proceleusmatyk Posted January 13, 2013 Report Share Posted January 13, 2013 Wychodzę z propozycją uczestnictwa w międzywojennym dansingu. Czas: 18 stycznia (piątek), 22:00 - do białego rana Miejsce: Batida (na Placu Konstytucji) Koszt: 50 zł od osoby (w cenie wódki i wina tyle, że nie wypijecie ) Rejestracja: https://www.facebook.com/events/391751797576739/?ref=2 Będzie kapela, która na żywo będzie grała międzywojenne przeboje (w tym M. Fogga, wśród gatunków tango, foxtrot, rumba, cza-cza). Będzie to świetna okazja, żeby przywdziać smoking lub chociaż garnitur, czując się przy tym wśród swoich, wybawić się przy świetnej muzyce, pięknych kobietach i zimnej wódzi oraz przy okazji zasiać ziarno sartorialnego zamętu Dwa miesiące temu odbyła się pierwsza edycja - tak było: Ostatnie trochę oszukane ale niewiele się różni od rzeczywistości! Ludzie przyszli ubrani tak galowo, jak tylko umieli. Klimat był jak nie z tego czasu... Pora podnieść poprzeczkę jeszcze wyżej! Na pewno pojawię się ja w towarzystwie najpiękniejszej damy, która stąpała po warszawskim trotuarze Liczę na Was! Kiedy i gdzie, jak nie tam i wtedy?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
proceleusmatyk Posted January 13, 2013 Author Report Share Posted January 13, 2013 Zapomniałbym! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
proceleusmatyk Posted January 13, 2013 Author Report Share Posted January 13, 2013 Nowsze hity też będą, takie jak ten: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
David Posted January 13, 2013 Report Share Posted January 13, 2013 A będzie ,,ona tańczy dla mnie"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eye_lip Posted January 13, 2013 Report Share Posted January 13, 2013 Chętnie bym poszedł.. tylko moje oldschoolowe marynarki i spodnie są raczej w dziennych kolorach (szarości, tweedy).. myślicie, że można tak ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikel Posted January 13, 2013 Report Share Posted January 13, 2013 A będzie ,,ona tańczy dla mnie"? Jeśli w takim wykonaniu, to nie mam nic przeciwko (i nawet polecam! ) - Proceleusmatyk - pomysł na zabawę świetny! Choć nie jestem w stanie się zjawić, inicjatywę popieram i bardzo chętnie zabrałbym tam moją damę! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pol606 Posted January 13, 2013 Report Share Posted January 13, 2013 Przeglądając zdjęcia na FB, Panowie ze zdjęć ubrani są raczej dość kiepsko. Jednakże, jeśli mojej lepszej połowie uda się zamienić zmiany w pracy to bardzo chętnie przyjedziemy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Remy Posted January 13, 2013 Report Share Posted January 13, 2013 Chętnie bym poszedł.. tylko moje oldschoolowe marynarki i spodnie są raczej w dziennych kolorach (szarości, tweedy).. myślicie, że można tak ? Dzienne kolory? jak u osoby w pracy czyli mógłbyś pełnić rolę fotografa... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B.B. Posted January 13, 2013 Report Share Posted January 13, 2013 Rozumiem ze to impreza w jakiś sposób "cykliczna"? Bo tym razem nie dam rady, ale podoba mi się ta inicjatywa, czegoś takiego szukałem już jakiś czas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
proceleusmatyk Posted January 13, 2013 Author Report Share Posted January 13, 2013 Jeżeli za punkt odniesienia wybierzemy standardowe imprezy, to ta jest naprawdę poziom wyżej. Daje okoliczności, w których wręcz wypada wyglądać lepiej, a przy okazji można się wybawić i upodlić. Oczywiście panowie strojem nie zachwycają, ale to właśnie my mamy możliwości, żeby zachwycić Cykliczną ma się stać, zobaczymy, czy wyjdzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
David Posted January 13, 2013 Report Share Posted January 13, 2013 Panie robią wrażenie, także strojem. Szarmant kiedyś na blogu pisał, że brakuje takich imprez więc myślę, że członkowie forum powinni za sprawę honoru obrać sobię uczestnictwo w takiej imprezie i podniesienie sartorialnego poziomu o kilka oczek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojvv Posted January 13, 2013 Report Share Posted January 13, 2013 Wychodzę z propozycją uczestnictwa w międzywojennym dansingu. Czas: 18 stycznia (piątek), 22:00 - do białego rana (...) Będzie kapela, która na żywo będzie grała międzywojenne przeboje (w tym M. Fogga, wśród gatunków tango, foxtrot, rumba, cza-cza). (...) Ciekawa inicjatywa. Szkoda, że w piątek. W inny dzień chętnie bym poszedł. Jeśli grają "międzywojenne przeboje" to będą także walce, mazury, polki i kołomyjka? Pozdr, wojvv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hargin Posted January 13, 2013 Report Share Posted January 13, 2013 spróbuję się wybrać - spektakularna kompromitacja na parkiecie gwarantowana Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misza Posted January 15, 2013 Report Share Posted January 15, 2013 W temacie: http://www.cookishstylish.com/2013/01/g ... retka.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mercer Posted January 15, 2013 Report Share Posted January 15, 2013 Szkoda że nie mam partnerki na takie bale Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misza Posted January 15, 2013 Report Share Posted January 15, 2013 Na takich "balach" można szukać partnerki albo pić. Też miło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mercer Posted January 15, 2013 Report Share Posted January 15, 2013 No...w sumie... Ale tak na serio, to na takich balach racze każdy jest z partnerką Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
proceleusmatyk Posted January 15, 2013 Author Report Share Posted January 15, 2013 Odbijany! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B.B. Posted January 15, 2013 Report Share Posted January 15, 2013 No...w sumie... Ale tak na serio, to na takich balach racze każdy jest z partnerką To nie bal, a dansing. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misza Posted January 15, 2013 Report Share Posted January 15, 2013 Dobre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiance Posted January 15, 2013 Report Share Posted January 15, 2013 niewiele jest rzeczy tak dobrych jak dobra kolacja połączona ze śniadaniem (też dobrym) przepraszam za OT ... zaraz przyjdzie admin / moderator i zrobi ciach ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B.B. Posted January 15, 2013 Report Share Posted January 15, 2013 Szkoda że nie mam partnerki na takie bale Myślę, że masz bardzo duże szanse opuścić imprezę z partnerką chociaż do śniadania Gorzej jak opuści imprezę po śniadaniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NastyKanasta Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Zajebista inicjatywa, szkoda że nie mam z kim zostawić latorośli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mercer Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Widze to wszystko oczami wyobrażni - bal z nieznajomą i poranne śniadanko w jej towarzystwie i...jej koleżanki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
David Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Widze to wszystko oczami wyobrażni - bal z nieznajomą i poranne śniadanko w jej towarzystwie i...jej koleżanki A po przebudzeniu prawdziwe będą tylko mokre spodnie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts