pirat Napisano 17 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2011 Gdzie w Mediolanie można kupić jakieś fajne, ale tanie krawaty z grenadyny?Tu tkwi cała sprzeczność. (ciach).fajne krawaty z grenadyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkrol Napisano 17 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2011 Gdzie w Mediolanie można kupić jakieś fajne, ale tanie krawaty z grenadyny?Tu tkwi cała sprzeczność. (ciach).fajne krawaty z grenadyny? oj, pirat pirat Gdzie w Mediolanie można kupić jakieś fajne, ale tanie krawaty z grenadyny?Tu tkwi cała sprzeczność. Niestety. Wszystko zależy od tego co rozumiesz przez "tanie". Moim zdaniem 60 EUR to absolutne minimum.No to lipa, absolutne maksimum to 50 EUR Ale jak znasz adres, to podaj proszę, a nuż się trafi jakaś promocja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 17 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2011 @jkrol: w tej cenie to jeśli bardzo chcesz to spróbuj CT (http://www.ctshirts.co.uk/productlistin ... ||||||||||) za 40GBP, jak że nie musiałbyś wtedy jechać do Milano to będziesz miał akurat na przesyłkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkrol Napisano 17 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2011 @jkrol: w tej cenie to jeśli bardzo chcesz to spróbuj CT (http://www.ctshirts.co.uk/productlistin ... ||||||||||) za 40GBP, jak że nie musiałbyś wtedy jechać do Milano to będziesz miał akurat na przesyłkę Akurat się udało dziewczynę i teściową wysłać, więc nie ma tego złego i próbuję skorzystać z okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 17 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2011 Panowie, moje pytanie brzmi czy nie orientujecie się gdzie w Polsce albo w jakimś polskim sklepie internetowym można nabyć koszule typu "collar pin" i najlepiej do tego od razu szpilki? Wiem, że kiedyś bodajże +Immune+ podawał linka do jakiegos sklepu w UK jednak wolałbym się rozejrzeć na rodzimym rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 17 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2011 Na rodzimym rynku, skoro Ci na tym tak zależy, to możesz sobie taką koszulę uszyć. edit: z pobieżnej lektury googla np.: - nie znam tej firmy, poznawać nie zamierzam ale w opcjach mają "tab": http://www.tailoret.pl/ShirtStep1.aspx - disclaimer j.w.: http://www.koszulenamiare.pl/ Te firmy mają te opcje pokazane na stronie, inne podejrzewam nie są gorsze tylko cenią sobie bardziej kontakt z klientem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 17 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2011 Pytanie do doświadczonych klientów garniturowego bespoke - z tego, co zaobserwowałem w większości marynarek lewa klapa nieco odstaje, gdy w brustaszy nosi się poszetkę. Czy można u krawca zastrzec, żeby tak uszył marynarkę, aby uwzględnić poszetkę wypychającą kieszonkę na tyle, aby klapa nie odstawała? Niespecjalnie mi przeszkadza ta klapa - zastanawiam się tylko, czy taki zabieg miałby sens, jako że poszetkę do marynarki noszę zawsze i zawsze będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 17 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2011 @jkrol: w tej cenie to jeśli bardzo chcesz to spróbuj CT (http://www.ctshirts.co.uk/productlistin ... ||||||||||) za 40GBP, jak że nie musiałbyś wtedy jechać do Milano to będziesz miał akurat na przesyłkę 60 GBP za dwie grenadyny i do tego Made in Italy. Nieźle! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 17 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2011 A waluty idą ostatnio w dół i w dół, więc może już niedługo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 Możesz go zastąpić kamizelką viewtopic.php?f=1&t=1302&p=31756&hilit=black#p31756 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 Witam, chciałem zapytać o poprawność kroju, względem klasycznej elegancji garnituru pokazanego po lewej stronie. Zdjęcie pochodzi z omawianego już na forum filmu, jednak takiej informacji nie znalazłem: http://tvmedia.ign.com/tv/image/article ... 7_640w.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 Co Cię niepokoi w tym garniturze? Wygląda klasycznie, marynarka ma tylko bardzo wysoko umieszczone kieszenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ral1n Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 Dzień dobry, Koledzy, Koleżanki, pragnę się przywitać i zapytać o delikatną kwestię. Rozglądając się w ostatnim okresie za przyzwoitym obuwiem na sezon jesień-zima stwierdzam, że nie znalazłem butów, które by mnie satysfakcjonowały. Rozmawiałem wstępnie z P. Januszkiewiczem w kwestii wykonania obuwia jako takiego. Chciałem do Was skierować delikatne pytanie: czy dobrej klasy szewc jakim jest z pewnością Pan Tadeusz mógłby wykonać dowolną replikę buta? Chciałbym skorzystać z ewentualnego doświadczenia forumowiczów korzystających z usług np. P. Januszkiewicza i czy P. Kielmana, którzy być może wykonywali już repliki butów. Chodzi o obuwie Carmina model 861. Na pewno nie wybiorę się do Barcelony specjalnie po buty, zamawiać ze strony internetowej nie zwykłem obuwia nigdy, więc pozostaje usługa bespoke. Czy myślicie, że mógłbym liczyć na zbliżony efekt? Czy efekt lakierowania skóry (jak na zdjęciu) również jest osiągalny bez problemu? Proszę wybaczyć małą znajomość tematu. Chciałbym zaznaczyć, że to nie jest sprawa pilna, dlatego nie chcę na chwilę obecną ponownie zawracać głowy szewcowi, tylko zgłosić się już z konkretnym zamówieniem i przede wszystkim przeświadczeniem, że wyjdzie to elegancko. W załączeniu przykład modelu 861 i jakiegoś innego (nie pamiętam nazwy). Dziękuję z góry za sugestie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 Dosc waskie i wysoko umieszczone kieszenie. Kieszonka biletowa ktora wskazuje na garnitur weekendowy? Marynarka sprawia wrazenie dlugiej ale jest ono chyba spowodowane spodniami z wysokim stanem. Dosc wysoko przyszyty gorny guzik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 Pol606: jeśli chodzi o krój, to jak na tamten okres ma jeszcze zbyt wąskie klapy. Swoją drogą to koszula jest jeszcze zbyt ciemna (zarówno gdy bierzemy pod uwagę mój gust czy ówczesne standardy), ale to już nie sprawa kroju. A górny guzik jest moim zdaniem umieszczony dość nisko. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cubanlink Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 Panowie co sądzicie o garniturach sprzedawanych w salonach Próchnika? Mam tu na myśli przede wszystkim jakość. Wiem, że firma ta od dłuższego czasu nie szyje już w Polsce tylko w Chinach, ale sprzedawca w jednym z salonów zapewniał mnie, że używają do tego wyłącznie włoskich materiałów najwyższej jakości (podobno tych samych co np. Zegna?). Zastanawia mnie to, czy garnitury oferowane w ich salonach są rzeczywiście warte swojej ceny (np. 2.000 zł w salonie, 1.300 zł w outlecie, które w porównaniu z konkurencją kształtują się na dość wysokim poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 Nie znam tej marki ale pytanie (ciach) czy garnitury oferowane w ich salonach są rzeczywiście warte swojej cenyzawiera odpowiedź w następnej części zdania(np. 2.000 zł w salonie, 1.300 zł w outlecie,(ciach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cubanlink Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 Nie napisałem, że chodzi o ten sam model garnituru, podałem raczej uśrednione ceny. Poza tym kwestia cen wyjściowych i cen outletowych, czy też wyprzedażowych to temat na zupełnie inną rozmowę. Chodziło mi o to, czy za garnitur z salonu Prchnika rzeczywiście warto zapłacić więcej niż za garnitur z Vistuli lub z Bytomia, niezależnie od tego, czy będzie to pierwotna cena sklepowa, czy wyprzedażowa. Czy widać jakąkolwiek różnicę w jakości. Celowo pomijam tu kwestie dopasowania i ogólnie pojętej stylistyki, bo kolekcje (jak i gusta) mogą być nieporównywalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 Moim zdaniem nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Byrk Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 pytanie z cyklu glupich. nie lubie tzw 'wife beaterow' - czyli podkoszulek takich zwyklych na cienkich takich ramionczkach (sorry za kolokwializmy, ale z jezykiem 'branzowym' u mnie srednio, radze sobie tylko z prawniczym w miare . Nie zauwazylem na licznych zdjeciach na forum, czy forumowicze uzywaja ich, odpowiednikow, albo w ogole jakos inaczej sobie radza. pytanie zatem - jakie odpowiedniki istnieje na tzw rynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abishai Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 T-shirt zamiast A-shirt? Edit:To i to jest formalnie podkoszulkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 Panowie co sądzicie o garniturach sprzedawanych w salonach Próchnika? Mam tu na myśli przede wszystkim jakość. Wiem, że firma ta od dłuższego czasu nie szyje już w Polsce tylko w Chinach, ale sprzedawca w jednym z salonów zapewniał mnie, że używają do tego wyłącznie włoskich materiałów najwyższej jakości (podobno tych samych co np. Zegna?). Zastanawia mnie to, czy garnitury oferowane w ich salonach są rzeczywiście warte swojej ceny (np. 2.000 zł w salonie, 1.300 zł w outlecie, które w porównaniu z konkurencją kształtują się na dość wysokim poziomie.Oglądałeś metki składowe ich produktów? Elana (przede wszystkim), poliamid, poliester to dodatki powszechnie stosowane przez Próchnika. Abstrahuję już od tego jak te materiały się prezentują - lejące i świecące cienkie tkaniny. Moim zdaniem absolutnie nie warto - zarówno Vistula jak i Bytom są lepszej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 Naprawdę nadal stosują takie dodatki w garniturach? Co prawda nie mam od nich akurat garnituru, ale będąc w "Factory" dość często odwiedzam ich sklep - z tego co pamiętam z ostatniej wizyty to były głównie wełniane o różnej skrętności (jakości użytego materiału nie podejmuje się oceniać). Kurtki i płaszcze to zupełnie inna bajka - widziałem przykładowo płaszcz (chyba już po trzeciej obniżce - cena wyjściowa grubo powyżej 1 tys. zł) za ok 600 zł z czystego poliestru na poliestrowej podszewce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 Nie wiem jaka jest nowa jesienno-zimowa kolekcja, ale poprzednia to głównie wysokoskrętne elanowełny gdzie domieszki stanowią od 2 do 20%. Nie chodzi jednak jedynie o domieszki, a również jakość tych wełen bazowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 Gdzie można kupić woskowane płaskie sznurowadła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi