Skocz do zawartości

Suit Supply

+Immune+

Rekomendowane odpowiedzi

Pozwolę sobie zadać to pytanie w dwóch tematach: Czy ktoś z Was luzował w talii marynarkę od Suit Supply (model Washington)? Czy jest zostawione trochę materiału aby taką przeróbkę zrobić? Jeśli tak to +- ile można popuścić?

EDIT: Niestety nie można poluzować (przynajmniej jeżeli chodzi o Washington), albo raczej zostawionego materiału jest taka mało (1 cm, czyli żeby nie wyszły szwy można zluzować max 0,5 cm), że nie ma to żadnego sensu.

Pozwolę sobie zadać to pytanie w dwóch tematach: Czy ktoś z Was luzował w talii marynarkę od Suit Supply (model Washington)? Czy jest zostawione trochę materiału aby taką przeróbkę zrobić? Jeśli tak to +- ile można popuścić?

EDIT: Niestety nie można poluzować (przynajmniej jeżeli chodzi o Washington), albo raczej zostawionego materiału jest taka mało (1 cm, czyli żeby nie wyszły szwy można zluzować max 0,5 cm), że nie ma to żadnego sensu.

Patrzyłeś na środku marynarki czy po bokach?

Mam pytanie dotyczące spodni. Interesuje mnie model Soho. Czy stan w spodniach nie jest bardzo niski, np. Bytom sylwetka wyszczuplona ma dla mnie za niski stan? Standardowo pytanie o rozmiar. Noszę Vistula/Lantier 182/96/82 sylwetka super slim, czy to odpowiada rozmiarowi 48 SS? Size advisor podpowiada rozmiar 46, ale ja w ramionach mam 44 cm, czyli marynarka byłaby na styk.

Byłem wczoraj w salonie suitsupply na podstawie kilku przymiarek widze ze potrzebuje made to measure, ceny zaczynaja sie od €600. 

Może kup najbardziej pasujący garnitur i zanieś do poprawek krawieckich. Wyjdzie taniej i tak samo dobrze, albo i lepiej.

Zastanawiam sie czy nie lepiej wziac Visule

Byłeś w salonie, widziałeś, dotykałeś i nadal zadajesz takie pytania? Nie było prądu? ;)

• Oceniam pozytywnie 3

Odesłali mnie do salonu który robi poprawki i rownież made to measure z informacja ze moze uda sie tak ja piszesz, byłoby wtedy taniej. Ja celuje w garnitur który będzie idealnie dopasowany co do milimetra. Mam już dosyć rzeczy z wieszaka i nie chce kompromisów. Prędzej zrobie kompromis na materiale niż dopasowaniu.

Niedawno szydziłeś z chińskiej produkcji butow Magnanni. Suitsupply to chyba rownież chińska produkcja?

Niedawno szydziłeś z chińskiej produkcji butow Magnanni. Suitsupply to chyba rownież chińska produkcja?

Nie mam nic przeciwko Chinom, to piękny kraj. Za to sporo przeciwko chińszczyźnie, rozumianej kolokwialnie jako tandecie.

SuitSupply tandetny nie jest, za to Vistula bywa dość często.

Ja celuje w garnitur który będzie idealnie dopasowany co do milimetra. Mam już dosyć rzeczy z wieszaka i nie chce kompromisów. Prędzej zrobie kompromis na materiale niż dopasowaniu.

To chyba należy udać się po bespoke.

Człowiek nie jest robiony taśmowo i u każdego wyśepuje masa różnych niedociągnieć - wady postawy, różnica w umięśnieniu strony X względem strony Y, różne propocje ciała przy różnym wzroście.

• Oceniam pozytywnie 1

No ale sylwetka się zmienia - zmiana diety, więcej/mniej sportu i już nie będzie tak samo. Może lepiej, może gorzej, ale inaczej. Idealne bespoke gwarantuje idealne dopasowanie, ale także tylko w momencie uszycia (potem trzeba bardzo "pilnować sylwetki").

Szukanie idelanego dopasowania to jak poszukiwanie idealnego dźwięku przez audiofilów - nie istnieje, ale szukać można. Wg mnie trzeba podchodzić do ubrań na większym luzie, aby ubieranie się sprawiało frajdę, a nie było przyczyną katuszy psychicznych.

• Oceniam pozytywnie 4

Pominę szyderstwa, jedynie wspomnę ze "suit" z neoprenu mam :) jest to tzw. wetsuit. Nie wiem jak w waszym rozumieniu ale w moim dopasowanie nie znaczy ciasne.

@mosze, dzieki za rzeczowe uwagi. Przez ostatni rok schudłem sporo. Nosiłem jeansy 33 a teraz mam 30 i przynajmniej teraz mi sie wydaje ze tak zostanie. Nie trudno sobie wyobrazic jak wiszą na mnie stare garnitury których nagromadzilem a teraz sie pozbędę. Po latach doszedłem do wniosku ze wystarcza mi 2 a moze nawet jeden garnitur średnio formalny wiec duża szansa ze zdąży sie zużyć zanim zmienię wagę. Dodatkowo jest jakaś motywacja zeby trzymać wagę :)

Pracuje w firmie gdzie okazjonalnie mogę nosić nawet jeansy. Dużo zależy od klientów, sa tacy ktorzy ubierają sie całkiem na luzie i nawet byłoby nietaktem byc relatywnie zbyt dobrze ubranym. Lubię tylko mieć dobre buty - w moim mniemaniu dobre przynajmniej i trochę nazwijmy to ekstrawaganckie albo dandy :)

Będę celować w model Havana - unstructured. Doświadczenia z personelem sklepu opisze.

Bespoke to już za wysoka pólka cenowa jak dla mnie

Mam pytanie dotyczące spodni. Interesuje mnie model Soho. Czy stan w spodniach nie jest bardzo niski, np. Bytom sylwetka wyszczuplona ma dla mnie za niski stan? Standardowo pytanie o rozmiar. Noszę Vistula/Lantier 182/96/82 sylwetka super slim, czy to odpowiada rozmiarowi 48 SS? Size advisor podpowiada rozmiar 46, ale ja w ramionach mam 44 cm, czyli marynarka byłaby na styk.

Jeżeli nikt do poniedziałku Ci nie odpowie, to jak tylko wrócę do domu z weekendu w górach, to dam Ci znać co do stanu itp. Czeka na mnie u sąsiada garnitur Soho z outletu :)

W SuitSupply jest już preorder na kolekcję wiosna-lato 2015 - na kolana nie powala, ale warto zapoznać się

Poprzedni sezon lepiej wypadał, ale tutaj też nie wszystko już jest :)

Mam wrażenie, że ciut zbyt stonowane niektóre produkty - np. ten garnitur:

http://eu.suitsupply.com/en/pre_order_suits/lazio-brown-check/P4203.html?start=4&cgid=pre_order_suits

Przy mocniejszych kolorach robił by chyba lepsze wrażenie, ale potencjał jest.

Pamiętajmy, że to dopiero pierwsza `partia` kolekcji, Całość wejdzie pewnie za miesiąc lub dwa do sklepów i będzie szersza niż to co teraz zaprezentowali.

Ja już znalazłem coś dla siebie. BTW. Czy taki garnitur:

http://eu.suitsupply.com/en/pre_order_suits/lazio-grey-check/P3866.html?start=14&cgid=pre_order_suits

nadaje się waszym zdaniem na drugi z kolei `wół roboczy`? 

I jeszcze jedno: jeżeli komuś poprzychodziło już coś z outletu to niech się pochwali :) 

Jak już napisałem kiedyś wcześniej, przy okazji relacji z salonu w Hamburgu - buty wyglądają ładnie, ale 199 euro za buty szyte metodą blake to nie jest dobry wybór. Szukaj może w Meermin MTO, Herringshoes lub Shoepassion.

Pamiętajmy, że to dopiero pierwsza `partia` kolekcji, Całość wejdzie pewnie za miesiąc lub dwa do sklepów i będzie szersza niż to co teraz zaprezentowali.

Ja już znalazłem coś dla siebie. BTW. Czy taki garnitur:

http://eu.suitsupply.com/en/pre_order_suits/lazio-grey-check/P3866.html?start=14&cgid=pre_order_suits

nadaje się waszym zdaniem na drugi z kolei `wół roboczy`? 

I jeszcze jedno: jeżeli komuś poprzychodziło już coś z outletu to niech się pochwali :)

Hej ja dostałem garnitur soho blue plain z outletu ale jednak go oddaje - liczyłem że udział lnu w składzie będzie jednak mniejszy. Na żywo garnitur zrobił na mnie gorsze wrażenie niż na zdjęciach i dla mnie za mocno się gniecie. Dlatego poszedł do zwrotu.