Misza Napisano 27 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2012 Stopa powinna o około 1 cm móc przemieszczać się do przodu, wynika to z mechaniki chodu. Dlatego jeżeli nie ma lekkiego luzu z przodu, to buty właśnie są za małe. Czy tu chodzi o 1 cm luzu przed palcami u stóp, czy (tak, jak to czytam wprost). o to, że stopa podczas chodzenia powinna się przemieszczać przód/tył o 1 cm? Jeśli to drugie, to "dość" dużo i znaczy, że buty we właściwym rozmiarze mam tylko te, które uważałem, że są za duże . Co do załamania noska - to wada samego projektu butów, jeżeli nosek jest za długi, tak, że punkt złamania buta wchodzi na nosek, będzie się łamać. A nie chodzi tu o to, że przeszycie za wcześnie się zaczyna? Trudno mi sobie wyobrazić, że załamanie na nosku wynika z długości tegoż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 27 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2012 Chodzi o 1 cm przed palcami, ponieważ przez zgięcie buta i stopy, wędruje ona lekko do przodu. Z długością noska chodzi o to, że wchodzi za głęboko na cholewkę i tym samym jest za długi, w odniesieniu do długości buta. Żeby nie było nieporozumień, chodzi to, że załamanie przeważnie powinno wypadać na dziurkowaniu, ponieważ tam but najmniej cierpi wizualnie na tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 27 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2012 Dzięki. Wszystko teraz jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzesiek Napisano 27 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2012 Z drugiej strony, przy butach RTW ciężko tak zaprojektować, by każdemu się łamało w dobrym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 27 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2012 Dlatego należy mieć świadomość, że jak z większością konstrukcji, zasady pokazują pewien wyidealizowany wzorzec, będący jedynie punktem, do którego należy dążyć. Ale o ile próba dosięgnięcia takiego wzorca jest często zwykłym szaleństwem, o tyle brak świadomości jego istnienia - ignorancją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 1 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2012 Wieczór z glaçage http://www.permanentstyle.co.uk/2012/02 ... mment-form Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dcab Napisano 4 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2012 [ciach] Albo nie, po zdjeciach widzę, że efekt jeszcze niedopracowany. Pierwsze wrażenie jest najważniejsze, więc za chwilę ponowię wrzutkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 19 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2012 Podjąłem dzisiaj wyzwanie "polerki" wiatrówek. W parku były jak dla mnie za matowe, więc szmatka, saphir i płynne dodatki na zachętę. Wyszło wg mnie całkiem nieźle, biorąc pod uwagę ilości różnych płaszczyzn (każdy kwadracik ma inny poziom). Odbicie: i na podłodze - niestety fotka wieczorem i kiepskie światło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiskeyPapa Napisano 19 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2012 Już po przedwczorajszych zdjęciach widać było, że coś jest na rzeczy. Gratulacje, chyba jesteś pionierem na tym polu. PS Płynne dodatki zachęcały buty czy Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 20 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2012 płynny dodatek wpłynął na decyzję o polerce w dzień wyglądają wg mnie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mparafiniuk Napisano 5 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2012 W każdym razie ten przypadek pewnie da innym trochę do myślenia, i może faktycznie trzeba wyraźnie napisać że wody ma być minimalna ilość. Ja nigdzie takiego ostrzeżenia nie znalazłem. Tu bym się nie zgodził. Wydaje mi się, że w zdecydowanej większości przypadków na forum mowa jest o kilku kroplach wody, niewielkiej ilości wody, minimalnej ilości wody, a co dość istotne - w końcowej fazie polerowania, kiedy na skórze mamy już wcześniej nakładane warstwy preparatu. Sam sposób użycia pasty w ogóle nie wymaga stosowania wody i nie jest to konieczne. To jedynie opcja pozwalająca na uzyskanie "lustrzanego efektu". Co do jakości skór C&J to nikt nie ma wątpliwości, ale statystyka musi grać - nie myli się tylko ten, kto nic nie robi Często mi się obrywało w pewnej firmie za postawę "prokonsumencką" i nadal mam nadzieję, że klient ma tu rację, ale pewności wcale nie mam i zakładał się nie będę pozdrawiam Powracam z dobrą wiadomością. Otóż okazało się że C&J uznał reklamację i buty zostały naprawione. Nie otrzymałem informacji co było z nimi (lub ze mną ) nie tak. Trwało to ładnych kilka miesięcy, reklamacja zgłoszona w październiku 2011, buty naprawione odebrałem przedwczoraj (kwiecień 2012). Na końcu cieszę się z pozytywnego rozstrzygnięcia. C&J dopytywało sie czy na but nie został wylany jakiś środek chemiczny, bali się naprawiać żeby nie zepsuć jeszcze bardziej. Koniec końców podjęli się zadania i buty wyglądają jak nowe. Szkoda że trwało to tak długo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 5 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2012 I tak powinno być Faktycznie czas rozpatrywania reklamacji ... hmm Szkoda, że nie wiemy jaka tak naprawdę była przyczyna. Ale Happy End i widzę, że jest zadowolenia klienta, a to najważniejsze pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 5 Kwiecień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2012 A gdzie kupowałeś te C&J? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mparafiniuk Napisano 6 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2012 Berg w Galerii Mokotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 16 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2012 Wskazówki Mistrza - Pierre Corthay: http://www.ruedesexperts.com/video/cire ... vMjEx.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelR Napisano 28 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2012 1. Co zrobić jeśli używam pieluchy a zostają mi na bucie paprochy. Właściwie cieniutkie niteczki jedna koło drugiej nie wiem jak to nazwać. Czy może sprać pieluchy. 2. Używacie pieluch po raz drugi po praniu czy po prostu w pewnym momencie życia wyrzucacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 28 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2012 Zamień pieluchę na kawałek bawełnianej koszulki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 28 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2012 To są raczej (niezależnie czy mówimy o pieluszce/ścierce/kawałku materiału jakiejkolwiek prowinicji) rzeczy jednorazowego użytku. Zresztą skoro z jednego starego t-shirta uzyskujemy 5-6 ściereczek rozsądnej wielkości to po co się bawić z praniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 14 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2012 Dziś wieczór na próbę zastosowałem do polerki wodę o temperaturze pokojowej (a nie - jak zwykle - lodowato zimną) i nie widzę różnicy w efekcie. Lustereczko prawdę mówi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 15 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2012 U mnie szybkość robienia lustra wzrosła niepomiernie po odkryciu metody: - lekko zamoczyć końcówkę szmatki w wodzie - rozsmarować pastę, lekkie drobiny wody powinny zostać na paście w pojemniku na powierzchni - nałożyć pastę i trochę poszlifować (40s) - nabrać znów pasty i szlifować aż do zniknięcia "smug" pasty na bucie Po zrobieniu lustra na nowych lotnikach od razu je usunąłem renowatorem, jakoś mi lustro nie podchodzi w tym typie butów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 16 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2012 U mnie szybkość robienia lustra wzrosła niepomiernie po odkryciu metody: - lekko zamoczyć końcówkę szmatki w wodzie - rozsmarować pastę, lekkie drobiny wody powinny zostać na paście w pojemniku na powierzchni - nałożyć pastę i trochę poszlifować (40s) - nabrać znów pasty i szlifować aż do zniknięcia "smug" pasty na bucie Po zrobieniu lustra na nowych lotnikach od razu je usunąłem renowatorem, jakoś mi lustro nie podchodzi w tym typie butów Ja biorę kroplę wody na palec, nakładam na but, Na szmatkę nabieram troszeczkę pasty, rozsmarowuję wodę na bucie (w jednym miejscu) za pomocą tej szmatki z pastą; potem w kolejnym miejscu. Poleruję robiąc małe kółka. A potem poleruję w drugą stronę. Ja w swoich lodingach mam lustro na czubkach lotników, akurat tyle ile zajmuje ażur. Reszta jest matowa- fajny kontrast w przypadku brązowych butów... Im lepsze buty tym ładniejsze lustro można uzyskać. Na Bexleyach jest bardziej lustrzane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 17 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2012 Ja w swoich lodingach mam lustro na czubkach lotników, akurat tyle ile zajmuje ażur. Nie wiem czy to kwestia zdjęcia, ale ja tu "lustra" nie widzę - to jest po prostu wypolerowany but. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 17 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2012 Lustro jest, gdy możesz, np. odczytać godzinę z zegarka. Albo gdy widzisz machającego do Ciebie człowieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 27 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2012 Zajęcia z polerowania Na blogu sporo luster: http://www.waltz-jp.com http://www.waltz-jp.com/waltz-blog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 27 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2012 Wyższa Szkoła Polerki i Błysku, tudzież Saphir - School of Accurate Polishing by Hand and Indepth Renovation Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi