Skocz do zawartości

Wholecut czyli (Lotniki?)

Gość gccg

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 weeks later...
  • Odpowiedzi 82
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Jak jest z uniwersalnością i formalnością brązowych butów wholecut? Czy równie dobrze można je nosić do garnituru jak i do chinosów i swetra?

Zastanawiam się jakie uniwersalne brązowe buty wybrać. Brogues nie lubię. Nie mam co prawda brązowych wiedenek ale tych nie założę już do jeansów i polo, a może lotniki właśnie by się sprawdziły. Mam 23 lata i nie chcę się też przesadnie postarzać, dlatego monki odpadają - sprawdzałem. Panowie, poradźcie coś :) . Zasięg cenowy - Bexley.

Jak jest z uniwersalnością i formalnością brązowych butów wholecut? Czy równie dobrze można je nosić do garnituru jak i do chinosów i swetra?

Zastanawiam się jakie uniwersalne brązowe buty wybrać. Brogues nie lubię. Nie mam co prawda brązowych wiedenek ale tych nie założę już do jeansów i polo, a może lotniki właśnie by się sprawdziły. Mam 23 lata i nie chcę się też przesadnie postarzać, dlatego monki odpadają - sprawdzałem. Panowie, poradźcie coś :) . Zasięg cenowy - Bexley.

Tak, mozesz je nosić do wszystkiego na co masz ochotę.

Wróciłem z Paryża, bylo wspaniale, obszedłem w poszukiwaniu butów kilka butików. w Emlingu na Av. Opera pracuje miły młody człowiek, potrafiący nawet mówić po rosyjsku. Buty piekne i od ok 200 e. Pytałem się o francuska nazwę na lotniki - wg niego takowa nie istnieje. określa się je tak jak na stronach internetowych - Richelieu whole cut.

Ostatecznie kupiłem i lotniki i czarne wiedenki (zdjęcia wrzucę w nowych nabytkach, tylko je obrobię) w Bexley`u akurat mieli promocję, dwie pary za 209 e.

rozmiarówka ciasna czy luźna? noszę 41,5 i mam dylemat czy wziąć 41 czy 42

Nie wiem czy nie za pozno, ale moim zdaniem przy 'normalnym' 41,5 zdecydowanie z Minichino 41 albo nawet 40,5, po kilku godzinach chodzenia te buty sie pieknie dopasowuja [miekka , niezlej jakosci skóra], a jak wezmiesz za luzne moze byc klopot. Zalezy to tez od kopyta, francesine manuel i derby pegasus to raczej buty waskie , w tej chwili w najnowszej serii pan Gianluca proponuje tez wzory na szerszym kopycie .

Nie wiem czy nie za pozno, ale moim zdaniem przy 'normalnym' 41,5 zdecydowanie z Minichino 41 albo nawet 40,5, po kilku godzinach chodzenia te buty sie pieknie dopasowuja [miekka , niezlej jakosci skóra], a jak wezmiesz za luzne moze byc klopot. Zalezy to tez od kopyta, francesine manuel i derby pegasus to raczej buty waskie , w tej chwili w najnowszej serii pan Gianluca proponuje tez wzory na szerszym kopycie .

No i zamówiłem dwie pary Pegasus czarne i brązowe jasne w rozmiarze 41. W Poniedziałek wysyłają:)

Pan Gianluca wziął ode mnie rozmiarówkę stopy i cosik tam wyrzeźbił:)

To ja przedstawiam mój pierwszy Dywizjon 303, na który się zdecydowałem. Od Minichino ;)

Fota ze strony producenta, moje ...kiedyś w końcu dotrą.

A co to za model i jak można takie lotniki zamówic?:)

Wchodzisz na strone Minichino, zamawiasz, placisz, czekasz i pewnego dnia docieraja do Twoich rak.

Wchodzisz na strone Minichino, zamawiasz, placisz, czekasz i pewnego dnia docieraja do Twoich rak.

No miejmy nadzieję, bo ja taką stronę Minichino znalazłem, tylko nie wiem, gdzie zapłacić żeby dotarł(a):

http://www.imdb.com/media/rm1248628736/nm1977134

No i zamówiłem dwie pary Pegasus czarne i brązowe jasne w rozmiarze 41. W Poniedziałek wysyłają:)

Pan Gianluca wziął ode mnie rozmiarówkę stopy i cosik tam wyrzeźbił:)

To dobrze sie skonczyło, bo raczej rozmiarem 42 bys sie nie nacieszyl.

• 2 months later...

Nie ma jeszcze takiego tematu, a w wielu miejscach o tego typu butach się dyskutuje. Na początek proponuje bardzo dobre buty za przyzwoitą cenę. Polecam markę Berwick, jako że to były moje pierwsze lotniki dobre parę lat temu.

http://www.yofuku.co.jp/Berwick1560brn.html

Ok. 1150 PLN z przesyłką

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

• 1 year later...
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 3 weeks later...