michaues Napisano 12 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2013 Proszę pamiętać, że za przesyłkę do Polski liczą 20 euro. Wczoraj to sprawdziłem. Ukłony Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszel Napisano 12 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2013 Szkoda że nie ma oksfordów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 12 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2013 Szczerze mówiąc to zamsz GordonBros nie powala, twardy i bardzo łatwo się przeciera, jednocześnie bardzo trudno "rozczesuje". Bez całego zestawu szczotek, gumek itp. nie ma co nawet do jego pielęgnacji podchodzić Z tym zamszem G&B to jest prawda. Kiepski strasznie. Mam zamszowe monki i trzeba się przy nich napracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arche Napisano 14 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2013 Witam Panów niniejszym, po raz pierwszy. Czy któryś z Was posiada Lacquiny 2830 (najlepiej czarne) i może zrelacjonować ich zachowanie w czasie? Przymierzam się do zakupu i chciałbym wiedzieć czy zachowują się w miarę przyzwoicie (gdzieś na forum czytałem, że firma chwali się większą estymą niż Loaki, są jednak znacznie tańsze, więc...). Poza tym mam problem takiej materii, że wysoki nie jestem, więc w wielkich czubach pewnie nie będzie mi do twarzy (stopy) - czy są one jakoś nadmiernie przedłużone?. No i nie wiem jak się będzie miała rozmiarówka i kopyto do mojej stopy (nie twarzy) - mam szeroką stopę z płaskostopiem, więc preferowałbym szersze kopyto, a rozeznania w kopytach braci Gordonów nie mam. Jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phoenix1989 Napisano 14 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2013 Czy rzeczywiście zamsz jest aż tak tragiczny? Przymierzam się do double monk'ów i właśnie te z brązowego zamszu najbardziej mi pasują. Jeśli jest tak źle z jego jakością, będę musiał zdecydować się na zwykłe brązowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 14 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2013 Szczerze mówiąc to zamsz GordonBros nie powala, twardy i bardzo łatwo się przeciera, jednocześnie bardzo trudno "rozczesuje". Bez całego zestawu szczotek, gumek itp. nie ma co nawet do jego pielęgnacji podchodzić Zamsz nie jest tragiczny, tylko nie powala, jest twardy i bardzo łatwo się przeciera, jednocześnie bardzo trudno "rozczesuje". Bez całego zestawu szczotek, gumek itp. nie ma co nawet do jego pielęgnacji podchodzić. Jakich jeszcze info potrzebujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phoenix1989 Napisano 14 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2013 To chyba wystarczy. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warhol Napisano 15 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2013 Proszę pamiętać, że za przesyłkę do Polski liczą 20 euro. Wczoraj to sprawdziłem. Ukłony Michał No to chyba taniej wyjdzie w http://sklep.klasycznebuty.pl/gordon-bros,123.html bo oni za to nie kasują za przesyłkę. A zamówić można też inne modele niż na stronie, ale trzeba poczekać trochę dłużej na dostawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazyllo01 Napisano 15 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2013 No to chyba taniej wyjdzie w http://sklep.klasycznebuty.pl/gordon-bros,123.html bo oni za to nie kasują za przesyłkę. A zamówić można też inne modele niż na stronie, ale trzeba poczekać trochę dłużej na dostawę. Rozmawiałem z właścicielem sklepu i jest w stanie w ciągu tygodnia zorganizować dowolny model z niemieckiej oferty. Z tego co mi powiedział wynika, że ceny pozostają na stałym poziomie. Sam chyba sobie sprawię od razu ze trzy modele. Acha, właściciel powiedział, że może przesłać buty do "przymiarki", żeby sprawdzić, czy rozmiarówka i kopyto są OK. Muszę przyznać, że odniosłem bardzo dobre wrażenie z rozmowy z właścicielem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 15 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2013 Acha, właściciel powiedział, że może przesłać buty do "przymiarki", żeby sprawdzić, czy rozmiarówka i kopyto są OK. Znaczy się jak ten proces technicznie i ekonomicznie wygląda? Klient nie płaci za buty, bo chce tylko przymierzyć? Kto ponosi koszty wysyłek w obie strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazyllo01 Napisano 15 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2013 Znaczy się jak ten proces technicznie i ekonomicznie wygląda? Klient nie płaci za buty, bo chce tylko przymierzyć? Kto ponosi koszty wysyłek w obie strony? Tylko koszt transportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 18 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2013 Dzisiaj doszły buty. Wcześniej z marką nie miałem kontaktu i Prime Shoes jednak bardziej przypadł mi do gustu. Tutaj buty dobre na szerokość są nieco za długie, a do tego skóra zupełnie inna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 19 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2013 Tzn jaka ? Też się zastanawiam nad zakupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 20 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2013 Bardziej papierowa, a mniej skórzana. Nie umiem fachowo Ci tego opisać, jestem konsumentem zwykłym i prostym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 20 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2013 Gordon & Bros to w aktualnie sprzedawanej linii skóra typu 'corrected grain'. W prime shoes w zależności od linii - 'top grain' lub 'full grain'. Cenowo, PS to jednak inna półka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 21 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2013 No, to masz odpowiedź. Szczerze mówiąc różnica w odbiorze tych butów jest potężna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 28 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2013 Gordon&Bros można obejrzeć, przymierzyć i kupić w Warszawie. W Wola Parku jest sklep pod nazwą Henry Moore (http://www.wolapark.pl/186697,1.dhtml?back=list), sam w sobie średnio wart uwagi ze względu na sporo polyestrowych wdzianek, ale przechodząc wczoraj koło wystawy zauważyłem podwójne monki, i okazało się, że to są G&B. Oprócz monków były chyba derby w kolorach tan i czarnym w cenie 580 zł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nureddin Napisano 18 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2013 Mam jedną parę butów tej firmy. Buty są solidnie zrobione, jednakże są to najgorsze jakie w życiu miałem. Od dwóch lat mnie obcierają i nie dają się rozchodzić (tak były rozbijane 3 razy przez różnych szewców, oraz traktowane różną chemią). Bardziej polecam Beguer i fosco - hiszpanskie. Bardzo wygodne. Pozdrawiam, N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgryziak Napisano 13 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2013 Gordon&Bros można obejrzeć, przymierzyć i kupić w Warszawie. Zachecony tym wpisem zajrzalem bo akurat szukam dodatkowej pary na jesien. Jest kilka par, doslownie. Monki brazowe sa w jednym rozmiarze (43) i IMHO nie sa udanym produktem tej manufaktury. Maja zbyt sciety nosek a toe cap jest bardzo wystajacy, Nie przypadly mi do gustu a G&B nosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koz Napisano 17 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2014 Zachecony tym wpisem zajrzalem bo akurat szukam dodatkowej pary na jesien. Jest kilka par, doslownie. Monki brazowe sa w jednym rozmiarze (43) i IMHO nie sa udanym produktem tej manufaktury. Maja zbyt sciety nosek a toe cap jest bardzo wystajacy, Nie przypadly mi do gustu a G&B nosze. A jak Twoje wrażenia z noszenia innych G&B? Chodzi mi tu o wygodę i jakość wykonania, warto w nie zainwestować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgryziak Napisano 22 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2014 A jak Twoje wrażenia z noszenia innych G&B? Chodzi mi tu o wygodę i jakość wykonania, warto w nie zainwestować? Bardzo przyzwoite buty, dla mnie bardzo wygodne (mój ulubiony model to Levet 2318), rozmiar odpowiada standardowemu jaki nosze. Mysle, ze sa to buty, ktore w miare trzymaja wartosc za te cene jako buty 'codzienne'. Skora nie jest idealna, jasne (tan) zlapaly troche przebarwien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baker Napisano 22 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2014 Ja swoje Gordon Brosy użytkuję około roku (wcześniej bardzo często, a teraz - po uzupełnieniu szafy innymi butami - już rzadziej) i jestem z nich zadowolony. Co prawda podeszwa skórzana bardzo szybko się starła, ale oddałem do podzelowania i nadal dobrze się sprawują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 22 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2014 Ja swoje Gordon Brosy użytkuję około roku (wcześniej bardzo często, a teraz - po uzupełnieniu szafy innymi butami - już rzadziej) i jestem z nich zadowolony. Co prawda podeszwa skórzana bardzo szybko się starła, ale oddałem do podzelowania i nadal dobrze się sprawują. Masz na myśli czubki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baker Napisano 22 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2014 Tak, dokładnie - miałem na myśli czubki, które starłem niemal do zera... Zaniosłem je do szewca (http://forum.butwbutonierce.pl/topic/560-pozna%C5%84-szewc-jakubowski-bernard/ ) i zostały solidnie podzelowane skórą. Nie mają już może teraz cienkiej i zgrabnej podeszwy, ale noszę je zwykle do dżinsów lub grubych spodni z tweedu i wydaje mi się, że ta grubsza podeszwa mocno się nie gryzie z tymi tkaninami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koz Napisano 22 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2014 Dzięki, właśnie takiej opinii potrzebowałem . Zgryziak - a jakich kosmetyków używałeś do tych jasnych? Właśnie od kupienia takich chciałem zacząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi