MarcinJarosz Napisano 24 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2016 Czy szerokość ramion podawana w tabeli rozmiarów jest mierzona od miejsc wszycia rękawów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamizelka Napisano 26 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2016 Powoli szykuje się do swoich pierwszych zakupów w SS. Poszukuję uniwersalnego, granatowego garnituru, w niezbyt ciemnym odcieniu. Jestem już praktycznie zdecydowany na model Napoli i waham się pomiędzy tymi trzema: 1) http://eu.suitsupply.com/pl/suits/napoli-niebieski-g%C5%82adki/P3763.html?cgid=Suits&srule=PriceAsc 2) http://eu.suitsupply.com/pl/suits/napoli-niebieski-g%C5%82adki/P3753.html?cgid=Suits&srule=PriceAsc 3) http://eu.suitsupply.com/pl/suits/napoli-niebieski-g%C5%82adki/P4271.html?cgid=Suits&srule=PriceAsc(chociaż tutaj kolor wydaje mi się trochę za jasny) Co o nich myślicie? Moje główne pytanie dotyczy rozmiarówki. Co do zasady, noszę ubrania w rozmiarze 50 (np. marynarki MD), ale w tym przypadku trochę obawiam się o spodnie. Moje wymiary to: wzrost: 183-184 cm klatka: 100 cm talia: 92 cm pas: 90 cm biodra: 102 cm udo: 58 cm Tak jak porównuje to sobie z tabelką, to wychodzi, że w pasie i udach spodnie w rozmiarze 50 będą na styk. Dlatego zastanawiam się, czy lepiej będzie zmniejszać 52, czy też ewentualnie powiększać 50? Przy okazji chciałbym zapytać czy zapłata kartą debetową stanowi jakiś problem? (niestety nie posiadam karty kredytowej) Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 26 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2016 Przy okazji chciałbym zapytać czy zapłata kartą debetową stanowi jakiś problem? (niestety nie posiadam karty kredytowej) Może stanowić (pisałem o tym gdzieś wcześniej w wątku) i wtedy polecany jest PayPal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sko Napisano 26 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2016 Ja płaciłem walutową kartą debetową i nie było problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 26 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2016 Ćwiczyliśmy to wcześniej w wątku; ja płaciłem walutową kartą debetową i były problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PGozdek Napisano 27 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2016 Domyślam się że to pytanie padało już wielokrotnie, ale wyszukiwarka niestety nie jest w stanie znaleźć tej informacji, mianowicie, kiedy w zeszłym roku ruszył outlet suitsupply? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 27 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2016 W zeszłym roku na początku lipca (zamówienie składałem 8.07 - zapewne był to pierwszy dzień otwarcia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PGozdek Napisano 27 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2016 Dzięki! Nadal trzeba kombinować z kanałem przerzutowym czy będzie w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 27 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2016 @PGozdek: w zeszłym roku nie było takiej konieczności - jak będzie w tym i czy w ogóle będzie - tego nikt nie wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 27 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2016 Zeszłoroczna, europejska edycja outletu, była dostępna także z Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 27 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2016 Czy ktoś z Was ma może doświadczenia, która z linii ss ma najszerszy krój? Kojarzę chyba rok temu ktoś pisał, że Napoli,ktoś inny odpisał że jednak jort.Może jest ktoś kto przetrenował i podzieli się doświadczeniami? Pytanie dodatkowe -z tego co czytam wychodzi, że wszystkie garnitury mają strasznie wąskie spodnie.Jest jakaś linia dla ludzi z umięśnionymi nogami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamizelka Napisano 27 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2016 Dzięki za odpowiedzi Wypowie się ktoś jeszcze w kwestii rozmiaru? Moje główne pytanie dotyczy rozmiarówki. Co do zasady, noszę ubrania w rozmiarze 50 (np. marynarki MD), ale w tym przypadku trochę obawiam się o spodnie. Moje wymiary to: wzrost: 183-184 cm klatka: 100 cm talia: 92 cm pas: 90 cm biodra: 102 cm udo: 58 cm Tak jak porównuje to sobie z tabelką, to wychodzi, że w pasie i udach spodnie w rozmiarze 50 będą na styk. Dlatego zastanawiam się, czy lepiej będzie zmniejszać 52, czy też ewentualnie powiększać 50? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gratek Napisano 27 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2016 Mam zbliżone wymiary i jeśli Ci to pomoże to marynarkę Hudson z tegorocznej, letniej kolekcji wziąłem w rozmiarze 50. Jej wymiary są nieznacznie mniejsze niż podają tabelki (robiłem porównanie w tym wątku). Wydaje mi się, że leży dobrze, jednak wrzucenie kilku kilogramów (lub np. swetra) mógłoby spowodować kłopot. Nt. spodni nie wypowiem się, bo nie mam od nich żadnych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamizelka Napisano 28 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2016 @gratek Dzięki! No nic, w takim razie chyba zaryzykuję z rozmiarem 50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 28 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2016 Jeśli jesteś zdecydowany na SuSu to ryzyko jest żadne - wymiana i zwrot jest (zawsze) darmowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamizelka Napisano 28 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2016 Bardziej chodzi o czas, bo trochę za późno zabrałem się za zakup tego garnituru i nie bardzo będę miał czas na ewentualną wymianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WielkiK Napisano 29 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2016 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzyDe Napisano 29 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2016 Spodnie wyglądają na mocno opięte z tyłu, a z tym chyba niewiele da się zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WielkiK Napisano 29 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2016 Spodnie można poszerzyć. Poza tym i tak brałbym je w większym rozmiarze. Najważniejsza jest tutaj marynarka. Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 29 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2016 Spodnie to pięta achillesowa SS - są, niestety, niskie stanem i dość wąskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 29 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2016 Spodnie można poszerzyć. Poza tym i tak brałbym je w większym rozmiarze. Najważniejsza jest tutaj marynarka. Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka W pasie tak, w biodrach będzie ciężko, nie ryzykując rozejścia się materiału na szwach. Natomiast nie zgodzę się, żę spodnie są przesadnie wąskie. Moje wszystkie garnitury SuSu (a jest ich "trochę") mają dość komfortowe spodnie, czego nie zawsze mogę napisać o marynarkach. Być może problem dotyczy małych rozmiarów (44-50). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 29 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2016 Przy moim rozmiarze 52/54 zdania nie zmienię - są dla mnie o zbyt szerokie w pasie, co można skorygować i o co nie mam pretensji, lecz w udach powinny być szersze. W sumie, za większy grzech uważam niski stan spodni. Przy czym moje uwagi dotyczą modeli Lazio oraz Napoli - w Washingtonie i Madisonie spodnie znacznie bardziej mi odpowiadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 29 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2016 Niski stan? Mam zupełnie inne wrażenie, choć to oczywiście indywidualne upodobania. Przy rozmiarze 46 wysokość w stanie to 26 cm - 27 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 29 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2016 tylko Washington ma inny krój spodni, w Madison jest identyczny jak np.Lazio,Napoli,Sienna czy Havana... co do uwagi @Arona pełna zgoda @Da Lasalle: nie musisz zmieniać zdania, może masz szersze uda - jednak kategoryczne uwagi mogą wprowadzać w błąd innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 29 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2016 Świeżo przyszły do mnie 2 pary spodni SS - szara wełna, krój Soho (czyli chyba uniwersalny).Jak dla mnie troszeczkę przesadzili z szerokością nogawek w łydkach - wiem, że mam ciut bardziej rozbudowane niż przeciętna jednostka, ale w parze o ciut grubszej gramaturze nogawka przekomicznie opina się na łydce, w drugiej jest ciut lepiej - ktoś ma pomysł czy da się leciutko poszerzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi