Chris Napisano 27 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2016 zdecydowanie York! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 28 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2016 Kopyto 961 jest przede wszystkim dłuższe niż 915. Powiedziałbym nawet, że wydaje się znacznie dłuższe. Teoretycznie jest w tęgości G, ale nie odczuwałem znacznej różnicy w szerokości (961 tylko mierzyłem). Kiedyś otrzymałem zdjęcie od patine.pl. Po lewej model 435 (kopyto 915), po prawej model 545 (kopyto 961). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 28 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2016 Kopyto 961 jest przede wszystkim dłuższe niż 915. Powiedziałbym nawet, że wydaje się znacznie dłuższe. Teoretycznie jest w tęgości G, ale nie odczuwałem znacznej różnicy w szerokości (961 tylko mierzyłem). Kiedyś otrzymałem zdjęcie od patine.pl. Po lewej model 435 (kopyto 915), po prawej model 545 (kopyto 961). Na zdjeciu, moim zdaniem, różnice powodują skrzydełka w modelu 545 - wydłużają go optycznie. Być może jeszcze najszerszy punkt buta jest w modelu 545 lekko cofnięty w porównaniu z 435. (na podstawie jedynie tego zdjęcia, butów na żywo nie oglądałem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 28 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2016 Na żywo efekt wydłużenia i wysmuklenia jest bardziej widoczny. Tutaj jest jeszcze kilka zdjęć, na podstawie niektórych można ocenić kopyto 961: http://blog.patine.pl/brogues-studencko-i-elegancko/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 28 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2016 Na zdjęciu kopyto 915 sprawia szerszego niż 961 co kłóci sie z patinową tabelą rozmiarów. Tak przy okazji poproszę o radę-chce zamówić sztyblety na chłodniejsze miesiące Mam brogsy 7.5 na 915, które leżą bardzo dobrze, ale o grubszych skarpetach nie ma mowy. Kopyto 961 jest szersze więc problem z głowy. Nie wiem tylko, czy ze względu na dodatkowe cm w długości względem 915 powinienem zamówić buty mniejsze o 0.5 rozmiaru, czy pozostać przy 7.5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 30 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2016 Czy był by ktoś tak dobry i podarował ten rabat 15 % .Może komuś po prostu przepadnie a ja bym z chęcią skorzystał bo planuję zakupić loafersy .Proszę ewentualnie o kontakt na priv .Dziękuję .Mi do nic na maila nie przyszło a propo rabatu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 30 Kwiecień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2016 @werdzo, poszło Na zdjęciu kopyto 915 sprawia szerszego niż 961 co kłóci sie z patinową tabelą rozmiarów. Tak przy okazji poproszę o radę-chce zamówić sztyblety na chłodniejsze miesiące Mam brogsy 7.5 na 915, które leżą bardzo dobrze, ale o grubszych skarpetach nie ma mowy. Kopyto 961 jest szersze więc problem z głowy. Nie wiem tylko, czy ze względu na dodatkowe cm w długości względem 915 powinienem zamówić buty mniejsze o 0.5 rozmiaru, czy pozostać przy 7.5. Fotografie bywają mylące. To się po prostu czuje. Aczkolwiek, różnice nie są specjalnie duże. Generalnie kopyta Yanko w porównaniu do innych marek są dość smukłe i dynamiczne. Nasi Klienci najczęściej celują w ten sam rozmiar biorąc 2 pary (915+961) lub kolejną parę po 915. Ale to nie jest oczywiście 100% przypadków. Zdarza się, że schodzą o połówkę, tak jak napisałeś. Wszytko kwestia indywidualnych odczuć i preferencji. Wymiana cały czas darmowa, także proponuję zacząć od tego samego rozmiaru i zadecydować po przymiarce. Ewentualnie można zamówić oba i jeden zwrócić - coraz częściej nasi Klienci tak czynią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 30 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2016 @saphir: dotarly do mnie 435 zamszowe :)Wspaniale W kwestii rozmiary:kopyto 915 jest idealne, więc jeżeli 961 jest w tegosci G, to pewnie byloby na mnie zbyt luzne, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 30 Kwiecień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2016 Cieszę się, że jest optymalnie! Jeżeli kopyto 915 leży idealnie to duże szczęście. Szczerze zazdroszczę Jeżeli chodzi o dopasowanie 961 w takim przypadku to tak, jak napisałem wyżej - nie ma reguły. Wielu Klientów użytkuje z powodzeniem buty na obu kopytach, czasem (nie zawsze) schodząc o 0,5 rozmiaru przy 961. Proponuję spróbować. P.S. Sypnęły się zapytania, zatem udostępniam kod: HelloSpring (jutro o północy promocja się kończy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 30 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2016 Zastanawiam się również nad zakupem i czy ktoś może się odnieść do kopyta 790 (wiedenki)względem 962 lub 915? Chodzi mi głównie o długość o podbicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baw Napisano 30 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2016 Nie ukrywam, że od jakiegoś czasu wchodziłem w wątek i wyczekiwałem jakiejś informacji o rabacie. Pierwsze zamówienie na Yanko właśnie poszło. Teraz pozostaje tylko cierpliwie czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 1 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2016 Mam monki na 915 i semi-broguesy na 970 (w tęgości G), różnica w tęgości (w najszerzym miejscu) jest nieduża. 970 jest jakby wyższe w palcach i przez to nieco wygodniejsze, ale z powodzeniem noszę i nosił będę oba. Didam, że Barkery w tęgości G musiałem kiedyś zwracać jako zbyt obszerne, więc Yanko G < Barker G. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 8 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2016 Czy kopyto 790 "zmieniło" tęgość? Wydaje mi się, że wcześniej oznaczone było jako G, a teraz jest F. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 9 Maj 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2016 Czujnie Tak! Tu mieliśmy trochę zamieszania, bo pierwsze modele na tym kopycie przychodziły w tęgości G, a ostatnie w F. Po konsultacjach z producentem ustaliliśmy, że w przypadku tego kopyta standardem będzie jednak F, a szersze opcje będą dostępne na razie tylko w ramach MTO. Udało się też chyba trochę zmobilizować "Janków" i dostałem właśnie sygnał, że już niedługo pojawią się na opakowaniach również oznaczenia dotyczące tęgości kopyta, by magazynier i Klient nigdy nie miał już wątpliwości, co trzyma w dłoniach. Od zawsze się o to upominam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 9 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2016 Czy 790 to najobszerniejsze kopyto Yanko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 9 Maj 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2016 Teoretycznie nie - wymiarowo na szerokość jak kopyto 960, na długość nieco krótsze, ale wiele determinuje sam model. Na tym kopycie sprzedajemy przede wszystkim chukka, które w szerokości F często pasują również na tych, którzy systematycznie wybierają G na innych kopytach. Jest to natomiast jedno z nielicznych kopyt, na którym buty możemy zamawiać w 3 szerokościach F-G-H (G i H w ramach MTO). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 9 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2016 A jakie jeszcze kopyta są dostępne w tęgości H? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 9 Maj 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2016 939, ale to stare kopyto, na którym niechętnie realizują teraz zamówienia. Dla przykładu, kiedyś longwingi były robione na tym kopycie, teraz są robiona na 960. Czasem chłopaki dadzą się namówić na jakieś specjalne zamówienie na starym kopycie, ale generalnie po to popracowali nad nowymi, by na nich bazować. Dlatego też nie udostępniają wymiarów starych kopyt. Bardzo ciężko coś wyciągnąć Za jakiś czas opublikujemy nową tabelę z wymiarami kopyt i mimo, iż sam ująłem w nich trochę starych numerów, wykasowali je dając do zrozumienia, że zapominamy i jedziemy do przodu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 9 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2016 To powiedz chociaż, że pracują nad kopytami na wyższe podbicia. Wciąż nie umiem odżałować "adelajdów" na 962. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 9 Maj 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2016 W ciągu miesiąca będę miał spotkanie. Nic nie obiecuję, ale spróbuję pocisnąć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosiareks Napisano 9 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2016 Czy krem Saphir d`Or Cordovan - 71, jest koloru bordowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 10 Maj 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2016 To krem stworzony do Cordovanu Oxblood, także wpada nieco w bordo. W razie wątpliwości podeślij najlepiej fotki butów dobrze oddające ich kolor na adres sklepowy z prośbą o sugestie - tą samą drogą przyleci rekomendacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 10 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2016 Tak zaczepnie: czy krem do corodvanu ma być w kolorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 10 Maj 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2016 Jak, kto woli http://multirenowacja.pl/cordovan-krem-75ml-cordovan-cream-saphir-medaille-d-or-1925-paris.html Opinii na temat pielęgnacji cordovanu w ogóle jest cała masa. To, co mi się zapamiętało: -Cordovan Cream Saphir -Cordovan Cream Saphir + Pate de Luxe -Pate de Luxe -Renovateur Cream -Jelenia kość -nic (twarda szczotka i konkretna polerka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 11 Maj 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2016 Mały update w dziale dla polujących na okazje http://patine.pl/yanko-558-marron.html http://patine.pl/yanko-306-negro.html http://patine.pl/yanko-558-burdeos-701.html http://patine.pl/yanko-435-niger-702.html http://patine.pl/yanko-525yh-cuero-703.html ... Trafić można na przykład: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi