Brzydalllo Napisano 17 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2011 Ha! Proceleusmatyk, zdradziłeś się. Przyznaj, męska elegancja to twoja zasłona dymna a w szafie masz tajemne przejście do wielkiej garderoby pełnej damskich ciuszków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 17 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2011 Może to i nie takie głupie. Podkolanówki albo się zsuwają, albo cisną okrutnie. Nie zawsze udaje się dopasować do kształtu łydki. Alternatywą mogłyby być podwiązki, też rzadko spotykane. To prawda są niektóre podkolanówki, które natychmiast spadają. Mam takie z Fashion House, chyba Pompea, czy jakoś tak... W ogóle się nie trzymają. Ale jakiś czas temu kupiłem w M&S z jakichś kosmicznych włókien parę na próbę. I są idealne. Skóra też w nich dobrze oddycha. Były drogie. Wiem, wiem... Też wolałbym z naturalnych. Tylko że podwiązek (na forum kilka osób - z tego co wiem - nosi lub przynajmniej nosiło się z zamiarem kupna ) nie widać spod nogawki, a rzemyk może być widać. Jeśli komuś to przeszkadza oczywiście. Mam swoje stare podwiązki sprzed kilkunastu lat i nowe z Darcy Clothing. Polecam. To najlepszy patent na skarpety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vislav Napisano 18 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2011 Takie sobie kupcie, Wam się nie będę zsuwać. Tylko wtedy, jak będę ubierał się w krótkie spodnie, a nie mam ani jednej pary. Szkoda byłoby chować takie wystrzałowe getry/nadkolanówki No i nogi trzeba ogolić, nie wiem czy jest mnie stać na tyle poświęceń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 18 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2011 Polecam podwiązki z Darcy Clothing. Tak reklamowane wszędzie podkolanówki mi się zawsze zsuwają, a dzięki podwiązkom skarpety do pół łydki się nie zsuwają i nie wystają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 18 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2011 Trzeba dodać, że Darcy Clothing to jedno z niewielu miejsc, gdzie na razie takie podwiązki są stosunkowo łatwo dostępne. Sporadycznie bywają na eBayu i u innych dostawców (czasami dość dziwnie zrobione, na eBayu znalazłem kiedyś takie, które zamiast gumki miały silikon). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 18 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2011 Podwiązki Albert Thurston (ten sam producent co w Darcy Clothing) są także dostępne w ich sklepie firmowym. Ten sam model, tylko w kolorze czarnym. http://www.albertthurston.com/categoryfast2.cfm?catid=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 18 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2011 Z tym, że te na Darcy Clothing kosztują 10 funtów, a te ze strony Thurstona 30 dolarów. Nie są to gigantyczne kwoty, ale po co płacić więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 14 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2012 Nie byłem pewien gdzie to wrzucić, bo z elegancją (jakąkolwiek) ma raczej niewiele wspólnego, ale niech tam: - z ciekawostek: nowy trend na rynku - skarpetki wzmacniane kevlarem, które miałyby w zamierzeniach producenta zastąpić buty http://przewodnik.onet.pl/globtroter/sp ... tykul.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabbero Napisano 15 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2012 Wow, widziałem ostatnio na dworcu we Frankfurcie gościa w takich skarpeto-butach...dodam, że było to dwa tyg. temu przy co najmniej -15 C. Poza tym koleś miał bermudy i duuużą torbę podróżną. Nie, nie był to mieszkaniec dworca. Z grupą kolegów wyglądał raczej na jakiegoś "nowogo russkogo" na wakacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edward Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 Posiadam skarpety roznych marek (zroznicowane cenowo). i musze stwierdzic, ze nie zawsze cena jest porownywalna z jakoscia. Od dawna juz tylko piore recznie skarpety w plynach. Kiedys zrobilem maly eksperyment 2 pary tych samych skarpetek pralem jedna pare w pralce a druga recznie i zauwazylem, ze prane recznie dluzej utrzymuja swoja "jakisc" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 27 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2012 Viccel wprowadził do sprzedaży nowe skarpety: http://www.viccel.us/images/CnAll.jpg Bardziej starannie wykonane niż zwykłe bawełniane, grubość, chociaż jak na Viccela ultra-zimowa, porównywalna raczej do europejskiej "jesiennej", jednak za tę cenę (szczególnie ze zniżką po wejściu ze strony Szarmanta) polecam. Same skarpety mają ściągacze na samej górze, dzięki czemu o wiele dłużej utrzymują się na łydach. Bardzo podoba mi się ich jakość, chociaż tutaj trzeba poczekać na parę prań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 27 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2012 Viccel wprowadził do sprzedaży nowe skarpety: http://www.viccel.us/images/CnAll.jpg Bardziej starannie wykonane niż zwykłe bawełniane, grubość, chociaż jak na Viccela ultra-zimowa, porównywalna raczej do europejskiej "jesiennej", jednak za tę cenę (szczególnie ze zniżką po wejściu ze strony Szarmanta) polecam. Same skarpety mają ściągacze na samej górze, dzięki czemu o wiele dłużej utrzymują się na łydach. Bardzo podoba mi się ich jakość, chociaż tutaj trzeba poczekać na parę prań. A czy ściągacze nie uciskają łydek? Bo ja zawsze mam ten problem i dlatego wolę bezuciskowe zdrowe bezuciskowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 28 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2012 Raczej lepszym określeniem byłoby "czuć, że są na miejscu" niż "uciskają". Ale z drugiej strony to wytrzymały cały dzień w tym samym miejscu bez ani jeden poprawki, uważam to osobiście za więcej, niż sukces Szkoda jedynie, że burgundowych nie mają. Te zwykłe, bez ściągacza na końcu spadają mi po 300m, więc praktycznie rzadko je zakładam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 29 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2012 Ciach! Żyletką gumki. I skarpetka bezuciskowa, zdrowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 1 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2012 Capo, mam to samo... Zrzucam to na karb syndromu umięśniona łydka v chuda kostka, choć może mi się zdaje Rozważam noszenie podkolanówek cały rok (latem cienkich) - uzyskuję w ten sposób komfort psychiczny przy silnym wietrze oraz przy zakładaniu nogi na nogę kosztem ciepłych łydek. Nigdy pod tym względem Adasia nie rozumiałem - inaczej niż pod innymi względami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baker Napisano 17 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2012 Dzięki informacjom, jakie znalazłem na tym forum zamówiłem na próbę dwie pary kolorowych skarpet ze strony viccel.com. 20-procentowy rabat działa i przesyłka rzeczywiście darmowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 19 Kwiecień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2012 Nosze długie skarpety przez cały rok,najważniejsze w ich przypadku to wysokiej klasy przędza z naturalnych składników-bawełna,jedwab,wełna,kaszmir w różnych kombinacjach ilościowych - wraz z bardzo dobrym sciągaczem.Jedynym minusem tych skarpet jest wysoka cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 19 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2012 Podaj proszę polecane przez Ciebie podkolanówki. Używam Falke i Callzedonia. W obu przypadkach jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 19 Kwiecień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2012 Calzificio Red,Barlow,Punto,Story Loris,ceny w sklepach zaczynaja się od 10euro.Żadna z tych firm nie jest dostępna w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 19 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2012 Kupujesz będąc za granicą czy w internecie? Podałbyś linki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 20 Kwiecień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2012 Kupuje bedąc w Italii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 20 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2012 http://www.dandystore.fr/boutique/index ... siery.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 20 Kwiecień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2012 http://www.bergbergstore.com/collections/socks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 22 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2012 Dziękuję za linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 23 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2012 Calzificio Red,Barlow,Punto,Story Loris,ceny w sklepach zaczynaja się od 10euro.Żadna z tych firm nie jest dostępna w Polsce. Jaka jest trwałość tego typu skarpet (szacunkowa liczba założeń)? Rozumiem, że to nie jest jedyne kryterium; niestety, budżet jest ograniczony i trzeba coś wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi