Üxküll Napisano 2 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2011 I akademicy francuscy płci obojga Kobiety wśród członków Akademii Francuskiej to rodzynki. Szczegóły pod tym linkiem: http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/news ... ej,1453845 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 2 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Szach Iranu - sp. Mohammed Reza Pahlavi Podoba mi sie jego mundur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falk Napisano 2 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Przede wszystkim, jak mi się wydaje, nikt z nas nie ma uprawnienia, by w nim paradować To zalezy w jakim ... jezeli uszyc cos takiego, jak ten muzealny eksponat, to dlaczego w nim nie paradowac? Ludzie uwielbiaja elitarne kluby posiadajace "dziwne stroje organizacyjne" . Zawsze mozna stworzyc super-ekskluzywny "Zakon Srebrnej Igly" albo "Bractwo Podzelowanego Obcasa" (skoro jest Order Podwiazki) skladajace sie z forumowiczow i preferujace nadziwaczniejsze "stroje klubowe" do ktorych zawsze mozna dorobic ideologie Oczywiście, że tak. Ale ten konkretny rodzaj fraka to frak Akademii, więc chodzenie w nim, nie będąc akademikiem to zwykła maskarada Co innego, stworzyć własny model. Wtedy hulaj, dusza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 3 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2011 Tak wlasnie! Pelna dowolnosc w stworzeniu uniformu wlasnego klubu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 4 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Shinji Hattori, President & CEO Seiko Corporation. Poniższy Pan jest wnukiem Kintaro Hattori, który to założył w Kyobashi, Tokyo w 1881 firmę znaną nam do dziś jako Seiko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 4 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Baaaaaaaaaardzo korporacyjny zestaw: garnitur, zapinany na trzy guziki, z cienkiej, ciemnogranatowej tkaniny w prążki tenis w połączeniu z białą koszulą z francuskimi mankietami i niebieskim, jedwabnym krawatem w krateczkę. Obok zegarka SEIKO uwagę przykuwa staromodny mankiet marynarki na trzy guziki z masy plastycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz_krzysztof Napisano 4 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Nie chcę się czepiać, ale to nie jest prążek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 4 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Nie chcę się czepiać, ale to nie jest prążek? Dziękuję, celna uwaga - cienka, ciemnogranatowa tkanina w prążki tenis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 4 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Jak widać nawet korporacyjny zestaw może być ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fingor Napisano 4 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Cóż, mi w oczy bardziej od staromodnych guzików rzuciła się poszetka i ciekawy detal w butonierce - moim zdaniem udane przełamanie sztywnej poprawności korporacyjnego uniformu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 4 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Cóż, mi w oczy bardziej od staromodnych guzików rzuciła się poszetka i ciekawy detal w butonierce - moim zdaniem udane przełamanie sztywnej poprawności korporacyjnego uniformu Przepraszam, ale ja w brustaszy Pana Hattori widzę sklepowy surogat poszetki, tzn. zszyte na stałe dwa kawałki jedwabiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fingor Napisano 4 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Nie spotkałem się z czymś takim w życiu - bardzo możliwe, że masz rację, materiał faktycznie drapuje przy krawędzi kieszonki w podejrzanie regularny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 4 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Jednego jestem pewien, zegarek ma prawdziwy i dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 4 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2011 To dekonstrukcji eleganta ciąg dalszy - węzeł w krawacie do mnie nie przemawia mimo że ma dołek, jakiś taki grubawy, bez charakteru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 4 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Ten facet jest doskonale umundurowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 4 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Ten facet jest doskonale umundurowany No tak, ale mundur ma niewiele wspólnego z fantazją eleganta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 4 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Bardzo podoba mi się mięsisty materiał garnituru, aż chce się pomacać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 4 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Cóż, mi w oczy bardziej od staromodnych guzików rzuciła się poszetka i ciekawy detal w butonierce - moim zdaniem udane przełamanie sztywnej poprawności korporacyjnego uniformu Fingor, jeszcze jedna drobna uwaga: guziki Pana Hattori nie są staromodne. Chodziło mi jedynie o ich liczbę, gdzie zamiast trzech winny być cztery. Póki co nadwyżka guzików w krawiectwie miarowym nie jest również pożądana, ale sklepowe marynarki mają już mankiety na pięć guzików, np. Lantier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 4 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Ten facet jest doskonale umundurowany No tak, ale mundur ma niewiele wspólnego z fantazją eleganta On nie chce fantazjowac ... on ma byc dobrze ubrany w znaczeniu "celowego ukierunkowania". W sumie to nie on jest ubrany, tylko jego firma. Celem zas jego odzienia jest emanowanie solidnosci, wzbudzanie zaufania i podkreslenie sily plynacej z rzemieslniczej tradycji ...zatem zadnych niespodzianek, ekstrawagancji czy tez jakichkolwiek zaskakiwac mogacych elementow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 4 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Ten facet jest doskonale umundurowany No tak, ale mundur ma niewiele wspólnego z fantazją eleganta On nie chce fantazjowac ... on ma byc dobrze ubrany w znaczeniu "celowego ukierunkowania". W sumie to nie on jest ubrany, tylko jego firma. Celem zas jego odzienia jest emanowanie solidnosci, wzbudzanie zaufania i podkreslenie sily plynacej z rzemieslniczej tradycji ...zatem zadnych niespodzianek, ekstrawagancji czy tez jakichkolwiek zaskakiwac mogacych elementow. Oczywiście, ale mnie elegancja mundurowo-biurowa nie fascynuje stąd taki komentarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 4 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2011 On nie chce fantazjowac ... on ma byc dobrze ubrany w znaczeniu "celowego ukierunkowania". W sumie to nie on jest ubrany, tylko jego firma. Celem zas jego odzienia jest emanowanie solidnosci, wzbudzanie zaufania i podkreslenie sily plynacej z rzemieslniczej tradycji ...zatem zadnych niespodzianek, ekstrawagancji czy tez jakichkolwiek zaskakiwac mogacych elementow. W takim razie się udało, bo takie wrażenie /pozytywne/ wywiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 5 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2011 Dla mnie ikoną stylu zawsze będzie Frank Sinatra, wielki wokalista, Davies przyznał, że frazowania się uczył właśnie od niego. Jego styl, szczególnie z lat 50. nadal zachwyca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 5 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2011 MARC GUYOT, to znany paryski dandys, który jest właścicielem butiku "Cape Cod": http://www.marcguyot.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 5 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2011 Pany nie wiecie gdzie można nabyć takie spodnie? Kamizelka też niczego sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 5 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2011 MARC GUYOT, to znany paryski dandys, który jest właścicielem butiku "Cape Cod": http://www.marcguyot.com/ Piękne pumpy i cudowne, boskie skarpety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi