slamacek Napisano 7 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2011 Jak to możliwe, że w tym wątku nie pojawił się jeszcze E-Type??? Przecież to najpiększniejszy roadster, jaki kiedykolwiek wyprodukowano. jak dla mnie - poproszę w poniższej wersji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 7 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2011 Mnie "od zawsze" podobają się samochody oferowane przez manufakturę Deco Rides, np. ten: Samochody Deco Rides są właściwie budowanymi na zamówienie "kreatywnymi replikami" albo stylizacjami wzorowanymi np. na Cordach, Bugatti i innych wielkich historycznych markach, więc nie wiem, czy nadają się do wątku o klasycznych autach, ale osądźcie to sami: http://www.decorides.com Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcel Napisano 9 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2011 Panowie, To może zamiast o marzeniach to o spełnionych marzeniach. Mój kolega jest fascynatem motoryzacji, a jako, że nie należy do biednych zamiast nadzorować firmę często i gesto ślęczy po łokcie umazany w smarze nad renowacją starych aut. Nie będę pisał o guscie i kolorystyce jakie wybiera do swoich samochodów, bo o gustach się nie dyskutuje Jego strona: http://mortom.pl/motoryzacja.php Co powiecie na takie zabawki w garażu? Początek projektu Warszawa Pickup Efekt końcowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcel Napisano 9 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2011 Początek projektu JAG 1970 efekt końcowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 9 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2011 Odlot!!! Swietne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 9 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2011 za bardzo w stylu 'pimp my ride' jak dla mnie. niemniej fajne hobby. czy to citroen BL tam w tle czeka na 'odpicowanie'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 9 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2011 Zachwyconym prototypem syreny sport polecam artykuł o historii tego projektu http://www.retro-auto.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6:syrena-sport-najpiekniejszy-polski-samochod&catid=2:retro-pl&Itemid=5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcel Napisano 9 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2011 za bardzo w stylu 'pimp my ride' jak dla mnie. niemniej fajne hobby. czy to citroen BL tam w tle czeka na 'odpicowanie'? Nia mam pojęcia, na stronie ma jakieś otwarte projekty, natomiast w garażu koło 20 samochodów do renaowacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcel Napisano 9 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2011 za bardzo w stylu 'pimp my ride' jak dla mnie. niemniej fajne hobby. czy to citroen BL tam w tle czeka na 'odpicowanie'? Dlatego pisałe, że nie piszę o gustach Kolory warszawy masakra, natomiast JAG - nieźle to wygląda, biorąc pod uwagę, że wszystko w środku, siedzenia, skóry, drewno, zegary jest nowe - szyte i robione na zamówienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 9 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2011 za bardzo w stylu 'pimp my ride' jak dla mnie. niemniej fajne hobby. czy to citroen BL tam w tle czeka na 'odpicowanie'? Dlatego pisałe, że nie piszę o gustach Kolory warszawy masakra, natomiast JAG - nieźle to wygląda, biorąc pod uwagę, że wszystko w środku, siedzenia, skóry, drewno, zegary jest nowe - szyte i robione na zamówienie jaguar bardzo przyjemny. tylko te fele mi nie pasują. odważne czerwone wnętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 9 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2011 Na mnie ta Warszawa robi wrazenie - wulgarna i agresywna. Cos, co jest totalnym zaprzezeniem tego czym byly te samochody. Po prostu genialne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falk Napisano 9 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2011 Grilla ma, fakt, tandetnego. Ale z dwojga złego: lepiej, żeby jeździła taka, czy żeby ją rdza żarła na jakimś złomowisku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcel Napisano 10 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2011 Bo on Warszawy nie odrestaurował w zupełnym sensie tego słowa. Owszem wiele rzeczy jest oryginalnych, natomiast pod maska zupełnie inny silnik, inne zawieszenie, środek to też inne zegary etc. Natomiast tylna paka robi niesamowite wrażenie, bo zamaiał drewno w jakiejś małej stoczni i jest to drewno jachtowe. Widać to na zdjęciach. Generalnie kolega jest troszkę lanserem i można spotkać jego samochody w okolicach Szparki na Pl. Trzech Krzyży w Wawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 10 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2011 (...). Ale z dwojga złego: lepiej, żeby jeździła taka, czy żeby ją rdza żarła na jakimś złomowisku? Kwestia preferencji. Czy chciałbyś po śmierci powrócić jako malownicze zombie? Gdyby pieczołowicie restaurował auta zamiast tworzyć 'potwory' mógłby z powodzeniem pokazywać je np tu: http://www.desertconcours.com/gallery-06-2010.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcel Napisano 10 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2011 (...). Ale z dwojga złego: lepiej, żeby jeździła taka, czy żeby ją rdza żarła na jakimś złomowisku? Kwestia preferencji. Czy chciałbyś po śmierci powrócić jako malownicze zombie? Gdyby pieczołowicie restaurował auta zamiast tworzyć 'potwory' mógłby z powodzeniem pokazywać je np tu: http://www.desertconcours.com/gallery-06-2010.htm No te stare amyrykańskie fury chce odrestaurować tak jak Jaguara z 1970 - on jest 1:1 Jak zrobi jakąś furę z lat 50 tych to może tam trafi Z tego co wiem, to od 3 lat już kompletuje części do 2 aut. Strasznie z tym ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falk Napisano 10 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2011 (...). Ale z dwojga złego: lepiej, żeby jeździła taka, czy żeby ją rdza żarła na jakimś złomowisku? Kwestia preferencji. Czy chciałbyś po śmierci powrócić jako malownicze zombie? Sądzę, że byłoby mi to już wysoce obojętne Gdyby pieczołowicie restaurował auta zamiast tworzyć 'potwory' mógłby z powodzeniem pokazywać je np tu: http://www.desertconcours.com/gallery-06-2010.htm Wszystko rzecz gustu. Ta Warszawa, oprócz grilla i felg, jeszcze jak dla mnie obleci. Z dwojga złego, niech popracuje jeszcze ku chwale swojego właściciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcel Napisano 11 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2011 Wracając do aut marzeń, ja mam bardziej przyziemne. Może kiedyś na pewno to 911 A wczesniej to może taki skromny Jaguarek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 11 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2011 Marcel, zerknij poniżej: Wujek ekscentryk postawil tylko jeden warunek. Musimy kupic klasyczne auto (starsze niz 25 lat) i przynajmniej raz w tygodniu go uzywac. A temat wątku to "Klasyczne auto moich marzeń". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcel Napisano 11 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2011 Marcel, zerknij poniżej: Wujek ekscentryk postawil tylko jeden warunek. Musimy kupic klasyczne auto (starsze niz 25 lat) i przynajmniej raz w tygodniu go uzywac. A temat wątku to "Klasyczne auto moich marzeń". UPS - tego nie doczytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 12 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2011 Marcel, zerknij poniżej: Wujek ekscentryk postawil tylko jeden warunek. Musimy kupic klasyczne auto (starsze niz 25 lat) i przynajmniej raz w tygodniu go uzywac. A temat wątku to "Klasyczne auto moich marzeń". UPS - tego nie doczytałem nie ma problemu. musisz się tylko wstrzymać z zakupem na 25 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
booe Napisano 12 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2011 Klasyczny Mercedes SL 280 z 1968 roku,tutaj trochę zmodyfikowany bo aż na 6.3l ale ten wygląd i klimat,koniec kropka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcel Napisano 13 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2011 Wiem, Że nigdy to się nie stanie, ale kiedys zawsze marzyło mi się mieć w garażu coś starego, amerykańskiego, dużego, z silnikiem ponad 5 litrów, jakaś np V8, która brzmi nierówno, jak pokrywki w 4 gotujacych się garnkach Mój typ to Chevrolet Impala rocznik 67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 13 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2011 Mercel, nigdy nie mów nigdy. Kto wie, czy za kilka lat nie będziesz miał Cheviego z potężnym Big Blockiem - szczerze Ci (i sobie też) tego życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 13 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcel Napisano 13 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2011 Mercel, nigdy nie mów nigdy. Kto wie, czy za kilka lat nie będziesz miał Cheviego z potężnym Big Blockiem - szczerze Ci (i sobie też) tego życzę. Planuję zakup działki koło 1000 m2. Więc zmieści się dom i garaż na dwa samochody tylko Teraz mam tylko na jeden Ale może, może... ...może się w totka wygra Trzeba zawsze marzyć! Całkiem zapomniałem o moim prawie "o włos" spełnionym marzeniem za namową kolegi, o którym pisałem wcześniej. Jekieś 5 lat temu chciałem zbudować replikę wspaniałego samochodu z roku 1965 jakim jest AC Cobra. Minimalne nakłady dla niezłej repliki to jakieś 45 k PLN. Natomiast naprawdę dobra, ze świetnym silnikiem, zawieszeniem i układem jezdnym to 100 k PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi