Brzydalllo Napisano 24 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2011 Jak dla mnie stanowczo za długie spodnie. Prawy rękaw marynarki zasłania cały mankiet koszuli, dziwnie to wygląda, jaki jest tego powód? Reszta ok, jest dobrze. Butów nie będę komentował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 24 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2011 coś się słabo rękaw układa zwłaszcza powyżej łokcia - mnóstwo fałd. U mnie trochę też tak było, pomogło zwężenie rękawów (krawiec był z gatunku lubiących długi i szeroko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montalbano Napisano 24 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2011 na co zwrócić uwagę by było lepiej Zwróć uwagę, że nie jesteś w mundurze i nie zapinaj wszytkich guzików marynarki To primo - secundo, skróć trochę spodnie. pzdr montalbano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonny Napisano 25 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2011 Hey Buty wymagają wymiany - oczywista oczywistość - możecie polecić jakiś dobry sklep w 3Miescie albo jakąś konkretną markę ? Co do nogawek, to faktycznie na zdjęciach wygląda jak by wymagały skrócenia, przyjże się temu jeszcze dokładnie, ale o ile powinny być skrócone według Was ? 1 cm ? Co do rękawów to czy istnieje możliwość, że może coś się koszula źle ułożyła ? Jeśli chodzi o długość rękawków - są dobre- tego jestem mocno przekonany A jeśli wymagają poprawki to no cóż... i ta będzie zrobiona Jakieś inne rady ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 25 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2011 Rękawy faktycznie źle leżą (plecy też tak sobie). Mam wrażenie że może to być spowodowane nienaturalną postawą którą przyjąłeś przy robieniu zdjęcia (zwykle pewnie nie stoisz/chodzisz tak wyprostowany). Poza przydługimi spodniami garnitur całkiem zgrabny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 25 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2011 Cześć, Trochę słabe zdjęcia - musiałem rozjaśniać, żeby coś zobaczyć. Spodnie do skócenia - o ile, tego się nie da powiedzieć, na oko na pewno więcej, niż centymetr. Krawiec sam sprawdzi - może przynieś modelowe zdjęcia i pokaż, jak ma być. Rękawy faktycznie mocno się fałdują. Generalnie jednak - podoba mi się. Marynarka dobrze leży, długość jest doskonała (krawiec dostosował ją do sylwetki, nie do kciuka - świetna robota), widać ładne taliowanie. Podejrzewam, że sporo osób chciałoby poznać technikę (szycie, klejenie), poziom wykończenia oraz cenę, o ile to nie tajemnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonny Napisano 25 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2011 Wszystkim tym rzeczą przyjże się w ciągu najbliższych dni i dam znać - czy faktycznie są rzeczy do poprawy, czy może jednak to moja wina... Co do techniki, to marynarka jest klejona, poziom wykończenia - nie wiem co przez to rozumieć, więc proszę o jakąś pomoc. A cena to 1300 zł więc jak za tą cenę to myślę, to dobry zakup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 25 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2011 Co do poziomu wykończenia to zwróć uwagę na takie elementy jak: - dziurki obszyte ręcznie czy maszynowo, - dziurki na guziki w rękawach - funkcjonalne czy atrapy - ręcznie przeszyte krawędzie przodów, kołnierza i klap kieszeni - rozcięta butonierka - podszewka wszyta ręcznie/maszynowo Więcej nie przychodzi mi teraz do głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sailor Napisano 27 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2011 Witam, Koledzy przepraszam za jakość zdjęć, ale zorientowałem się dopiero jak już ściągnąłem wdzianko. W terminie się wyrobiłem tak jak obiecałem - do końca tygodnia. Zdjęcia lepsze jakościowo i może jakieś detale jeśli kogoś będą interesowały podeślę Pozdrawiam Sailor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonny Napisano 27 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2011 Ale ja nic nie widzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sailor Napisano 27 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2011 Już powinno być w porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 28 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2011 szczerze mówiąc zdjęcia ukazują wyjątkowo kiepskie pozy. nienaturalnie podkurczone ręce, brak zdjęcia przodu z zwykłej pozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trybek Napisano 28 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2011 Sailor, dzięki za podzielenie się zdjęciami. Podoba mi się długość spodni. Ich krój też jest w porządku. Natomiast zastanawiają mnie ramiona. Mam wrażenie, że marynarka jest zbyt obszerna w tym miejscu (?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sailor Napisano 28 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2011 Witam, szczerze mówiąc zdjęcia ukazują wyjątkowo kiepskie pozy. nienaturalnie podkurczone ręce, brak zdjęcia przodu z zwykłej pozycji. Masz rację, sam się uśmiechnąłem jak to na spokojnie zobaczyłem, dodam zdjęcie z przodu z rękoma opuszczonymi. Sailor, dzięki za podzielenie się zdjęciami. Podoba mi się długość spodni. Ich krój też jest w porządku. Natomiast zastanawiają mnie ramiona. Mam wrażenie, że marynarka jest zbyt obszerna w tym miejscu (?). Cieszę się, że spodnie się podobają, co do marynarki, nie wiem czuję się w niej dobrze górny szef rękawów zaczyna się w momencie gdzie kończą się ramiona. Generalnie to mam szerokie ramiona i do tej pory jak wybierałem garnitur z wieszaka to jak był dobry w ramionach byłem zadowolony ale od klatki piersiowej w dół to trzech takich jak ja by się zmieściło. Nawet krawiec wspomniał coś o moich ramionach. Ja jestem raczej zadowolony, może to też kwestia zdjęć. Nie ulega wątpliwości też fakt, że nic nie jest perfekcyjne i zawsze może być zrobione lepiej Pozdrawiam Sailor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 28 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2011 Witam, Sailor dzięki za fotki, faktycznie ramiona wyglądają na szerokie, ale z drugiej strony szew nie wychodzi chyba poza obrys sylwetki, więc wygląda na to, że taka budowa ciała. Problem z dopasowaniem talii mam podobny, jak klatka/ramiona pasuje, to w pasie można ganiac bydło. Możesz wrzucić zdjęcia wykończenia wnętrza np. podszewkę, obszycia guzików, 'lewą' stronę spodni itd.? Jaka szerokość nogawki u dołu? Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reamon13 Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Koledzy z Trójmiasta i z poza! Ponawiam apel o namiary na sklepy z dobrymi tkaninami. ( cyt. Sailor: Tak swoją drogą czy ma ktoś może namiary na jakiś dobry sklep z materiałami w trójmieście? ) Mogą być internetowe. Nie mam czasu ani chęci jeździć po Polsce (Warszawa, Poznań itd.), żeby znaleźć coś na marynarkę czy spodnie (szyję 2, 3 razy w roku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 26 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2011 Jedyny jaki znam z jakimś (chociaż niedużym) wyborem wełen jest w Gdyni na Świętojańskiej, niedaleko Urzędu Miejskiego. Nazwy i dokładnego adresu niestety nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonny Napisano 26 Marzec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2011 Podobno w sklep z tkaninami w Gdańsku Wrzeszczu nad restauracją "Newska" jest duży wybór...więc może warto się tam wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reamon13 Napisano 26 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2011 Jedyny jaki znam z jakimś (chociaż niedużym) wyborem wełen jest w Gdyni na Świętojańskiej, niedaleko Urzędu Miejskiego. Nazwy i dokładnego adresu niestety nie pamiętam. Podobno w sklep z tkaninami w Gdańsku Wrzeszczu nad restauracją "Newska" jest duży wybór...więc może warto się tam wybrać. OK, dzięki - sprawdzę. Jak się czegoś dowiem - dam znać. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 17 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2011 Panowie, Będę w Gdańsku w środę od rana. Jakich rzemieślników polecacie odwiedzić? Czterech krawców wymienionych w wątku mam zanotowanych, ale może znajdzie się jakiś szewc/kapelusznik, a może ktoś inny? Nie planuję nic szyć, ze względu na żmudny proces przymiarek, ale może jakiś wywiad zrobię na szarmanta. Dziękuję, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrud Napisano 17 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2011 Polecam Dziekońskiego. Szyje co prawda na klejonce ale garnitury leżą świetnie. Jak trochę pogadasz to za 1600 dostaniesz dwie pary spodni. Kierując się dobrymi opiniami na forum, postanowiłem zamówić w pracowni P. Dziekońskiego uszycie garnituru i dodatkowych spodni. Dzwoniłem wcześniej, ale okazało się, że jest przerwa urlopowa i pracownia wznawia działalność od połowy sierpnia. Ponieważ zależało mi na odbiorze na początku września, otrzymałem zapewnienie, że 2 tygodnie wystarczą na uszycie. Dzisiaj, po wcześniejszym telefonicznym uzgodnieniu terminu, byłem w pracowni P. Dziekońskiego z zamiarem złożenia zamówienia. W poczekalni było sporo osób oczekujących, większość to przeróbki, ale był także przede mną klient zamawiający garnitur, odbyło się to (pobranie miary, wybór materiału i uzgodnienie szczegółów) w tempie ekspresowym, około 10 minut. W końcu przyszła moja kolej, Pan Dziekoński wysłuchał czego oczekuję, uzgodnił wstępnie datę odbioru i pokazał sugerowany przez siebie materiał, zachwalając, że jest to wysoko skrętna wełna. Materiał podejrzanie błyszczał, zobaczyłem przypiętą metkę z informacja o składzie; 50% wełny, reszta to poliester i coś tam jeszcze. Czyżby profesjonalista mógł się tak pomylić? Po zwróceniu uwagi, że to chyba nie jest super wełna, tak przed chwilą zachwalana, Pan Dziekoński pokrzątał się chwilę w poszukiwaniu innego materiału, a następnie oddalił się stwierdzając, ze musi sprawdzić, czy rzeczywiście zdąży wykonać zamówienie na określony termin. Miałem nieodparte wrażenie, że zamierza mnie spławić. Po paru minutach pojawił się ponownie z informacją, że nie może podjąć się zamówienia. Wyszedłem raczej zadowolony, że nie doszło do złożenia zamówienia. Pan Dziekoński sprawił na mnie negatywne wrażenie, chyba woli obsługiwać klientów, którym można wcisnąć tanie sztuczne materiały, jako produkty najwyższej jakości. To miało być moje pierwsze zamówienie bespoke i chyba wyleczyłem się na dłuższy czas. Pozdrawiam Konrud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 17 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2011 Po tym co zostało pokazane w tym temacie oraz tym czego w ogóle nie pokazano można się było tego spodziewać. Cóż nie każdy krawiec to szycie na miarę według forumowej definicji. Myślę, że już najwyższy czas napisać wprost, że poniżej pewnej kwoty, poza kilkoma chlubnymi wyjątkami, jest to po prostu niemożliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TYTUS Napisano 17 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2011 I znów potwierdza się założenie, że pierwsze bespoke powinno być od dobrego krawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 17 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2011 Dobry krawiec do uszycia spodni. Kupujesz własny materiał, dajesz 300 zł za igłę (ja bym jeszcze wydrukował sobie zdjęcia spodni od Mystkowskiego jako wzór) i wuala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 24 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2011 Andrzej Szamotulski Usł. Krawieckie Mistrz Krawiectwa Kompleksowe usługi krawieckie. Kontakt ul. Stefana Batorego 14 b/6, Gdańsk, tel. 794424741 Szycie miarowe: Garnitur-800zł Marynarka-600zł Spodnie-180zł Kamizelka-180zł Smoking-1200zł Płaszcz-800zł Standardowe pytanie. Ktoś był? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi