Styleman Napisano 13 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2013 Bardzo dobrze wypadliście. Brawo. Moje zdziwienie budzi jedna kwestia. W wywiadzie padło zdanie: "Nie ma w tej chwili dobrych krawców w Polsce". PS. Irek, pochwal się, kto szył twój kraciasty garnitur. W wywiadzie wspominasz o zagranicznym krawcu. Ja swojego zdania w tej kwestii nigdy nie ukrywałem i nadal takie mam. Garnitur jest z kolekcji Macaronitomato,sadze ze na pewno wiedziałeś o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 13 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2013 @Styleman strzeliłeś do krawieckiego partnera BwB z baneru na forum. Niestety, modzi nie wycieli Twojego wejścia smoka w śniadaniówce, a partner już się żali, że piątek 13. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 13 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2013 Dobrze ci się wydaje, te gadanie że każdy może być elegancki bez względu na zasobność portfela to zwykły PR. Ja sobie nie wyobrażam ubierać się elegancko będąc biedakiem zarabiającym najniższą krajową. Zostałaby mi opcja biegania po SH w poszukiwaniu perełek, a to jest czasochłonne i wyczerpujące zajęcie tym bardziej jak ktoś mieszka w małym mieście. Niestety elegancja kosztuje i trzeba reprezentować jakiś tam poziom majętności. To jest lekki truizm, ale nie do końca się zgadzam. Nie sądzę, aby na przykład pracownik fizyczny (z całym szacunkiem dla nich) odczuwał potrzebę przykładania większej wagi do swojego wyglądu, a szczególnie na tym poziomie. Wydaje mi się, że elegancja w zdecydowanej większości przypadków jest cechą charakteru (albo częścią cechy - indywidualizmu, perfekcjonizmu), a charakter z reguły wpływa na to, jaki zawód wykonujemy. Jednocześnie warto zaznaczyć, że elegancja ma dość dużą gradację - od skromnego, schludnego ubioru do całkowitej awangardy i uważam, że właśnie tutaj powinno rozstrzygać się kwestię „statusu społecznego” - nie na poziomie zerojedynkowym (elegancki - nieelegancki, wypada - nie wypada). Oczywiście elegancja ze sklepowej półki jest drogą drogą, ale seconhandy dają nie mniejsze możliwości, w wielokrotnie niższej cenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 13 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2013 Ja swojego zdania w tej kwestii nigdy nie ukrywałem i nadal takie mam. Garnitur jest z kolekcji Macaronitomato,sadze ze na pewno wiedziałeś o tym. Domyślałem się, ale ten zagraniczny krawiec zbił mnie z tropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Zaremba Napisano 13 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2013 @Styleman strzeliłeś do krawieckiego partnera BwB z baneru na forum. Niestety, modzi nie wycieli Twojego wejścia smoka w śniadaniówce, a partner już się żali, że piątek 13. Skąd wiesz, że partner sie żali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 13 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2013 Skąd wiesz, że partner sie żali? Uderz w stół, a nożyce same się odezwą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 13 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2013 @Styleman strzeliłeś do krawieckiego partnera BwB z baneru na forum. Niestety, modzi nie wycieli Twojego wejścia smoka w śniadaniówce, a partner już się żali, że piątek 13. Cieszymy się, że Tobie cała ta sytuacja przyniosła dużo szczęścia i radości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 13 Wrzesień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2013 A tak na poważnie Uxkull. Skąd wniosek, że się żali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 13 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2013 Ach, Panowie naprawdę z przyjemnością obejrzałem wsytęp trzech tenorów. Gratulacje! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 13 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2013 Ach, Panowie naprawdę z przyjemnością obejrzałem wsytęp trzech tenorów. Gratulacje! Jako baryton dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 13 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2013 Panowie, chylę czoło - super wystąpienie (i genialne ubrania) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 13 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2013 Bardzo serdecznie gratuluje wystąpienia i materiału. Ciszę się, że ma to tak duży wpływ na forum i fb. Malkontentom pragnę przypomnieć, że gdy szukaliśmy chętnych do wsparcia tematu, lasu rąk nie było. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hibiskus Napisano 13 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2013 Gratuluję występu! Jednak żałuję, że Irek nie dostał więcej możliwości wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 14 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2013 Właśnie, właśnie. Mi też trochę żal, że nie daliście powiedzieć Stylemanowi o modowych aspektach elegancji, bo na pewno miałby dużo ciekawego do powiedzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 14 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2013 Materiał live na stronie Tvn, jest zmontowany (okrojony) i kończąc wątek tekst z Naszej strony "Nasi partnerzy to wytwórcy luksusu – niektórzy spośród najwybitniejszych w Polsce przedstawicieli branż związanych z profilem naszej działalności, pracownie rzemieślnicze oraz producenci." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goblinn Napisano 14 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2013 Pokłony dla kolegów. Jak już wcześniej zaznaczono, prowadzący wykazali się brakiem kultury i kompletną ignorancją tematu. Spójrzcie na podlinkowany w poprzednich postach materiał, a dokładnie na jego tytuł Eleganci. Butonierka i melonik? Tu chyba autor chyba miał na myśli poszetkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziobiker Napisano 14 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2013 Super występ. Gratulacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordSolar Napisano 17 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2013 Przepraszam ale Styleman powiedział ,że w polsce dobrych krawców nie ma zaś Zaremba dopiero zaczyna rokować i to tylko dzięki wpływowi stowarzyszenia. Nie ma tu mowy o żadnym uogólnieniu. Wydźwięk tych słów był jednoznacznie negatywny i wątpie by zachęcił kogokolwiek z widzów do wspierania polskiego rzemiosła. Jak garnitur to tylko od krwaca zza granicy, wielki "sikor" nie mieszczący się w rękawie i oczywiście okulary przeciwsłoneczne. Jako widz czułem się zniesmaczony a wręcz obrażony. To co odbyło się na antenie to istna Jałta dla polskiego rzemiosła. PS W ramach sprzeciwu odmawiam stosowania przecinków. Ubiegając riposte proszę darować sobie przeinaczanie słów Stylemana. To oczywista kontrola szkód oraz efekt sympatii do winnego. Oczekuję w imieniu swoim oraz narodu przeprzosin oraz zadoścuczynienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 17 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2013 Przepraszam (...) Przyjmuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi