Skocz do zawartości

Patynowanie oraz repatynowanie obuwia

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki. Buty są patynowane po całości, wraz z mocno zaakcentowanymi tyłami, ale nie miałem czasu na zrobienie więcej fotek.

edit :

założeniem było, aby oprócz kompleksowej odnowy, zmienić nieco charakter butów, z bardziej sportowych, na nazwijmy to bardziej "dostojne", gubiąc patynowaniem m.in. biegnące szycia.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Różnice w kolorach butów, to codzienny problem. Można było w końcowej fazie nakładania barwnika dodać do niego odrobinę koloru 05 i wytonowałbyś drugiego jaśniejszego buta. Z tym malowaniem podeszew, to ostrożnie, bo w przypadku spodów klejonych, może dojść do ich rozklejenia. Ogólnie bardzo fajnie :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Doskonały pomysł z tym malowaniem + realizacja oraz wykończenie na 6! Świetnie się prezentują!

Świetna robota Arsena! Ja je tylko pomaziałem woskiem.

Powoli mogę zapowiedzieć, że szykuje się właśnie patyna jakiej jeszcze nie było - zarówno pod względem kontrowersyjności jak i trudności technicznej :)

Opublikowano

Złote Kielmany w nowej odsłonie. Jedna z najtrudniejszych dotychczas realizacji, głównie ze względu na rodzaj skóry, całkowicie nieprzyjaznej wchłanianiu się barwników. Poniżej efekt, po kilku godzinach "walki".

post-1882-0-41698900-1437930046_thumb.jp

post-1882-0-11338400-1437930067_thumb.jp

post-1882-0-01960200-1437930057_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 5
Opublikowano

Ostatnie realizacje, pierwsze laofers gucci które byłby wcześniej w jasnym brązie, klient bardzo chciał aby były ciemnobrązowe.

Drugie zdjęcie przedstawia Yaśki dla forumowego kolegi, realizacja w toku, na razie została naniesiona pierwsza warstwa błękitnego.

Gucci.jpg

YankoBlue2.jpg

• Oceniam pozytywnie 6