Skocz do zawartości

[TRÓJMIASTO], Gdynia-Sopot-Gdańsk - Przewodnik Miejski

Sonny

Rekomendowane odpowiedzi

On 2/19/2020 at 12:10 PM, eduardo said:

Jest w Gdańsku jakiś zakład, w którym spokojnie można podzelować buty na skórzanej podeszwie?

Swojego czasu robiłem parę rzeczy na ul. Sobótki, ale nie wiem czy do tego typu usługi się nadają.

Myślę, że warto podeść do Klasycznych Butów we Wrzeszczu. Podejrzewam, że to zrobią bez problemu, nawet jeżeli nie jest Pan bywalcem. Robiłem u nich dwie naprawy już, trzecia w trakcie - mogę polecić z czystym sumieniem bo to świetny sklep(i nie tylko sklep!).

• Like 1

• 3 weeks later...
Myślę, że warto podeść do Klasycznych Butów we Wrzeszczu. Podejrzewam, że to zrobią bez problemu, nawet jeżeli nie jest Pan bywalcem. Robiłem u nich dwie naprawy już, trzecia w trakcie - mogę polecić z czystym sumieniem bo to świetny sklep(i nie tylko sklep!).

Zgadzam się, ja użytkuje już od kilku lat zelówki założone w ich serwisie. Polecam.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • Like 1

• 4 weeks later...
Posiadam kupon materiału loro piana 100% bawełna. Chciałbym z nich wykonać spodnie chino z wysokim stanem (kupon ma długość 140cm).
Jaka pracownie do uszycia spodni z własnego materiału polecacie? Z jakim kosztem się to wiąże?
Będzie to mój pierwszy projekt bespoke.

Jeżeli zależy Tobie na wykonaniu a jednocześnie jest to Twoje pierwsze zamówienie polecam forumowego kolegę z trójmiasta Dawida Kuklińskiego. Dojeżdża do klienta a jednocześnie możesz skorzystać z jego doświadczenia. Możesz być pewnym, że powierzony projekt będzie zrobiony tak jak ustaliliście. http://dawidkuklinski.pl/pl/@ernestson

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • Oceniam pozytywnie 2

• 2 months later...

Czy jest w Gdyni (ew. Sopot, Gdańsk), jakiś przybytek stricte z jeansami, czy zostają tylko sieciówki w galeriach?

Nie jestem denimowym purystą, nie potrzebuję jeansów od Japończyków, które same stoją, chciałbym zwykłe jeansy ze stretchem, ale trochę lepszej jakości.

• 4 months later...
On 9/4/2021 at 12:04 AM, R50 said:

Czy jest w Gdyni (ew. Sopot, Gdańsk), jakiś przybytek stricte z jeansami, czy zostają tylko sieciówki w galeriach?

Nie jestem denimowym purystą, nie potrzebuję jeansów od Japończyków, które same stoją, chciałbym zwykłe jeansy ze stretchem, ale trochę lepszej jakości.

Raczej jest słabo. Jak kupuje w Designer Outlet, jest Levis, Wrangler, Lee, Lee Cooper i Pepe - zazwyczaj coś z tego leży i wygląda akceptowalnie.

Zajdz do klasycznych butów we Wrzeszczu. Mają modele dwóch bdb firm.

• 2 years later...

Powiedzcie mi, gdzie udać się z wyrwanym na szwie rękawem.  Jestem skazany na zakład Roberta Dziekońskiego, czy jest może jakaś sensowna alternatywa?  Marynarka to Havana z wełny (Vitale Barberies Canonico) i mam małą obawę oddawać do jakiegoś krawca, którego podpowiada mi google. 

Zelowania „markowych” robiłem w Klasycznych i obyło się bez odmowy że to nie od nich obuwie - stan na zeszły rok.
Wojtka z Oliwy zdecydowanie nie polecam - niechlujnie klejenie u mnie a żonie i jej koleżance zgubił buty.
https://butkompany.pl robi tak naprawdę tylko w sneakersach. Chociaż może coś się zmieniło po covidzie.
Podobno dobre opinie ma Pani Szewc z Wrzeszcza - jej będę dawał następną parę na przetestowanie jakości.
Sobótki 1, 80-283 Gdańsk - Marzena Krawczyk.
Gdzieś, kiedyś mi się mignął dawny pracownik ze sklepu Appi na Grunwaldzkiej że zajmuje się renowacją.
Coś kiedyś było o szewcu z Mociaka w Sopocie że niby dobry jest.
https://forum.butwbutonierce.pl/topic/3954-szewc-z-prawdziwego-zdarzenia-trójmiasto/page/2/

• Like 1

• 1 month later...
W dniu 7.04.2024 o 10:51, woj napisał:

Czy mógłby ktoś polecić dobrego szewca w Trójmieście? O ile się nic nie zmieniło Klasyczne Buty przyjmują już tylko buty sprzedane u nich w salonie do naprawy.

Zelówki bardzo estetyczne i trwałe zrobił mi Butlewski 

https://www.google.com/maps/place/Szewc+Grzegorz+Butlewski/@54.437532,18.5506655,15z/data=!4m10!1m2!2m1!1sszewc+sopot!3m6!1s0x46fd0abe6895b253:0x19569b08f7d81b8d!8m2!3d54.4317666!4d18.5620794!15sCgtzemV3YyBzb3BvdJIBEGJvb3RfcmVwYWlyX3Nob3DgAQA!16s%2Fg%2F1tgw8lsq?entry=ttu

• Like 1

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
8 godzin temu, Szydlowsky napisał:

do tego nie potrzeba krawca z dyplomem , takie rzeczy ogarnia "zwykła" krawcowa ;-)  / punkt poprawek itp / 

Wszędzie gdzie oddawałem dostawałem z babolem jak niżej. W tym u Stenki w Żukowie ;)

17220038331323087237217969217728.jpg