mr.vintage Napisano 1 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2015 Jednak sumarycznie wszystkie te firmy robią globalnie gorsze garnitury niż SS (w mojej przekrojowej opinii biorąc pod uwagę każdy aspekt). Każdy aspekt poza ceną, więc jakby nie było, istotnym czynnikiem (dla wielu najważniejszym). Najtańsza linia SS to obecnie 299 euro (jest tylko kilka modeli za 259 euro, więc nie biorę ich pod uwagę) i jest to cena stała przez cały rok. Licząc po aktualnym kursie wychodzi ok. 1300 zł. Tańsze linie Vistuli czy Bytomia uszyte z tkanin o podobnej klasie można kupić na wyprzedaży za 650-700 zł. Do wyprzedaży zostaje praktycznie każdy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 1 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2015 Michał, pełna zgoda. Jeśli ktoś chce kupić tańszy garnitur, w przyzwoitym kroju i z przyzwoitym wykonaniem, a jego wymagania nie są zbyt wysokie co do kroju, to spokojnie Bytom / Vistula zapewnią jego potrzeby. Ba, nawet bardziej wymagający klient jest w stanie wyłowić tam jakąś perełkę. Jednak to nie wpływa na sposób postrzegania całej marki. Nie wiem, być może ja jestem dziwny. Jak odwiedzam salony tych marek w centrum handlowym od kilku lat, to wychodzę bez żalu. Jak odwiedzam stronę SS to drżę, że znów dam się uwieść jakiemuś produktowi (na koszmarnej stronie Vistuli się po prostu nie da przebywać dłużej niż kilka sekund). Jestem też raczej klientem budżetowym, który zwraca uwagę czy płaci 1500 zł czy 500 zł. Jednak nie wydaję już pieniędzy w Vistuli czy Bytomiu, bo w mojej ocenie są to produkty masowe, nie wywołujące u mnie żadnych emocji. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 1 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2015 Aron wszystko fajnie, tylko po pierwsze jestem blondynem, wiec czarna marynarka to sredni pomysl. Co wiecej, wymaga ona obowiazkowo raczej bialej koszuli. W efekcie jest to stroj bardzo formalny. Tamta druga marynarka jest fajna, ale kolor nie ten. Zalezalpby mi na czystym, ciemnym granacie, a tutaj mamy blekit wlasciwie. Moglbys wrzucic jakies zdjecia tych marynarek? Bylbym bardzo wdzieczny, bo juz wstepnie zamowilem i oplacilem tamta, wiec jesli mam cos zmieniac, to teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 1 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2015 Ta ciemniejsza marynarka jest granatowa, nie czarna. Czarnej bym nie zaproponował. Tutaj jest ta jaśniejsza, moim zdaniem świetna na ciepłą porę, do błękitu jej raczej daleko https://forum.butwbutonierce.pl/topic/4-co-mam-dziś-na-sobie/?p=159742 Tutaj jest ciemniejsza: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/4-co-mam-dziś-na-sobie/?p=156748 Rozumiem, że wstępnie wybrałeś ten model: http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-blue-plain/C794.html?start=56&cgid=Jackets&start=44&sz=44 Według mnie jest mniej uniwersalny ze względu na intensywny kolor, ale to tylko moje zdanie Wydaje mi się, że będzie też grubsza ze względu na jej obecność w kolekcji jesień - zima. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 1 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2015 Obie marynarki podlinkowane przez Arona są granatowe, druga jest po prostu ciemniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 1 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2015 Obydwa linki u mnie działają poprawnie (w jednym najpierw widać buty:)). Mniejsza z tym. Jaśniejsza jest na stronie 543 tematu "Co mam dziś na sobie", ciemniejsza na stronie 534. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 1 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2015 Generalnie ja b.dobrze wygladam w mocnych wyrazistych kolorach, stad ten wybor. Czy masz moze wieceh zdjec tej ciemniejszej? Nie wiem, czy bedzie sie nadawała do sprawowania z blekitnymi koszulami, ktore stanowia 70% mojej szafy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 1 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2015 Zrobiłem zdjęcie przed chwilą. Też w większości mam błękitne koszule i moim zdaniem bardzo dobrze się komponują. Kolor lepiej oddany jest przez zdjęcie z poprzedniego wpisu. EDIT: Dorzucam zdjęcie w sztucznym świetle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 1 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2015 Ok, anulowalem poprzednie zamówienie. Faktycznie jest to ciemny granat. Polaczenie nici czarnej z jasnym granatem tworzy efekt optyczny ciemnego granatu. Naprawdę uwazasz, ze poprzednie zdjecie lepiej oddaje kolor? W ss powiedzieli, ze ta ciemnjejsza marynarka jest troche lzejsza od tej anulowanej, a anulowana jest troche ciezsza od mojej 120tki z bytomia. Chociaz brak podszewki chyba popraiwa wyraźnie przewiewnosc, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 1 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2015 W zależności od swiatla widze tutaj dwa zupelnie inne kolory ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 1 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2015 Tak swoją drogą - wiecie jak nazywa się ten model ("Clark Kent") z SS? Gość jest mega charakterystyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 1 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2015 Chociaz brak podszewki chyba popraiwa wyraźnie przewiewnosc, prawda? Poprawia, ale jeśli zamierzasz w niej odwiedzać kluby, gdzie bywa duszno i parno, to o komforcie termicznym raczej zapomnij. To samo w stricte ciepłe i słoneczne dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 1 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2015 Wiem, że te ostatnie zdjęcia są zupełnie różne, dlatego zdjęcie pierwotne jest najlepsze. Było robione na dworze, ale przy braku mocnego słońca. Niestety nie dysponuję profesjonalnym aparatem W skrócie, marynarka jest w kolorze ciemnogranatowym. Obydwie marynarki, o których piszę mają otwarty splot. Gdy patrzy się na materiał pod światło to widać to co jest "za marynarką". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 1 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2015 Ok, zaryzykuje ta ciemnogranatowa . W szafie mam juz 4 stosunkowo jasne granaty. Czas na cos ciemniejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 1 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2015 @Aron - interesuje mnie kwestia jej przewiewności w szczególności tego jak bardzo brak podszewski wpływa na komfort jej używania w warunkach wiosenno-letnich z chęcią zobaczyłbym zdjęcia tkaniny i jej splotu w pełnym słońcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 1 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2015 Dopiero niedawno kupiłem te marynarki, więc nie było okazji żeby używać ich przy wysokiej temperaturze. Spróbuję zrobić zdjęcie splotu pod światło, ale czy będzie pełne słońce to już nie ode mnie zależy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 1 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2015 A co powiecie o modelu c82605 z welny guabello? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 1 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2015 Aron, czy moglbys w wolnej chwili np.w swieta wrzucic więcej zdjec tej ciemnej marynarki? Bardzo chcialbym zobaczyc, czy z dalszej perspektywy nie jest ona optycznie czarna i czy nie przytlacza glebia koloru reszty garderoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 1 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2015 OK, da się zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert_mal Napisano 1 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2015 Ja z SS brałem przy 97 w klatce i 84-85 w pasie rozmiar 48 (samą marynarkę, krój Copenhagen) i była ok. Teraz, kiedy mam koło 101-102 cm w klatce i 85 w pasie - jest już trochę za ciasna. Zdecydowanie bierz 50. Zwróć też koniecznie uwagę na szerokość ramion - bo to że w klatce, w talii i pasie jest OK, nie znaczy że będzie dobra na rozmiar. Przy okazji trochę OT- 103 w klatce i 80 w pasie przy Twoim wzroście to raczej marzenia ściętej głowy (bez wielu lat treningu i niekoniecznie legalnych "wspomagaczy"). Szczególnie, że jesteś na "redukcji" a wtedy traci się obwody wszędzie, nie tylko w pasie. To co byś brał przy 98 w klatce 88 w tali wzroście 176 cm ? ten model http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-light-brown-check/C844.html?start=28&cgid=Jackets havana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 1 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2015 Witam. Ponownie chcę spróbować z garniturem od SS (poprzedni trochę żałuję, że zwróciłem, zamiast jednak pójść w kierunku poprawek). Czy w kontekście poniższej oceny modelu Napoli Blue Pain https://forum.butwbutonierce.pl/topic/380-forumowa-poradnia-stylistyczna/?p=149823 warto próbować ponownie z tym modelem w rozmiarze 110 (taki sam był na zdjęciu) i czy te wypunktowane wady dotyczące marynarki da się sensownie skorygować u krawca ? (http://eu.suitsupply.com/en/suits/napoli-blue-plain/P4119.html?start=4&cgid=Suits&prefn1=color&start=0&prefn2=size&prefv2=110&sz=130&srule=PriceAsc&prefv1=Blue) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 1 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2015 Zakładasz konto walutowe, do którego dostajesz kartę. Nie jest to takie proste, bo właśnie od ponad godziny kupuję mój pierwszy garnitur SS. Mam kartę do rachunku w euro, ale jest to karta płaska Maestro, debetowa. SS nie akceptuje takich kart. Wyjaśniałem w banku, dzwoniłem na infolinię SS. Tam sami nie wiedzą co zrobić i na razie kazali mi czekać. Jak się nie uda, to jestem w czarnej wiadomo w czym, bo przelewając środki na konto złotówkowe tracę kilkadziesiąt zł na spreadzie, potem drugi raz spread ze złotówek na euro, opłata Visy za transakcję i garnitur SS cenowo grawituje w stronę garnituru Zegny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 1 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2015 Podepnij tą kartę z konta walutowego do PayPal. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 1 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2015 Tak robiłem, ale kwota do zapłaty pojawiała się w złotówkach... Teraz jednak coś poklikałem w ustawieniach i wygląda na to, że przeszło. Dzięki, Hagrin. A oficjalna odpowiedź helpline SS: I spoke to my colleague in the USA and he told me if you can’t chose the option debit card unfortunately it isn’t possible to pay with a debit card. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 1 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2015 Heh, może helpdesk mają do Indii wyoutsourcowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi