saphir.pl Napisano 23 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2017 SZLAG! Pracujemy nad tym! Przepraszamy za niedogodności! Dam znać, jak sklep wyzdrowieje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kichanadeta Napisano 23 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2017 Ale to już "musztarda po obiedzie", kiedy co lepsze modele zostaną rozdrapane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 23 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2017 Wstało Co za dzień! ZAPRASZAMY! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 25 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2017 @saphir.pl Jak się ma kopyto w podbiciu oxfordow 055 na kopycie 790 do 961? Szukam tego typu butów, ale nie moze byc nizsze jak dla 545 (961 kopyto). Pytalem m.in. o to na mailu pare dni temu, ale brak odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekx Napisano 25 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2017 Noszę brogsy z skóry licowej jak i zamszowej na 961 i dla porównania 790 są dla mnie za niskie w podbiciu (uciskają). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 26 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2017 @BrotherM, nie mam obecnie butów na tych kopytach pod ręką, by precyzyjnie coś porównać czy pomierzyć, ale na mój nos jest tak, jak @arekx napisał. 790-tki mogą być nieco niższe w podbiciu. Jeżeli chodzi o maila bez odpowiedzi, bardzo proszę o info na PRIV: data, godzina, nadawca lub temat maila. Sprawdzimy co się stało i naprawimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 26 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2017 Moi Drodzy, jaki krem i wosk dobrać do butów Yanko 741 Cuero? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kichanadeta Napisano 26 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2017 Według zaleceń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 26 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2017 7 minut temu, kichanadeta napisał: Według zaleceń a krem z pszczołą jaki polecasz dobrać? Zastanawiam się nad różnicą między tymi dwiema liniami. W obu mamy cognac o tym samym numerze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateo86 Napisano 26 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2017 Też koniakowy nr 10. Jaka różnica? Składem się różnią - czarna linia ma dodatkowo masło shea i większe stężenie procentowe poszczególnych składników. W temacie dotyczącym produktów Saphira wielokrotnie temat był poruszany. Ja osobiście po kremy z pszczółką sięgam gdy potrzebuje jakiegoś bardziej wyszukanego koloru - np. Śliwkowy do plum museum calf... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 27 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2017 7 godzin temu, Mateo86 napisał: Też koniakowy nr 10. Jaka różnica? Składem się różnią - czarna linia ma dodatkowo masło shea i większe stężenie procentowe poszczególnych składników. W temacie dotyczącym produktów Saphira wielokrotnie temat był poruszany. Ja osobiście po kremy z pszczółką sięgam gdy potrzebuje jakiegoś bardziej wyszukanego koloru - np. Śliwkowy do plum museum calf... dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 28 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2017 Panowie, drugie wyjście w butach, pierwsze na deszczu i taka historia. Jaka może być przyczyna? Buty są z outletu, miały niedoskonałości w tym miejscu (jakby drobne zarysowania powierzchni), no ale teraz wygląda, jakby woda podbiegła do środka (?). Sam nie wiem. Zniknie? Co z tym zrobić? Drugi but ok - napisałem, ale przyjrzałem się dobrze. Też nie ok, lekko, ale to samo. Niezbyt to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 28 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2017 Nie panikowałbym. Raczej nie jest to wina outletu i ewentualnych wad, które opisujesz, że buty miały na czubkach. Przede wszystkim przestrzegałbym Cię przed jakimiś drastycznymi środkami do czyszczenia, gdyż możesz zniszczyć skórę. Na bazie doświadczenia, mogę Ci powiedzieć, że z biegiem czasu powinno to samo ustępować. Pomóc może bardzo lekkie czyszczenie wodą z dodatkiem bardzo łagodnego środka. Buty potrzebują trochę czasu, liczonego w tygodniach, by niekorzystny efekt wizualny ulegał zminimalizowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 28 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2017 49 minut temu, szewc24.pl napisał: Nie panikowałbym. Raczej nie jest to wina outletu i ewentualnych wad, które opisujesz, że buty miały na czubkach. Przede wszystkim przestrzegałbym Cię przed jakimiś drastycznymi środkami do czyszczenia, gdyż możesz zniszczyć skórę. Na bazie doświadczenia, mogę Ci powiedzieć, że z biegiem czasu powinno to samo ustępować. Pomóc może bardzo lekkie czyszczenie wodą z dodatkiem bardzo łagodnego środka. Buty potrzebują trochę czasu, liczonego w tygodniach, by niekorzystny efekt wizualny ulegał zminimalizowaniu. Trochę mnie uspokoiłeś, bo się zmartwiłem, że będę musiał reklamować. To byłby drugi zakup Yanko i druga reklamacja, już pomijam całą procedurę (poprzednia trwała 4 miesiące), jednak podobają mi się buty tej marki i chciałbym móc je kupować bez zbędnych zmartwień o jakość. Nie wiem, czy na zdjęciu to dobrze widać, ale od pierwotnego koloru odbiegają te jaśniejsze miejsca, nie te ciemniejsze. Dla opisania tego efektu użyłbym amatorskiego porównania do twardej okładki książki, która powleczona jest z wierzchu folią - gdy ta się odwarstwia od kartonu, występują właśnie takie jaśniejsze plamy. Mam nadzieję, że nawet jeśli to nie minie, to już nie pójdzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 28 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2017 Trudno mi wyrokować na podstawie tylko zdjęć, ale jeżeli jest tak, jak piszesz, że problemem jest pojawianie się jaśniejszych miejsc, a nie ciemniejszych, to wg mnie tym lepsze są rokowania. Zawsze można wykonać ewentualnie (gdyby była taka potrzeba) ponowne wykończenie apreturą i kłopot z głowy. Chodź i obserwuj w którą stronę to pójdzie. Często w butach jest tak, że to co na pozór wydaje się błahostką w rzeczywistości jest poważnym problemem i analogicznie to co jest poważne na początku, okazuje się, że nie jest takie straszne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 29 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2017 Dziękuję. Będę obserwował. Teraz już wiem, na czym stoję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 9 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2017 @Krzysztof G, nie spotkałem się z podobnym przypadkiem. Proponuję wziąć buty i odwiedzić dobrego Szewca, który będzie mógł obejrzeć to z bliska. Być może jego niewielka ingerencja sprawę załatwi. A jak już jesteśmy przy Chukka, to wleciały właśnie nowe Chukka 768Y Cuero na 915-tce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w.tworek Napisano 15 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2017 Panowie podczas rutynowej pielęgnacji po wyczyszczeniu dziś moich monkow dostrzegłem coś mocno niepokojącego, pęknięcie;( co sądzicie? W innych nic się takiego nie dzieje. Wada skory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 16 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2017 Skontaktuj się mailem z supportem sklepowym. Na pewno pomogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astaroth Napisano 16 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2017 Czy można spodziewać się w tym sezonie czarnych chukka na 915 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 16 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2017 Nie będę w stanie tego sprawdzić przez najbliższe dni. Bardzo proszę o kontakt mailowy z supportem w tej sprawie. Odpowiedź powinna pojawić się w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 23 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2017 Parę dni temu wyciągnąłem z pudła, przeprowadziłem zabiegi SPA i wczoraj miałem przyjemność zabrać, moje granatowe 525, na spacer. Stęskniłem się za nimi. Bardzo ładne i eleganckie trzewiki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 23 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2017 ja miałem podobną sytuację miałem w Church`s, uznali reklamację i oddali pieniążki, dodatkowo skórzana podeszwa była strasznie zdewastowana, po kilku wyjściach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 27 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2017 Z cyklu "A miała być tylko 1 para" 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonzai Napisano 3 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2018 Chcę kupić buty w kolorze cuero, ale mam potwierdzone informacje, że coś niedobrego dzieje się ze skórą właśnie cuero. Znam dwa przypadki pęknięć, podobnych do tych jakie wystąpiły u kolegi w.tworek (zresztą chyba skóra cuero - to byłby trzeci przypadek). Nasuwa się pytanie, czy tak kiepska skóra jest tylko w tym kolorze, czy dotyczy to też innych odcieni? Inne sprawa dotyczy moich, kupionych dosyć niedawno, trzewików Yanko, a precyzyjniej jakości wykonania. W lewym bucie prawdopodobnie cholewka jest źle przyszyta, skrojona, bo język układa się dosyć mocno na lewo, ale nie przeszkadza w trakcie chodzenia. Z prawym butem jest problem innego rodzaju, jego tęgość jest mniejsza niż lewego. Uprzedzając odpowiedzi, nie mam stóp innej tęgości, w innych butach jest wszystko w porządku. Słabo to wyszło, jak na buty za 1400 zł. Gdyby nie to, że patine oferuje bardzo dobrą obsługę klenta, Janków bym już więcej nie kupił, a tak planuję zakup kolejnych, jednak nurtuje mnie to cuero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi