Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 5.01.2025 o 13:52, garzagrossa napisał:

Pini Parma znam tylko z przeglądania strony, ale z ich rozmiarówki wynika, że mają krótkawe marynarki i obcisłe spodnie z średnim stanem - takie sobie moim zdaniem.

Generalnie portki SuSu na średni wzrost też mają co najwyżej średni stan. Na wysoki są zbliżone do Cavour (tutaj jest jedna rozmiarówka - raczej trzeba skracać). 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ogólnie zauważyliście że zniknęły wasze Size Passporty ze strony? Powodem jest to że zmieniła się baza marynarek CM z Lazio na Havane. Piszę w ramach kronikarskiego obowiązku. Info od pracownika sklepu. Ogólnie raczej się nic nie powinno usuwać a nawet jeśli, należałoby powiadomić klientów o takiej akcji. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 29.01.2025 o 17:25, michasacuer napisał:

SuSu ponownie stawia na GYW https://suitsupply.com/en-nl/men/shoes/black-tassel-loafer/FW1331.html

Widziałem je na żywo, wyglądają na prawdę porządnie. 

Ja mam Derby i Oxfordy szyte metodą Blake. Te pierwsze są podzelowane te drugie nie i o ile do skóry w podeszwie nie mam zastrzeżeń o tyle już skóra w cholewce w obydwu jest co najwyżej dostateczna.

To, że but jest szyty GYW, nie wiele zmienia. Na grupach FB widziałem posty szewców którzy takie buty naprawiają renomowanych marek a w środku natrafiają np. na kartony, czego nie widują w butach szytych metodą Blake...

Po butach szytych dla marek odzieżowych nie ma się co spodziewać cudów. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kod WELCOME dający -25% na pierwsze zamówienie w Otrium ostatnio zadziałał mi na marynarkę SuSu. Warto więc chyba sprawdzać od czasu do czasu kody promocyjne na rzeczy, które obserwujemy - a nuż zadziałają.

• Like 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć,

mam pytanie dotyczące rozmiarówki butów od Suitsupply. Czy jest ona zgodna z tym co podają na stronie? Przykładowo dla rozmiaru 9 (43) producent podaje długość stopy 28cm. Proszę o opinię osób które kupowały buty od Suitsupply czy rozmiarówka odpowiada informacjom ze strony producenta. Chcę kupić brogsy z Otrium.

Opublikowano

Mam od nich Derby i Oxfordy oznaczone jako 11 UK (29,6 cm), szersze modele. Na mojej stopie (30 cm) leżą bardzo dobrze. Ale mierzyłem  i 11 za małe. 11nastka jeśli chodzi o obuwie bardziej sportowe, była wyraźnie za mała.

Opublikowano
6 godzin temu, tryhp3 napisał:

Mam od nich Derby i Oxfordy oznaczone jako 11 UK (29,6 cm), szersze modele. Na mojej stopie (30 cm) leżą bardzo dobrze. Ale mierzyłem  i 11 za małe. 11nastka jeśli chodzi o obuwie bardziej sportowe, była wyraźnie za mała.

Dzięki za info. Chyba zaryzykuję kierując się rozmiarem, który podaje producent. W sportowych butach też mi najczęściej wychodzi, że rozmiarówka jest zaniżona.

Opublikowano

U mnie przy rozmiarze 42 i długości stopy 26,8cm ale sporej tęgości jest ze 3-4 mm zapasu na długość. To bym powiedział, że rozmiar 42 jest na stopę max. 27,2 cm normalnej tęgości. Można przypuszczać, że rozmiar 43 to będzie około 28 cm;-). Piszę o butach typu derby, split toe. W butach sportowych pewnie jest inaczej. Przy okazji mogę powiedzieć, że w moim przypadku Suitsuplly to jedne z wygodniejszych butów, ale na razie przetestowałem tylko kilkanaście marek i ok. 30 par;) trochę porządniejszych butów. Wynika to pewnie z konstrukcji buta, jest to blake a nie Goodyear welted. W tym przypadku i wygody to akurat zaleta konstrukcji.

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, flozbi napisał:

Przy okazji mogę powiedzieć, że w moim przypadku Suitsuplly to jedne z wygodniejszych butów, ale na razie przetestowałem tylko kilkanaście marek i ok. 30 par;) trochę porządniejszych butów. Wynika to pewnie z konstrukcji buta, jest to blake a nie Goodyear welted. W tym przypadku i wygody to akurat zaleta konstrukcji.

Blake, jest zazwyczaj wygodny od razu, o ile jest mniej więcej dobrze dopasowany. GYW trzeba rozchodzić i też trzeba dobierać w miarę dobrze dopasowane już podczas mierzenia, ponieważ z tym rozchodzeniem różnie bywa. 

Opublikowano
W dniu 25.04.2025 o 08:27, flozbi napisał:

Nawet mam te buty Suitsuplly teraz założone, dowód w załączeniu. Zamsz i gumowa podeszwa idealne buty na deszczową pogodę.

IMG20250425082500.jpg

Świetne buty! Myślałem o zakupie innych ale teraz się waham czy nie kupić właśnie tych :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie,

Mam pytanie do osób, które korzystały lub mają wiedzę na temat usługi "Custom Made" w SuSu.

Otóż chcę zamówić sobie spodnie, które dopasowaniem i wymiarami były by możliwie jak najbardziej zbliżone do kroju Firenze / Duca. Problem jest w tym, że w usłudze CM jako krój bazowy jest tylko i wyłącznie "Brescia", który to jest innym typem dopasowania (slim leg tapered, gdzie dwa, które mnie interesują to wide leg tapered / straight).

Sęk w tym, że o ile większość wymiarów jestem w stanie skopiować sobie z moich spodni, tak w zakładce "zaawansowane" na etapie modyfikowania konkretnego rozmiaru są 3 pozycje, które regulujemy nie stałą wartością liczbową a bliżej nieokreślonym "stopniem":

1. Szerokość w pośladkach.
2. Szerokość w udzie w kroku.
3. Linia krocza.

Pisałem do SuSu w tej sprawie, czy mogą mi jakoś pomóc dobrać te opcji, ale jakoś nie są za bardzo chętni i pomocni w tej sprawie.

Pytanie zatem do Was - czy ktoś miał z tym jakieś doświadczenia, które mogłyby być pomocne? Bo na obecną chwilę to chyba zostaje mi zamówienie na próbę jakiejś pary Brescia, wzięcie poprawek "na oko" i liczenie, że to co przyjdzie będzie na tyle ok, że jakiś krawiec jeszcze to w razie potrzeby poprawi.

Opublikowano
57 minut temu, MarianoItaliano napisał:

Czy ktoś ma może (albo wie jak tu znaleźć, mnie się nie udało przez wyszukiwarkę) tabelę rozmiarów dla SuSu Sienna?

Też szukałem i nic konkretnego nie znalazłem. Najlepiej chyba napisać bezpośrednio do sklepu SuSu , może podeślą

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, MarianoItaliano napisał:

Czy ktoś ma może (albo wie jak tu znaleźć, mnie się nie udało przez wyszukiwarkę) tabelę rozmiarów dla SuSu Sienna?

Proszę (mam tylko dla marynarek, ze strony Otrium).

a162605a-8c94-49a6-be4b-9feef25914d7.jpeg

EDIT Znalazłem oryginalny post ze starymi tabelami, pewnie jeszcze nieraz przydadzą.

https://forum.butwbutonierce.pl/topic/1566-suit-supply/?do=findComment&comment=324366

Edytowane przez tsz
Dodano odnośnik do posta ze starymi tabelami
  • Oceniam pozytywnie 2