SirThomas Napisano 17 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2012 Dzien dobry Mam pytanie tak jak w temacie. Zakupilem ostatnio marynarkę RTW firmy Massimo Dutti i I potrzebuje ja lekko wytaliowac. Potrzebuje Zatem jakiegoś sprawdzonego i porządnego krawca co podjął by sie tego w rzecz jasna w Krakowie. Pozdr Tom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 18 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2012 Dzień dobry, do wszelkiego rodzaju przeróbek krawieckich polecam Pana Andrzeja Kucię. Krawiec jest zrzeszony w cechu i od lat korzystam z jego usług. Adres: Św. Gertrudy 8, 31-046 Kraków Tel.: (12) 422-68-90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirThomas Napisano 18 Lipiec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2012 Ok, wielkie dzięki. W jakich ramach kwotowych moze to wynieść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 19 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2012 Ok, wielkie dzięki. W jakich ramach kwotowych moze to wynieść? Tel.: (12) 422-68-90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirThomas Napisano 19 Lipiec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2012 Dzięki, nie zauważyłem dopisku z telefonem. Nie ma znaczenia przy taliowaniu jesli marynarka nie ma podszewk? (pytam z uwagi na pierwsze tego typu zlecenie) Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 19 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2012 Ma - jest łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirThomas Napisano 27 Lipiec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2012 Już po taliowaniu marynarki u p.Andrzeja. Efekt bardzo, bardzo pozytywny. Po prostu fachowo zrobiona robota. Cena wytaliowania marynarki to 70 zł dla osób zainteresowanych. Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 21 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2012 Oddałem jedną marynarkę do P. Andrzeja. Miły, konkretny facet. Fajna atmosfera. To ogólniki, które na razie poznałem. Efekt pokażę na pewno tutaj. W dodatku mam świetnej jakości zdjęcie przed, więc będzie ciekawe porównanie - bardzo dokładne. Ubiorę się identycznie, żeby było widać jedynie różnicę w marynarce. Otrzymała taliowanie. Odbiór w środę. Ps. Może zmieńmy nazwę tematu na osobisty P. Andrzeja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 27 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2012 P. Andrzej Kucia wykonuje swoją pracę myślę w sposób należyty, choć nie miałem wcześniej doświadczenia z dobrymi krawcami. Dlatego nie umiem tego stwierdzić w 100% ale z efektów jest maksymalnie zadowolony. Atmosfera jest miła, p. Andrzej załatwia klienta szybciutko, bez zbędnych ceregieli i pogaduszek. Pomaga, służy słowem i radą. Za wytaliowanie i założenie poduszek, zapłaciłem okrągłą setką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Otto Napisano 16 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2012 Dołączam do grupy zadowolonych klientów p. Andrzeja, nie tylko sprawdza się w taliowaniu marynarki, ale solidnego płaszcza również. Wszystko zostało załatwione sprawnie, konkretnie i terminowo. Jeśli można mieć małą sugestię dla moderatorów, to temat niniejszego wątku chyba warto zamienić na np. [KRAKÓW] Andrzej Kucia - usługi krawieckie, przeróbki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 16 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2012 Dzięki za propozycję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Otto Napisano 16 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2012 Ależ proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robin Napisano 23 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2013 Panowie czy jesteście w stanie polecić jakąś alternatywę dla Pana Andrzeja ? Kożystam z jego usług i jestem zadowolony, niestety dojazd do zakładu samochodem zajmuje bardzo dużo czasu (ścisłe centrum miasta). Dzisiaj straciłem 1,5h. Zazwyczaj udaję się do zakłądu w soboty, lecz czasem kiedy mi się spieszy przydałaby się jakaś alternatywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ricco Napisano 25 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2013 A czy ktoś może szył marynarkę czy garnitur u Pana Andrzeja bo noszę się z takim zamiarem, ale nie wiem czego oczekiwać. Byłem wczoraj na takim rozpoznaniu w sprawie uszycia marynarki twedowej. Pan Andrzej miała trzy próbki z Harrisa i powiedział, że koło wtorku ma mieć jeszcze pięć nowych próbek. Ma też wiele innych tkanin, korzysta z dostaw od szarmanta, więc jak na krakowskie warunki bardzo dobrze to wygląda i ceny też w miarę przystępne. Nie wiem tylko jaki ma styl szycia, bo mnie powiedział, że uszyje tak jak Pan będzie sobie życzył, jak trzeba na mięko to będzie na mięko jak twardo to będzie twardo, dodatki i wykończenia takie jak Pan tylko chce. To wzbudza u mnie lekkie podejrzenia, bo wiem z doświadczenia, że doświadczony krawiec ma jednak swoja specyfikę wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Otto Napisano 25 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2013 Pan Andrzej i tak ma swoją specyfikę wykonania, ale jest ona bardziej na poziomie szczegółu, poza tym w niektórych kwestiach raczej nie pozwoli by klient zrobił sobie krzywdę. Takie są moje wnioski, ale przyznaję, po przeróbkach, które miałem okazję tam wykonywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Sz Napisano 6 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2013 Jeśli szukacie alternatywy to między dworcem głównym, a rondem Mogilskim na ulicy Rakowickiej znajduje się zakład krawiecki.Na wizytówce:Miarowe krawiectwo męskie i damskieMieczysław PuchałaMistrz Krawieckiul.Rakowicka 19/731-510 KrakówTel: 12 421 04 27Zakład znajduje we wnętrzu kamienicy, trzeba zadzwonić przez domofon i przejść przez klatkę. W zeszłym tygodniu odebrałem marynarkę z taliowania i wymiany podszewki. Marynarka po przeróbkach wygląda jak od producenta, nawet metki Tommy'iego przeszyte co mnie trochę rozbawiło cena za całość 90zł, czekałem 3 tygodnie (ma sporo klientów).Z tego co pamiętam jak pytałem o możliwość uszycia z spodni z własnego materiału to wspominał coś o cenie 200-250zł (ale głowy sobie uciąć nie dam).Jedynym minusem w moim przypadku był mały wybór jedwabnych podszewek, ale z efektu końcowego jest bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tkowalcz Napisano 3 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2013 Szukając w google adresu zakładu Pana Andrzeja znalazłem taki oto artykuł: http://www.dziennikpolski24.pl/pl/warto-wiedziec/forum-przedsiebiorcow/1292984-mistrz-krawiectwa-andrzej-kucia.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whale Napisano 11 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2013 Właśnie odebrałem płaszcz po przeróbkach od pana Andrzeja (taliowanie i skrócenie rękawów). Z usługi jestem zadowolony, zapłaciłem 120zł. Spytałem też, ile kosztuje szycie: Garnitur (szyty na płótnie) - 1800zł za igłę. Na miejscu są tkaniny od Romana. Pan Andrzej był bardzo rzeczowy i miły, opowiedział mi przy okazji historię, jak szył płaszcz podbity futrem foki kanadyjskiej. Dodał też, że ceny szycia są raczej do negocjacji. Na razie ma tyle zamówień, że następne będzie zbierał po nowym roku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 Ja niestety musze powiedziec, ze o ile nie mam wiekszych uwag co do jakosci przerobek (taliowanie marynarki, skracanie spodni) moze oprocz pozostawienia rozmaitych, niepoucinanych nitek, o tyle Pan Andrzej jest nieslowny jesli chodzi o terminy. Zamowilem u niego spodnie na miare. Realizacja zamowienia miala trwac 10 dni. Wlasnie mija drugi tydzien, a Pan Andrzej znowu przeklada termin na przyszly tydzien. Ja rozumiem, ze spodnie za marne 700zl sa pewnie dosc nisko na liscie priorytetow, ale tego typu zagrywki to juz wg. mnie lekka przesada i lekcewazenie mojego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 Na podstawie wielu doświadczeń swoich i kilkorga znajomych doszedłem do wniosku, że niedotrzymywanie terminów jest cechą immanentną tego zawodu Nauczyłem się nigdy nie jechać po odbiór, bez kategorycznej deklaracji - 'jest zrobione'. Na żadne 'będzie na czas' już się nie łapię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 17 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2013 700 za igłę spodnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 17 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2013 kset, You're alive! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tkowalcz Napisano 17 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2013 Mniej więcej dwa tygodnie temu byłem u Pana Kuci, wtedy za szycie spodni życzył sobie 250zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 17 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2013 Anachronis pisał coś o 700, więc pytam, bo się bardzo zdziwiłem. Tak, żyję po prostu tempo wszystkich forów mnie przygniata i nie nadążam nawet z czytaniem, co dopiero pisanie... ale zajrzałem tutaj i już żałuję! pierwsze, co się dowiedziałem, to to, że Bukowski zwinął zakład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 21 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2013 700 razem z materialem. Robocizna wyniosla jakies 250zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi