andershep Napisano 5 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2011 Kiedyś Januszkiewicz pokazywał mi różne nietypowe skóry w swoim zakładzie. Jedną nawet podejrzewał, że pochodzi z psa. Gdy wyraziłem zdziwienie, skąd wzięłaby się skóra psa w garbarni? Odpowiedział: -'panie, a czego oni tam NIE garbują?' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 5 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2011 Jeśli nikt nie ma nic przeciwko i ma odpowiedni dystans, to opowiem dowcip: Przychodzi czarny raper do sklepu obuwniczego i mówi do sprzedawcy: - Potrzebuję jakieś świetne buty, takie, żeby się od razu na ulicy wyróżniały. Żeby było widać, że jestem kimś, rozumie pan. - Mogę panu zaproponować taki oto model Nike, skóra z łososia, koszt 500$. - Eee, potrzebuję czegoś fajniejszego, żeby od razu było widać kto jest king in da hood. Sprzedawca pokazał kolesiowi jeszcze kilka par butów, po czym na koniec zaproponował: - Mam jedne takie. - wyciągnął spod lady pudełko, a z nich piękne białe buty - Te buty zostały wykonane ze skóry białego człowieka. Kosztują 100 tysięcy $. - Eee, wolałbym coś tańszego... - Mam jeszcze takie, tylko czarne - 10,99$. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChrisC Napisano 5 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2011 Płaszczka jeszcze ujdzie, mam cały zestaw galanterii właśnie z płaszczki ale to prezent który szczerze mówiąc leży odkąd go dostałem w szafie. Dla mnie buty czy garnitur pełnią funkcję użytkową tak bym czuł się wygodnie i dobrze w swoim ubraniu a przy tym żeby całość jakoś wyglądała, garnitury szyję wyłącznie bespoke dlatego że są najwygodniejsze, buty podobnie i w ich wypadku popełniłem kilkanaście par z cordovanu bo ten w określonych warunkach spisuje się najlepiej. Pasek z aligatora to wynik tradycji i funkcjonalności itd. Rzeczy wykonywane z orginalnych materiałów jak wspomniane tu nogi drobiu, łososie czy krety są dla mnie nieakceptowalne ponieważ wynikają w mojej ocenie wyłącznie z chęci wyeksponowania się i osobiście ubrany w buty z łososia czułbym się ubrany w nie a nie one ubrane na mnie. Ale to tylko mój pogląd, każdy ma prawo do własnej oceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 10 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2011 Może renifer nie wydaje się egzotyczny (może ze względu na temperaturę) http://www.newandlingwood.com/product.php?id=78 Jeśli dobrze zrozumiałem to egzotyka polega tutaj na wieku skóry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 10 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2011 Tak, jest to skóra wydobyta z 18-wiecznej duńskiej brygantyny zatopionej podczas sztormu u wybrzeży Plymouth, która wiozła min. ładunek skóry z rosyjskich reniferów do Genui z Sankt Petersburga. Widziałem raz w życiu buty wykonane z tej skóry i to co jako pierwsze rzuca się w oczy, a raczej w nozdrza to strasznie intensywny zapach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 10 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2011 Potwierdzam to co napisał Peter w kwestii jakości i wygody, ale większość wzorów dostępnych na Av. Marceau jest jak dla mnie zbyt udziwniona. Pani Beata natomiast jest chyba najlepszym znawcą obuwia wśród wszystkich kobiet jakie poznałem w życiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 10 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2011 Jesli szukacie egzotyki to polecam http://www.gerardsene.com/ Gosc jest niesamowity jesli chodzi o wykorzystywanie egzotycznych elementow i skor w butach i ubraniach. Mowia po Polsku pracuje tam Polka w sprzedazy. Sklep i Atelier na rogu Placu Vandom w Paryzu na przeciwko Bvlgari. Osobiscie mialem mozliwosc poznania Gererda i tlumaczyl mi w jaki sposob sa robione jego buty, Gosc jest z wyksztalcenia ortopeda , zajal sie projektowaniem , buty robi nieziemsko wygodne. Bardzo fajne, mimo uroków francuskiego internetu. Dzięki za namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 10 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2011 W serii Sene 1944 jest kilka normalniejszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 10 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2011 Jesli dobrze Pamietam to swiadcza tez usluge Bespoke. Mozesz zamowic buty na miare z kopytem jakie chcesz?Jeżeli to było pytanie, to tak można wybrać dowolne kopyto jakie się chce, ale nie wszystkie formy będą zalecane dla każdego klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 10 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2011 Móc, pewnie nadal można ale obsługa sklepu zawsze stara się aktywnie doradzić odpowiedni kształt kopyta dla każdego klienta, jednocześnie biorąc pod uwagę preferencje klienta odnośnie walorów estetyczno-wizualnych formy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 10 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2011 pięknie wykonane, ale te kopyta są karykaturalnie długie / smukłe. mówię Wam to ja - butofil esteta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 10 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2011 No mnie się nie podobają, są jakieś takie wynaturzone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 10 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2011 Tak, jest to skóra wydobyta z 18-wiecznej duńskiej brygantyny zatopionej podczas sztormu u wybrzeży Plymouth, która wiozła min. ładunek skóry z rosyjskich reniferów do Genui z Sankt Petersburga. Widziałem raz w życiu buty wykonane z tej skóry i to co jako pierwsze rzuca się w oczy, a raczej w nozdrza to strasznie intensywny zapach. Zapach rzeczywiście jest dość nieprzyjemny i ciężko się go pozbyć. W latach 90-tych matka kupiła mi na stadionie od wschodnich przyjaciół pasek ze skóry renifera. Tydzień wietrzenia na balkonie (zima) nie pomógł. Ale ogólnie pasek bardzo wytrzymały. Jeszcze gdzieś go chyba mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 21 Czerwiec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Uwaga, to nie jest prowokacja.. Koledzy jak widzicie taką skórę na butach. Niekoniecznie solo, może noski itp, w połączeniu z cielęcą? Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 21 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2011 ropucha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 21 Czerwiec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2011 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 21 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2011 np. spectatory, w połączeniu z białym aligatorem, to by mogło być odjechane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 21 Czerwiec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2011 np. spectatory, w połączeniu z białym aligatorem, to by mogło być odjechane właśnie coś w tym stylu chodzi mi po głowie : ) , ale bez białego aligatora bo pewnie ciężko kupić takiego a i cena byłaby porażająca. Ale kontrastowe połączenie to ciekawy pomysł. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 21 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Taka skóra to tylko kontrast. Inaczej zginie ich piękno i będą wyglądały jak parchata krowa. Może jednak delikatniejszy kontrast? Ja osobiście, aczkolwiek podkreślam po trzykroć, że mam specyficzny gust, zestawiłbym je z nieco jaśniejszą skórą kielmanowską, pokazaną w zleceniu kielman vs januszkiewicz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 21 Czerwiec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Dorzucam jeszcze zdjęcie z bliska. Ta akurat skóra jest wyprawiona na czarno, więc nie widać tych półtonów jak na brązowej (przez co czarna jest IMO nie tak ciekawa). Zdjęcie robione od "ogona" w stronę głowy, środek skóry. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m.z. Napisano 21 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Ja proponuję podwójne monki z nakładanym noskiem w dark brown - i ropucha na nosku i nakładanej części. Zestawienie łagodziłoby efekt ekstrawaganckiej skóry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 12 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2011 Bardzo fajne laczki (スリッパが完成しました。) do domu ze skóry egzotycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 12 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2011 Bardzo fajne laczkiWielkopolanin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 12 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2011 Prażanin, ale lubię słowo: "laczki". To trochę jak "dupeczki", ale w odniesieniu do butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 12 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2011 Prażanin, ale lubię słowo: "laczki". To trochę jak "dupeczki", ale w odniesieniu do butów. Ponieważ kompletnie nie łapię tego porównania, więc może zakończmy offtopic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi