Wuj Napisano 19 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2015 Potwierdzam, jest taka osoba, ale widocznie czasu jej starcza jedynie na nowe buty, bo buty z gabloty faktycznie są czasem zakurzone. Inna sprawa, że sam nie kupiłbym butów z lustrem - wolę mieć możliwość oceny jakości skóry, np. gładkości jej powierzchni, potencjalnych uszkodzeń, itp, niż zdolności kogoś, kto robi lustro. Moje buty są polerowane dopiero po odbiorze. Zgadzam się z Tobą Whitesnake, ale chodzi mi o wystawę - jednak widok baterii Oxfordów, monków itd, wypolerowanych na lustro zwala z nóg - przynajmniej mnie, a czasami u Pana Kielmana tego brakuje tego "ultymatywnego" potarcia szmatką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 19 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2015 Podrasowanie byłoby, gdyby ktoś dłubał w fotoszopie. A na zdjęciach mamy wypastowane buty, które możnaby jeszcze bardziej wypolerować. Zastanawiam się, czemu niektóre sklepy w necie nie pokazują zdjęć z mirror shinem. Podczas ostatniej wizytu u Pana Kielmana, zauważyłem, że sporo par na półkach było po prostu zakurzonych. Na jego miejscu dałbym ogłoszenie - polerowanie Kielmanów dla chętnych za darmo, pewnie kilka osób by się zgłosiło;) PS - jako posiadacz kordowanów 525, mam kilka uwag i spostrzeżeń: buty są ładne;) to po primo Secundo - wrzucam zdjęcie z numerkami spraw: Bez tytułu.png 1- miejsce wszycia języka w przyszwę. Szew kończy się wcześniej i pozostaje "otwarte" miejsce między warstwami skór (nie mam teraz możliwości zrobienia zdjęcia). 2 i 5 - mam wrażenie, że rozmieszczenie przyszwy mogłoby być lepsze, tzn - przy dolnej części, po maksymalnym ściągnięciu sznurówkami zostaje spora przerwa (co akurat dla modelu "derbowego" jest ok). Przy górnej części z kolei obłożyny schodzą się całkowicie, a i tak pozostaje sporo miejsca - bez problemu mogę wsadzić palce, chociaż mam pokaźne łydki. Uważam, że obwód w tym miejscu mógłby być mniejszy - jeśli ktoś lubi luz na górze buta, będzie mógł wiązać lżej, a jeśli ktoś lubi przyleganie (tak jak ja), wtedy może zawiązać mocniej. 3 - podeszwa - bardzo fajnie się trzyma, trochę bym ją pogrubił ( ja akurat lubię "mocarne" buty a'la stary Vass i Kielman Senior, skrzywienie od dziecka - dziadek w takich popylał nawet w domu, skrzypiąc po parkiecie, ale to temat na inny temat;)) 4 - mam model bezhaczykowy - chyba jednak lepiej wypadają haczyki. 6- pięta dość luźna. Uwagi proszę traktować ze spokojem, to po prostu moja opinia nt bardzo dobrych butów;) PS Przepraszam za cytowanie samego siebie, ale mam jeszcze jeden problem, który namierzyłem przed chwilą, ad.1 - dlaczego przyszwa od wewnątrz jest obłożona materiałem tekstylnym? Widać to przez to otwarte miejsce między warstwami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 19 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2015 Czy różnica w tęgości (G) kopyt 961 vs 962 jest kosmetyczna, czy któreś jest odczuwalnie obszerniejsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 19 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2015 Zawsze coś może być lepiej dla jednego, co nie znaczy, że to będzie równie dobre dla drugiego - dlatego producenci starają się wstrzelić w złoty środek, a optimum nadal pozostanie bespoke dlaczego przyszwa od wewnątrz jest obłożona materiałem tekstylnym? Widać to przez to otwarte miejsce między warstwami. Rozprułem byś mógł zobaczyć jak to wygląda od środka Czy różnica w tęgości (G) kopyt 961 vs 962 jest kosmetyczna, czy któreś jest odczuwalnie obszerniejsze? Będzie raczej podobnie, ale poślij proszę jeszcze maila na sklep, a jutro ktoś będący na miejscu przymierzy i jeszcze potwierdzi w odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 19 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2015 A czy mógłbyś opublikować wynik, też jestem ciekawy? Wg tabeli, którą macie na stronie różnią się tylko nieznacznie długością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi78 Napisano 19 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2015 Właśnie jestem po przymiarce Yanko 545 vs 558 , czyli porównanie kopyt 961 vs 962 . Moim zdaniem 961 sa znacznie dłuższe . Niby wymiarowo kilka mm , ale na nodze różnica zdecydowana . Jesli chodzi o sama szerokość kopyta bardzo podobne . Kopyto 962 ma zdecydowanie wiecej miejsca w podbiciu . Mam dosyć wysokie i w 962 przyszwa praktycznie mi sie schodzi , brakuje ok.3mm , gdy w 961 bardzo duże rozwarcie ok.2cm u gory . Reasumując , sama szerokość zbliżona , ale 962 dużo obszerniejsze i na pewno warte uwagi dla osób o wysokim podbiciu . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 20 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2015 Zawsze coś może być lepiej dla jednego, co nie znaczy, że to będzie równie dobre dla drugiego - dlatego producenci starają się wstrzelić w złoty środek, a optimum nadal pozostanie bespoke Rozprułem byś mógł zobaczyć jak to wygląda od środka Chodzi mi o to miejsce i o ten bialy material, widoczny wewnatrz. Co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 24 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2015 Prosto z Majorki, bym za dużo nie zmyślał Between leather and lining we normally don,t use nothing because we want to fill the leather and lining and no fabrik materials, but sometimes, we must use this materials... Sometimes is because some leather is like elastic... (like Cordovan leather) If we don,t use this materials, we loose the line of the patterns and also leather have to much elastic and the skin of the leather is open too much and feel very bad. A żeby nie było tak łyso to Yanko 080 Chukka, bo ktoś tu na nie czekał, a one zaczęły się właśnie od Cordovanów 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 Prosto z Majorki, bym za dużo nie zmyślał A żeby nie było tak łyso to Yanko 080 Chukka, bo ktoś tu na nie czekał, a one zaczęły się właśnie od Cordovanów Dzieki za wyjasnienie. Co do chukka - jak mi sie ogolnie ten typ nie podoba, to w tym wydaniu mi sie podoba;) Moze Mikołaja mpoproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 Nieźle te chukka. Jakie kopyto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 Yanko Chukka 080 to kopyto 790 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 Jest to moja chyba najbardziej przemyślana "butowa" decyzja! Już dawno nie zastanawiałem się tak długo nad zamówieniem kolejnych butów. Od ponad 2 - 4 miesięcy starałem się zdecydować, czy zamówić kolejne Monki, czy też Oxfordy, oczywiście w jakim kolorze itd. Najłatwiejszy był wybór kopyta - 915F - na którym posiadam Monki w kolorze Testa de Moro i muszę przyznać, że są to jedne z moich ulubionych butów. Piękne kształty i kolor! Kolor jest tak rewelacyjny, że poważnie brałem pod uwagę zamówienie Oxfordów w tym kolorze, jako uzupełnienie Monków i mojej kolekcji butów. Jednak ostatecznie zdecydowałem się na: - Monki 306 Yes Blue (mam trzewiki 525 w tym kolorze). Uważam, że jest to jeden z ciekawszych odcieni niebieskiego/granatu. yanko 2.jpg - Oxfordy 272 Cambridge Niger-odcień brązu, którego nie mam w kolekcji butów. Yanko 1.jpg (środkowe buty) Już dziś nie mogę się doczekać dostawy, jednak pocieszam się, że 10 - 12 tygodni szybko zleci Dziś, po długim oczekiwaniu, dotarły do mnie zamówione Yanko 306 oraz 272 Niestety z powodu napiętego planu dnia, mogłem tylko pobieżnie obejrzeć buty i przymierzyć. Jadnak ma kilka spostrzeżeń. Po pierwsze jestem bardzo zadowolony z zamówionych butów. Rewelacyjne kolory. Yes blue nieco inny niż w 525, kt posiadam. Natomiast kolor Cambridge-jest jednym z ładniejszych brązów, jakie widziałem. W przypadku moich stóp monki wypadają troszkę większe niż Oxfordy. Jakość wykonania i skóry bardzo dobra, jednak nie będę ukrywał, że Monki przyszły w stanie do kt mam zastrzeżenia. Dziwne obtarcia srebrno-czarne na prawym bucie o raz znaki żył na skórze. W przypadku AS takie wady kwalifikują buty jako seconds. Podsumowująć - kopyto 915 jest rewelacyjne!!!! Z butów jestem bardzo zadowolony. Saphir - mam pytanie czy planujecie, lub można zamówić indywidualnie Balmorale lub trzewiki 525 na 915? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 Marcin, wrzucisz fotki mam nadzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 POstaram się do końca tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 Marcin, jeżeli są jakieś wady, koniecznie pisz na maila sklepowego z załączonymi fotkami. Trzewiki na 915 były nam odradzane przez samego producenta, ale widzę, że chyba nie wytrzymamy ciśnienia, ale najpierw musimy dostać próbki, także regularna oferta ewentualnie w przyszłym sezonie, jeżeli będzie wszystko OK Balmorale MTO - do zrobienia. 525 MTO - podeślij proszę konkrety mailem, a będziemy pytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 Saphir - jeszcze raz chciałbym zanaczyć, że jestem bardzo zadowolony z zamówionych butów, mimo kilku ale... Kopyto 915 jest super dla moich stóp!!!! Odnośnie trzewików na tym kopycie, cały czas chodzą mi Balmorale lub 525 - łaczenie skóry z zamszem Oczywiście wyślę więcej info na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 Czy były kiedyś brane pod uwagę trzewiki z sznurówki +zamek u boku ?.Mam jedną parę takich i komfort ubierania ściągania rewelka ,2 s ) i na nogach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 W jakim wobec tego celu sznurówki ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 Marcin, jeżeli są jakieś wady, koniecznie pisz na maila sklepowego z załączonymi fotkami. Trzewiki na 915 były nam odradzane przez samego producenta, ale widzę, że chyba nie wytrzymamy ciśnienia, ale najpierw musimy dostać próbki, także regularna oferta ewentualnie w przyszłym sezonie, jeżeli będzie wszystko OK Balmorale MTO - do zrobienia. 525 MTO - podeślij proszę konkrety mailem, a będziemy pytać. A jeśli można spytać jaka była argumentacja przeciwko trzewikom na 915? Bo wygląda, że również zostanę fanem tego kopyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tkowalcz Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 Szanowni koledzy, do tej pory kupowałem Yanko na szerszych kopytach (np. 960) w rozmiarze 7 (trzewiki 7,5). W ramach GMTO dostępne są w zasadzie tylko węższe kopyta więc zaryzykowałem - posiłkując się tabelą rozmiarów wybrałem 8.5. Od Patine.pl dostałem też dziś do przymiarki buty na kopycie 915 (rozmiar 8.5). Wydają się leżeć bardzo wygodnie, trzymają stopę, z tym że z przodu przed palcami jest dużo wolnej przestrzeni. Czy tak macie zawsze w tych smukłych kopytach, czy po prostu są to buty na smukłe stopy i moje kombinowanie nie ma sensu? Obawiam się, dwóch rzeczy: że mogą się rozbić i wtedy noga będzie pływać, oraz że będą się brzydko łamać (w innym miejscu niż powinny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 Czy były kiedyś brane pod uwagę trzewiki z sznurówki +zamek u boku ?.Mam jedną parę takich i komfort ubierania ściągania rewelka ,2 s ) i na nogach Nie jestem przekonany, ale jak masz jakiś naprawdę dobry model tego typu wklej proszę fotkę ... może się przełamię i kiedyś temat ruszymy A jeśli można spytać jaka była argumentacja przeciwko trzewikom na 915? Bo wygląda, że również zostanę fanem tego kopyta Rozmawialiśmy o tym przed rokiem i argumentem był stosunek zwrotów. W tak smukłe trzewiki trudniej wsunąć stopę niż w niskie modele, luzowanie sznurowadeł trwa dłużej i nie każdemu starcza widocznie cierpliwości . W tym momencie czekamy na sample. Może pokażemy je na kilku imprezach. Jak nie będzie tak strasznie to na pewno w przyszłym sezonie zadbamy o szerszą ofertę. W tym już trochę późno, ale może z zamówienia próbnego coś będzie do trafienia na przełomie roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 W jakim wobec tego celu sznurówki ? W celach estetycznych .Zamek jest mało widoczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 Zdjęcie modelu które posiadam .Oczywiście nie chodzi tu o markę czy jakość tylko o sam fakt zamka .Co prawda słabo widoczny no ale o to chodzi https://www.rylko.com/pub/products/681/10681/product-photo-53b3cb3899c45.jpg https://www.google.pl/search?q=TRZEWIKI+M%C4%98SKIE+IDBX01+_HB2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj9lP-U8qvJAhWBrRQKHSSmDwkQ_AUIBygB&biw=1745&bih=883#imgdii=UcPHIktRIAr8uM%3A%3BUcPHIktRIAr8uM%3A%3BLkjEFDW6rSxzyM%3A&imgrc=UcPHIktRIAr8uM%3A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 Właśnie z takimi wynalazkami staramy się walczyć na tym forum. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 Właśnie z takimi wynalazkami staramy się walczyć na tym forum. Co masz namyśli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi