Skocz do zawartości

Suit Supply

+Immune+

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 5.01.2025 o 13:52, garzagrossa napisał:

Pini Parma znam tylko z przeglądania strony, ale z ich rozmiarówki wynika, że mają krótkawe marynarki i obcisłe spodnie z średnim stanem - takie sobie moim zdaniem.

Generalnie portki SuSu na średni wzrost też mają co najwyżej średni stan. Na wysoki są zbliżone do Cavour (tutaj jest jedna rozmiarówka - raczej trzeba skracać). 

3 godziny temu, Wodzu napisał:

Mod 2 to marynarki jednorzędowe, mod 3 - dwurzędowe. Oprócz tego jest jeszcze najwyższa linia Handmade.

Tak też początkowo założyłem, ale znalazłem również dwurzędowe marynarki Mod 2, co wprawiło mnie w lekką konsternację.

https://www.cavour.com/products/mod-2-double-breasted-velvet-jacket-green

• 2 weeks later...

Ogólnie zauważyliście że zniknęły wasze Size Passporty ze strony? Powodem jest to że zmieniła się baza marynarek CM z Lazio na Havane. Piszę w ramach kronikarskiego obowiązku. Info od pracownika sklepu. Ogólnie raczej się nic nie powinno usuwać a nawet jeśli, należałoby powiadomić klientów o takiej akcji. 

• 2 weeks later...
W dniu 29.01.2025 o 17:25, michasacuer napisał:

SuSu ponownie stawia na GYW https://suitsupply.com/en-nl/men/shoes/black-tassel-loafer/FW1331.html

Widziałem je na żywo, wyglądają na prawdę porządnie. 

Ja mam Derby i Oxfordy szyte metodą Blake. Te pierwsze są podzelowane te drugie nie i o ile do skóry w podeszwie nie mam zastrzeżeń o tyle już skóra w cholewce w obydwu jest co najwyżej dostateczna.

To, że but jest szyty GYW, nie wiele zmienia. Na grupach FB widziałem posty szewców którzy takie buty naprawiają renomowanych marek a w środku natrafiają np. na kartony, czego nie widują w butach szytych metodą Blake...

Po butach szytych dla marek odzieżowych nie ma się co spodziewać cudów. 

• 1 month later...
  • 3 weeks later...

Cześć,

mam pytanie dotyczące rozmiarówki butów od Suitsupply. Czy jest ona zgodna z tym co podają na stronie? Przykładowo dla rozmiaru 9 (43) producent podaje długość stopy 28cm. Proszę o opinię osób które kupowały buty od Suitsupply czy rozmiarówka odpowiada informacjom ze strony producenta. Chcę kupić brogsy z Otrium.

6 godzin temu, tryhp3 napisał:

Mam od nich Derby i Oxfordy oznaczone jako 11 UK (29,6 cm), szersze modele. Na mojej stopie (30 cm) leżą bardzo dobrze. Ale mierzyłem  i 11 za małe. 11nastka jeśli chodzi o obuwie bardziej sportowe, była wyraźnie za mała.

Dzięki za info. Chyba zaryzykuję kierując się rozmiarem, który podaje producent. W sportowych butach też mi najczęściej wychodzi, że rozmiarówka jest zaniżona.

U mnie przy rozmiarze 42 i długości stopy 26,8cm ale sporej tęgości jest ze 3-4 mm zapasu na długość. To bym powiedział, że rozmiar 42 jest na stopę max. 27,2 cm normalnej tęgości. Można przypuszczać, że rozmiar 43 to będzie około 28 cm;-). Piszę o butach typu derby, split toe. W butach sportowych pewnie jest inaczej. Przy okazji mogę powiedzieć, że w moim przypadku Suitsuplly to jedne z wygodniejszych butów, ale na razie przetestowałem tylko kilkanaście marek i ok. 30 par;) trochę porządniejszych butów. Wynika to pewnie z konstrukcji buta, jest to blake a nie Goodyear welted. W tym przypadku i wygody to akurat zaleta konstrukcji.

Godzinę temu, flozbi napisał:

Przy okazji mogę powiedzieć, że w moim przypadku Suitsuplly to jedne z wygodniejszych butów, ale na razie przetestowałem tylko kilkanaście marek i ok. 30 par;) trochę porządniejszych butów. Wynika to pewnie z konstrukcji buta, jest to blake a nie Goodyear welted. W tym przypadku i wygody to akurat zaleta konstrukcji.

Blake, jest zazwyczaj wygodny od razu, o ile jest mniej więcej dobrze dopasowany. GYW trzeba rozchodzić i też trzeba dobierać w miarę dobrze dopasowane już podczas mierzenia, ponieważ z tym rozchodzeniem różnie bywa.