Skocz do zawartości

Monk Shoes forever and ever- wszystko o Monk Shoes

Wostok

Rekomendowane odpowiedzi

Troon... Tak, but jest zaiste piękny, ale $1750 za last202, które "nie do końca" dają komfort mojej szerokiej stopie, to chyba nie najlepszy pomysł... Ciekawe, jak TJ albo MK poradziliby sobie z takim wyzwaniem.

Our latest Edward Green model is the Troon in dark brown crup (shell cordovan)

Bardzo fajny but - podoba mi się połączenie ciężkiej podeszwy, klasycznego kopyta i materiału cholewki.

Mam wrażenie że bardzo by Ci się podobało wiele butów z pogranicza bawarsko-austriackiego jednocześnie z pograniczem Trachtmode i klasyki.

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Moja żona nienawidzi tych butów, większość moich znajomych również uważa je za nieatrakcyjne stylistycznie, zwłaszcza kobiety. Paradoksalnie, najwięcej komplementów zawsze dostaję od osób najgorzej ubranych/mających najgorszy gust w kwestii stroju.

Moim zdaniem, z monkami jest tak jak z tym powiedzeniem o piwie: "nie jest smaczne, ale jest dobre". ;)

Wydaje mi się, że monki to buty do widoku których trzeba się przyzwyczaić. Na początku mojej przygody z tym forum uważałem je, zaraz po tassle loafersach, za najbrzydsze z butów. I o ile co do loafersów opinii nie zmieniłem, to monki znalazły się na liście rzeczy do kupienia.

Coś w tym jest, chyba trzeba się do nich przyzwyczaić. Kiedy je zobaczyłem pierwszy raz pomyślałem, że są szkaradne, ale im częściej je oglądam tym bardziej mi się podobają (mam na myśli pojedyncze monki, bo podwójne cały czas są na mojej liście "nigdy" :) . Mój kolega jeszcze w czasach studenckich powiedział o pewniej dziewczynie: "ona mi się tak nie podobna, że aż mi się podoba". I chyba tak jest z tymi monkami. A tak na poważnie, bardzo podobają mi się monki AS Zakiego prezentowane na blogu przy okazji spodnie tweedowych.

• 1 month later...

Przeglądam sobie dzisiaj net nienerwowo poszukując czarnych monków ze skóry licowej i brązowych (najlepiej double) zamszowych. Wpadło Wam coś ciekawego w oczy ostatnio? Budżet jeszcze nie sprecyzowany.

Wejdz na strone Howard Yount, jest jedna para bardzo ciekawych butow w takim stylu wykonczonych na modle mediolanska. Cena w granicach 1k.

• 3 weeks later...

Jak wypada kopyto w tym modelu? moje doswiadczenia z ASami niestety za kazdym koncza sie zwrotem, bo sa cholernie waskie w palcach albo podbicie mnie morduje.

Pozdrawiam,

dsc.

Ten model jest oparty na kopycie 99 i jest zaskakująco obszerny w okolicach podbicia. Dla porówniania - przymierzałem C&J Lowndes na kopycie 348 i AS jest dużo luźniejszy.

Noszę rozmiar 7,5 i AS Ramsey są idealne, C&J 7,5 nie udało mi się wsunąć na nogę, 8 była za długa ale wciąż mocno obcisła.

Generalnie monki, zgodnie z artykułem z "the shoe snob blog" są wskazane dla osób z wyższym podbiciem.

• 1 month later...