com/firma. ... ERUT&but=6 cena ok 1.000 pln. czy Waszym zdaniem warto? a może znacie jakieś inne adresy w Poznaniu godne polecenia. buty muszę kupić w ciągu tygodnia, tak więc odpada ewentualne zamówienie internetowe. Jesli jestes w pospiechu to kup jakies w miare buty za 200pln, a 800 ktore zostanie wydaj rozsadnie. Za te buty Cerutti dałbym max 200 gdybym nie miał wyjscia. Jaki masz rozmiar stopy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sestriere Napisano 24 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2011 czy zna ktoś buty marki Cerruti 1881? będę wdzięczny za wszelkie uwagi i opinie. od dłuższego czasu podoba mi się ten model: http://www.przybylski-obuwie.com/firma. ... ERUT&but=6 cena ok 1.000 pln. czy Waszym zdaniem warto? a może znacie jakieś inne adresy w Poznaniu godne polecenia. buty muszę kupić w ciągu tygodnia, tak więc odpada ewentualne zamówienie internetowe. jeżeli już mówimy o tym konkretnym sklepie i nie masz czasu na zakupy w sieci, to polecam dostępną tam także markę LLOYD; dwa buciki: http://www.przybylski-obuwie.com/firma. ... loyd&but=1 http://www.przybylski-obuwie.com/firma. ... loyd&but=2 ja jestem fanem tej marki, chociaż "w temacie" butów eleganckich, to zbyt dużego wyboru nie ma kupując, zwróć uwagę na cenę: te LLOYDy kosztują w NRF około 120 - 130 ojro,a w Polsce widziałęm je (w salamadrze) także za 899 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szafir Napisano 24 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2011 dzięki za zainteresowanie i porady. Na Lloydy patrzyłem, zastnawiałem się nad tym najbardziej klasycznym i prostym modelem. Zdecydowanie jednak kiepsko wyglądały razem z bardzo wąskimi spodniami od garnituru. Potrzebowałem czegoś w miarę zgrabnego i wąskiego, stanęło więc na...cerruti wiem, wiem... Skrytykujecie mnie, ale zdaję się, że alternatywy wielkiej nie widziałem. Ale następnym razem chyba zdecyduję się na zakupy w sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jouka Napisano 24 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2011 dzięki za zainteresowanie i porady. Na Lloydy patrzyłem, zastnawiałem się nad tym najbardziej klasycznym i prostym modelem. Zdecydowanie jednak kiepsko wyglądały razem z bardzo wąskimi spodniami od garnituru. Potrzebowałem czegoś w miarę zgrabnego i wąskiego, stanęło więc na...cerruti wiem, wiem... Skrytykujecie mnie, ale zdaję się, że alternatywy wielkiej nie widziałem. Ale następnym razem chyba zdecyduję się na zakupy w sieci. Proponowałbym kupić coś tańszego (vistula/ryłko/wojas itp.) i za resztę zakupić lepszą parę butów przez sieć/zrobić u tańszego szewca, nie wiem jak się ma jakość vistuli/r/w do cerruti ale 1000 zł wydaje się bardzo wygórowaną ceną... PS. Lloyd'y zupełnie mnie nie porywają swoją estetyką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 24 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2011 a czy istnieją jacyś szewcy w takich cenach poza Durancem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jouka Napisano 24 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2011 a czy istnieją jacyś szewcy w takich cenach poza Durancem? Siedlecki/ i mocno odradzany Lewandowski zdaje się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi