Skocz do zawartości

Nowe nabytki

eye_lip

Rekomendowane odpowiedzi

Jak za tą cenę moim zdaniem bez zarzutu. Jedyne do czego mógłbym się przyczepić ale mi to nie przeszkadza, więc na siłę się nie czepiam to paski te do zamykania - jeden jest troszkę dłuższy od drugiego. Zmierzyłem przed chwilą i są to całe 2mm. Różnicę zauważyłem, ponieważ jeden wystawał "za torbę" troszkę więcej od drugiego.

Dziś z innej beczki. Piszemy tutaj kiedyś o zapachach dla gentlemana?

Znalazłem w sieci ciekawą recenzję zapachu, która mnie zafrapowała do tego stopnia, że postanowiłem go zamówić.

Dziś przyszedł i po prostu nie mogę się od niego odczepić.

Fotka flakonu, pudełka i opisu składu poniżej. Zapach 'Cowboy Grass' (czy kowboje byli dandy?) od DS&Durga, kupiony online w perfumerii Lu'Lua.

Pozdrawiam,

Red

Dołączona grafika

Dołączona grafika

ostatnio o tej marce było dość sporo na forum (stąd moje zamówienie) i były polecane jako bardzo dobra alternatywa dobrych angielskich marek. Ciekawe czy ktoś skojarzy o jaką markę chodzi.

Jeśli chodzi o same buty to na pierwszy organoleptyczny rzut oka wyglądają bardzo porządnie. I są dość twarde. Więcej na razie nie mogę powiedzieć, bo leżą w pudełku obok biurka.

Model Epsom pochodzi z tańszej kolekcji Classic. W porównaniu do Premier (tej lepszej) z której są pozostałe dwie pary są widoczne dwie istotne różnice, z pewnością mające wpływ na cenę. Podeszwa Classica patrząc od spodu buta jest w prostsza, płaska, ostatnia warstwa obcasu gumowa. Wnętrze jest wyścielone częściowo płótnem w górnej części. Sama skóra jest bardzo ładna, ale jest inna niż w pozostałych. Jest bardzo gładka, z pewnością łatwo da się uzyskać lustro na noskach. Nie wydaje mi się aby odbiegała wyraźnie jakością od tej z serii Premier. Nie wiem czy to jest corrected grain. Fragment z opisu aukcji

They are produced on AS Last shape 87 with black calf leather uppers and leather inners and they have a goodyear welted leather sole and rubber heel.

Buty kupiłem na aukcji e**y.pl. Ten sprzedawca retailtherapy4all wystawia pozostałości ze sklepu A Fine Pair of Shoes.

Cena jest taka niska bo ja jestem z tych pechowców, którzy mają stale problemy z zakupem obuwia. Noszę buty w rozmairze 13F.

Kroiło się na pierwsze zamówienie bespoke, ale był akurat model w moich wymiarach, więc skorzystałem z "gotowizny" dostępnej w zakładzie. Mimo tego jestem zadowolony i pewnie niedługo zaopatrzę się w podobne, ale brązowe. Z góry przepraszam za jakość stołu na jednym ze zdjęć, ale taki mam w pracy.

post-3692-13658923327455_thumb.jpg

post-3692-13658923328042_thumb.jpg

Czyżbyś spacerował dziś po Marszałkowskiej? ;)

Nie tyle spacerowałem, co wyskoczyłem z pracy, bo mam relatywnie blisko (szef chyba tego nie czyta ;) ) z zamiarem zamówienia u pana Jamrozińskiego, zamiast obstalowywać pary na miarę kupiłem gotową, leży w 95% idealnie, za jakiś czas idę po kolejną, ale ponieważ chcę w brązie, to będzie już pewnie bespoke, zwłaszcza z racji na moje małe dłonie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.