miszel Napisano 11 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2012 Zakupy z ostatnich kilku dni. Skąd taki shawl collar? Wełna czy bawełna? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 11 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2012 Bawełna. Sklep KappAhl. Troszkę mi te kieszenie nie pasowały ale przeżyję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 11 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2012 Jak jakościowo wygląda torba od BB? Przymierzam się za jakiś miesiąc-dwa do czarnej (http://www.barellybags.pl/product/Teczk ... ack/?id=76) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 11 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2012 Jak za tą cenę moim zdaniem bez zarzutu. Jedyne do czego mógłbym się przyczepić ale mi to nie przeszkadza, więc na siłę się nie czepiam to paski te do zamykania - jeden jest troszkę dłuższy od drugiego. Zmierzyłem przed chwilą i są to całe 2mm. Różnicę zauważyłem, ponieważ jeden wystawał "za torbę" troszkę więcej od drugiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 11 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2012 Coś mi się wydaję że torba to nie jest mechanika precyzyjna i 2mm to w każdej fabryce jest w granicach dopuszczalnego błędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 11 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2012 Nie znam się i nie wiem jaki jest dopuszczalny błąd. Napisałem, że mi to nie przeszkadza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 12 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2012 Sprzączka z prawdziwego mosiądzu, żaden ZnAl. Gruba, dość twarda skóra, która dobrze trzyma spodnie na miejscu. Kilka par na dokładkę w tym różne eksperymenty: w tym 70% poliakrylu 28% poliamidu 2% elastanu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redfacet Napisano 12 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2012 Dziś z innej beczki. Piszemy tutaj kiedyś o zapachach dla gentlemana? Znalazłem w sieci ciekawą recenzję zapachu, która mnie zafrapowała do tego stopnia, że postanowiłem go zamówić. Dziś przyszedł i po prostu nie mogę się od niego odczepić. Fotka flakonu, pudełka i opisu składu poniżej. Zapach 'Cowboy Grass' (czy kowboje byli dandy?) od DS&Durga, kupiony online w perfumerii Lu'Lua. Pozdrawiam, Red Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 12 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2012 Tylko zapachu brakuje w Twoim poście.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolezozole Napisano 12 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2012 dzisiejsza dostawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 12 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2012 Coś więcej o tych butach poprosimy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolezozole Napisano 12 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2012 ostatnio o tej marce było dość sporo na forum (stąd moje zamówienie) i były polecane jako bardzo dobra alternatywa dobrych angielskich marek. Ciekawe czy ktoś skojarzy o jaką markę chodzi. Jeśli chodzi o same buty to na pierwszy organoleptyczny rzut oka wyglądają bardzo porządnie. I są dość twarde. Więcej na razie nie mogę powiedzieć, bo leżą w pudełku obok biurka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 12 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2012 jloicorange od lewej Oxford Saddl i Boots Monk czyli słynne każualowe balmorale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolezozole Napisano 12 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2012 Czyli wszystko jasne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jared Napisano 16 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2012 Mój najnowszy nabytek, Alfred Sargent ze starszych kolekcji. Classic Collection - Epsom ,oraz Premier - Strand i Plymouth. Buty zakupione w sklepie A Fine Pair of Shoes. Buty są świetne, ale jeszcze lepsza jest cena zakupu 44.99 funta za parę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 16 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2012 Czy model Epsom, to przypadkiem nie jest corrected grain? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lvk4s Napisano 16 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2012 Możesz nam powiedzieć skąd taka cena ? Tam nie brakuje czasem jedynki przed czwórką ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jared Napisano 16 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2012 Model Epsom pochodzi z tańszej kolekcji Classic. W porównaniu do Premier (tej lepszej) z której są pozostałe dwie pary są widoczne dwie istotne różnice, z pewnością mające wpływ na cenę. Podeszwa Classica patrząc od spodu buta jest w prostsza, płaska, ostatnia warstwa obcasu gumowa. Wnętrze jest wyścielone częściowo płótnem w górnej części. Sama skóra jest bardzo ładna, ale jest inna niż w pozostałych. Jest bardzo gładka, z pewnością łatwo da się uzyskać lustro na noskach. Nie wydaje mi się aby odbiegała wyraźnie jakością od tej z serii Premier. Nie wiem czy to jest corrected grain. Fragment z opisu aukcji They are produced on AS Last shape 87 with black calf leather uppers and leather inners and they have a goodyear welted leather sole and rubber heel. Buty kupiłem na aukcji e**y.pl. Ten sprzedawca retailtherapy4all wystawia pozostałości ze sklepu A Fine Pair of Shoes. Cena jest taka niska bo ja jestem z tych pechowców, którzy mają stale problemy z zakupem obuwia. Noszę buty w rozmairze 13F. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 16 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2012 To jest corrected (sam mam kasztanowe). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanin Napisano 18 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2012 Kroiło się na pierwsze zamówienie bespoke, ale był akurat model w moich wymiarach, więc skorzystałem z "gotowizny" dostępnej w zakładzie. Mimo tego jestem zadowolony i pewnie niedługo zaopatrzę się w podobne, ale brązowe. Z góry przepraszam za jakość stołu na jednym ze zdjęć, ale taki mam w pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 18 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2012 Czyżbyś spacerował dziś po Marszałkowskiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanin Napisano 19 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2012 Czyżbyś spacerował dziś po Marszałkowskiej? Nie tyle spacerowałem, co wyskoczyłem z pracy, bo mam relatywnie blisko (szef chyba tego nie czyta ) z zamiarem zamówienia u pana Jamrozińskiego, zamiast obstalowywać pary na miarę kupiłem gotową, leży w 95% idealnie, za jakiś czas idę po kolejną, ale ponieważ chcę w brązie, to będzie już pewnie bespoke, zwłaszcza z racji na moje małe dłonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 22 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2012 Dobry prezent od koleżanki co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr.Consigliere Napisano 22 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2012 Dobry prezent od koleżanki co? Pozazdrościć koleżanki. Naprawdę fajny prezent. Autograf zdobyty w jakichś ciekawych okolicznościach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 22 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2012 http://www.thesartorialist.com/photos/o ... an-poland/ Czy to przypadkiem Twoja Koleżanka Tomku? Być w Sartorialist -szacun. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi