Skalpel Napisano 11 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2013 Witam serdecznie w moim temacie poświęconym ręcznie wykonywanej galanterii skórzanej na zamówienie. Zajmuję się hobbistycznie wykonywaniem torebek i toreb ze skóry. Korzystam z juchtu w różnych grubościach polskiej produkcji garbowanego roślinnie. Oprócz tego zdarzają się inne skóry jak np. świńskie, bydlęce licowe wyprawiane roślinie, skóra nappa łosia , skóry egzotyczne itd. Każdy przedmiot szyty jest w 100% ręcznie, Do każdego akcesorium wykonywany jest oddzielny wykrój który zostaje u mnie archiwizowany. Po zszyciu torba/torebka jest traktowana odpowiednią chemią w celu odżywienia i impregnacji. Do każdego zamówienia staram się podchodzić indywidualnie starając się sprostać zamówieniom klienta. Poniżej przedstawiam niektóre moje prace. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 11 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2013 Cienka aktówka mieszcząca a4. Jucht 2,2mm farbowany, w kolorze koniak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 11 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2013 Damska torebka wykonana z juchtu 2,2mm w kolorze koniak z zafarbowaną mizdrą na kolor fioletowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 11 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2013 Kopertówka/etui na laptop ze skóry świńskiej garbowanej chromowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 11 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2013 Damska torebka wzorowana na torebkach Moreau. 2mm jucht farbowany w kolorze czarnym, wyściółka ze dwoiny świńskiej, plus wszyta kieszeń wewnętrzna w skórę podszewkową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 11 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2013 Najnowsza aktówka która wyszła spod mojej igły dla jednego z naszych formowych kolegów. Wzorowana była na zdjęciu znalezionym na tumblr. Skóra to bydlęca licówka wyprawiona roślinnie grubości około 1,8mm (tak, ta sama z której zrobiona jest torba i aktówka BWB) Usztywniona od środka dwoiną świńską. Na środku pas ze skóry węża morskiego obszyty paskami odchudzonymi do odpowiedniej grubości. Z tyłu naszyta kieszeń. Dodatkowa kieszeń również wszyta jest w podszewkę z dwoiny. Przy tym projekcie szczególne wyrazy podziękowania kieruję do naszego prezesa Damiana, dzięki któremu uprzejmości zdobyłem tą skórę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 11 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2013 No w końcu, wszystko w jednym miejscu Trzymam kciuki (podglądam od dawna), bo realizacje coraz ciekawsze, a jak do tego wszystkiego masz dostęp do fajnych egzotyków to ciekawość mnie zżera co tam jeszcze wymodzisz Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 11 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2013 Elegancko. Życzę wielu realizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravic Napisano 12 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2013 Jako klient zdecydowanie polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 27 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2013 Kolejny projekt ukończony, również dla jednego z naszych forumowych kolegów. Minimalstyczny portfelik na karty i banknoty. Czerowony i niebieski wykonany ( w sumie w ramach prototypu) został ze skóry świńskiej grubości ok. 1mm. Farbowany, olejowany i na koniec "zamknięty" Tan Kot-em. Ten właściwy w kolorze naturalnym został wykonany ze skóry końskiej garbowanej roślinnie (prawie jak cordovan ) grubości ok. 1,3mm. Tylna ścianka została trochę podniesiona. Potraktowany został tylko olejem i wykończony jak wyżej. Użyte nici to 1mm slam w różnych kolorach. Ps. niebieski nie został jeszcze wykończony "na cacy" nie zdążyłem przed fotografem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Skalpel Napisano 7 Grudzień 2013 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2013 Ktoś musi bardzo kochać swoją dziewczynę/ żonę/ kochankę! (wybierz właściwe )Podoba się?Naturalna skóra bydlęca 2mm, podszyta skórą świńską w kolorze krwistej czerwieni. Do szycia użyta czerwona nić 1mm. Wszystko , jak zwykle, szyte ręcznie bez użycia maszyny. Kilka długich wieczorów i ... voila 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 7 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2013 jestem pod wrażeniem! Tyle co "na oko" widzę, jeżeli mogę doradzić - dobrze byłoby ścienić brzegi przed zszyciem, wówczas nie wyglądałyby na masywne pomimo faktu zastosowania dość grubej skóry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 7 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2013 Tutaj się z Tobą zgadzam w 100%. Taki zabieg spowodowałby chyba dodanie jej jeszcze bardziej delikatnych rysów. Edyta: Jak to mówią: "Człowiek uczy się całe życie... z wyjątkiem lat szkolnych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 7 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2013 Skalpel, ja również jestem pod wrażeniem, świetna robota, gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 10 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2013 Dziękuję bardzo! A tak wczoraj w ramach nudów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 10 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2013 Dziękuję bardzo! A tak wczoraj w ramach nudów... Przy kolejnych nudach proponuję jako wyzwanie, taki paseczek: Jak się da wykonać np. szerokości 20mm, to proszę o PM. Nawet producentowi nie wyszło w realizacji: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 11 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2013 Aż tak to mi się znowu nie nudzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dave Napisano 12 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2013 piękna to sztukateria. a jak ją nabyć jak ktoś zainteresowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 12 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2013 Aż tak to mi się znowu nie nudzi Pomyśl nad tym, kilka osób na pewno byłoby takim "pikowanym" paskiem zainteresowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 5 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2014 Witaj. Zwracam się do Ciebie z prośbą o pomoc w sprawie dorobienia skórzanych klamerek do szelek. Niestety zgubiłem jedną z trzech klamerek, które są odpinane. Ja miałbym do Ciebie pytanie. Czy byłbyś w stanie wykonać 3 sztuki takich klamerek, jednakże nie zapinanych a zszytych na stałe. Oczywiście koniecznym byłoby wysłanie szelek do Ciebie, abyś mógł połączyć wszystkie części. Mam nadzieję, że wyraziłem swoje zapytanie w dość jasny sposób. W załączeniu przesyłam zdjęcia klamerek, o które mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 5 Styczeń 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2014 Myślę że temat jest do ogarnięcia. Odezwij się na PM, ustalimy szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 16 Styczeń 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2014 Jako, że wzory kurpiowskie są ostatnio w modzie, postanowiłem iść za trendem Etui na okulary ze skóry końskiej 1,5mm, garbowanej roślinnie. Wzór wypalany pirografem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 8 Luty 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2014 Duża damska torebka inspirowana modelem Givenchy.Włoska czarna skóra na zewnątrz, wyklejona w środku czerwoną "świnką", jak zwykle wszystko ręcznie szyte na specjalne zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 2 Marzec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2014 Dzisiaj skończona. Na razie zdjęcie tak na szybko komórką zaraz po opuszczeniu warsztatu. Czekam na fotografa żeby mieć ładne zdjęcia. Jucht 1,8mm, ręcznie farbowany. W środku organizer ze skóry świńskiej. Całość oczywiscie ręcznie szyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 2 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2014 Bardzo zgrabna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi