saphir.pl Napisano 13 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2013 https://www.facebook.com/CIREURDEPOK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 21 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2013 Imai Hiroki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 21 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2013 https://www.facebook.com/manollodandy http://ashoesaffair.wordpress.com/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burgund Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 W kwestii butów patynowanych to ja dorzuce tutaj swoje. Oczywiście robione na zamowienie. Ciekaw jestem Waszej opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 @Burgund Jestem na NIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 Również jestem na nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 Całość wygląda jakbyś zamoczył noski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 Kto robił buty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burgund Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 Karel Hajek z Pragi Co Wam się głównie nie podoba ? Kolor, kopyto ? Może to kwestia jakości zdjęć ? Buty fajnie się noszą. Zdjęcia zrobione jak buty były nowe. Obecnie mam je około 1,5 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 29 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2013 Nosek jest zbyt kwadratowy, za bardzo ścięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 29 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2013 Genuine croco shoes 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 11 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2014 zdjęcie z bloga Justina : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klik Klak Napisano 15 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2014 landry Lacour patine.jpg Witam, Mam buty (oryginalnie czarne) które chciałbym zrobić na takie jak na obrazku. Powiedzcie mi proszę: 1. Jakiego koloru lub mieszanki kolorów powinienem użyć? 2. Rozumiem że poprzedni czarny kolor usuwam z całego buta, nawet jeśli koloruję tylko np. czuby? pozdrawiam, Klik Klak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Denior Napisano 15 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2014 Witam, Mam buty (oryginalnie czarne) które chciałbym zrobić na takie jak na obrazku. Podstawy informacji o malowaniu/patynowaniu butów: http://mrvintage.pl/2013/08/tym-jak-zostalem-patyniarzem.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klik Klak Napisano 15 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2014 Podstawy informacji o malowaniu/patynowaniu butów: http://mrvintage.pl/2013/08/tym-jak-zostalem-patyniarzem.html Dziękuję. Mi się wydaje że aby uzyskać ten odcień żółci trzeba mieszać Saphir 95 i 19, być może troche 01. KJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 15 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2014 Kolego Klik Klak, jeśli będziesz zamawiać produkty Saphir to zamów sobie kartę kolorów, będziesz wiedział co mieszać i w jakich proporcjach by uzyskać podstawowe kolory. Pamiętaj jednak ze po wykończeniu kremem kolor mocno ciemnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 16 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2014 Mam buty (oryginalnie czarne) które chciałbym zrobić na takie jak na obrazku. Może być Ci ciężko przejść z koloru czarnego w jasny. Niewiadomo jak głęboko jest pigment w skórze. Wszystko okaże się po zdjęciu wierzchniej warstwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 16 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2014 Kiedyś próbowałem czarne buty podlejszej jakości spatynowac, po ponad godzinie szorowania decapantem doszedłem do grafitu, a już nabuk zaczął się robić. Boję się że kupisz środki a koniec końców tylko but uszkodzisz, ale takiego jasnego to na stowe nie zrobisz z czarnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 16 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2014 Mam podobne odczucia, stuprocentową pewność mamy tylko wtedy kiedy zmieniamy kolor na ciemniejszy niż pierwotny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klik Klak Napisano 16 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2014 Mam podobne odczucia, stuprocentową pewność mamy tylko wtedy kiedy zmieniamy kolor na ciemniejszy niż pierwotny. Buty sa wg mnie z porządnej skóry, zostały zrobione dla mnie na miarę w roku około 95 ( o ile dobrze pamiętam warsztat był w Al. jerozolimskich, niedaleko hotelu Polonia). Kosztowały wtedy oczy z głowy. Przez kilka lat używałem ich intensywnie, tak bardzo że wierzchnia skóra miejscami spatynowała się mechnicznie do szarości Natomiast "konstrukcyjnie" buty mają się dobrze. Są akurat materiałem na patynowanie. Jeśli końcowy efekt okaże się taki jak planuję to będę miał satysfakcję z powrotu 20-letnich butów w nowej odsłonie. A jeśli efekt będzie zły wrócę do czarnego koloru i też będę zadowolony. Bardzo dziękuje za wszystkie odpowiedzi. KJ PS. To są na 99% buty od Duranca. Zgadza sie "ciężki" styl, kołkowanie i adres warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 8 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2014 Mała fotorelacja ze zmagań z zaplamionymi Loakami. Sposoby typu light dawały lepsze lub gorsze efekty, jednak różnica w obu butach po przyjrzeniu się była widoczna i wcale mi się to nie podobało ... Po szybkiej konsultacji z właścicielem butów, zgodził się bym je zniszczył I tak się stało Przed: W trakcie: Po: Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 8 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2014 Mi osobiście buty w obecnym kształcie podobają się dużo bardziej niż "wersja fabryczna" Bardzo dziękuję Danielowi za bezinteresowną pomoc i wysiłek włożony w ratowanie moich butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadW Napisano 9 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2014 ...efekt finalny = rewelacja! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 13 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2014 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 16 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2014 Podniszczone baletki damskie. Kompleksowa zmiana wyglądu. Całościowe cieniowanie, z mocniej zaakcentowanymi czubkami. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi