Animaes Napisano 1 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2011 Spis ciekawszych dyskusji, ostatnia aktualizacja: wpis z 31 08 12 r. Jak zrobić "łezkę" viewtopic.php?f=1&t=2479&start=00 viewtopic.php?f=1&t=2479&start=09 Moderator Panowie, podpowiedzcie mi jak uzyskać taki efekt przy węźle krawata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 1 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2011 To wygląda na węzeł four in hand. Przy tym sposobie wiązania takie zagłębienie tworzy się na ogół samoistnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 1 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2011 Tu masz instrukcję. Choć jak dla mnie to bardzo proste. No ale wiele zależy od budowy i materiału krawata. Pozdrawiam, Dr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gribojedow Napisano 1 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2011 Jak już zawiążesz krawat, ale nie zacieśnisz węzła, postaraj się złapać krawat tuż pod węzłem, w ten sposób, że jeden palec będziesz miał wolny i zrobisz nim wgłębienie równocześnie zacieśniając węzeł. Skomplikowanie się tłumaczy bez pomocy obrazkowej, ale mam nadzieję, że chociaż odrobinę pomogłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eightwonder Napisano 2 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2011 swoja droga, swietny krawat. szukam czegos podobnego od dluzszego czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbej Napisano 14 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2011 Panowie, podpowiedzcie mi jak uzyskać taki efekt przy węźle krawata? Nie wiem czy jeszcze aktualne pytanie z Twojej strony, ale na dole strony http://www.thomaspink.com/fcp/content/PinkTV/editorial masz 5 filmików. Cztery o różnych węzłach i jeden o prasowaniu. Ciebie będzie interesować filmik czwarty o węźle Full Windsor. -- Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 7 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2012 Nie spodziewałem się, że ujrzę u polskiego polityka wiązanie krawata z dodatkową pętlą, a tu proszę: Można się czepiać, że wiązanie mogłoby być staranniejsze, aby dolna część krawata nie była tak cienka, ale ja i tak doceniam starania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszel Napisano 7 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2012 swoja droga, swietny krawat. szukam czegos podobnego od dluzszego czasu Wydaje mi się że to mieszanka wełna+jedwab bądź len+jedwab. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 8 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2012 Nie spodziewałem się, że ujrzę u polskiego polityka wiązanie krawata z dodatkową pętlą, a tu proszę: Można się czepiać, że wiązanie mogłoby być staranniejsze, aby dolna część krawata nie była tak cienka, ale ja i tak doceniam starania! Czy fakt stosowania konkretnego węzła jest automatycznie nobilitujący? Znam autorytety elegancji przez całe życie używające najwyżej dwóch lub trzech jego rodzajów. Krawat wygląda fatalnie, jest źle dobrany, za wąski i źle zawiązany. Zdecydowanie wolałbym już wielką "gulę" w stylu Miedwiediewa pod szyją. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 8 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2012 Jest fanem takim zagłębienia i sporo czasu spędziłem na dojściu do idealnego węzła. Moje doświadczenia mogę skwitować jednym zdaniem: takie zagłębienie może się udać tylko jak masz dobry krawat tzn. odpowiedni materiał i wypełnienie. Bez tego choćby próbował setki razy to się Ci to nie uda. Swoją drogą zastanawiałem się wiele razy czy jest polskie określenie na to. W angielskim jest "dimple", mi przychodzą na myśl tylko mocno potoczne określenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 8 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2012 Łezka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 8 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2012 Flejtuchowatość nie nobilituje - pisałem, że wiązanie jest niestaranne. Podoba mi się jedynie sam fakt, że ktoś użył tej dodatkowej pętli. A ta "gula" Miedwiediewa - choć w mój gust się nie wpasowuje - spełnia chyba rolę, bo jest charakterystyczna i, zaryzykuję stwierdzenie, może pasować do twarzy. Jeśli oczywiście takie jest zamierzenie noszącego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 30 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2012 Tu masz instrukcję. Choć jak dla mnie to bardzo proste. No ale wiele zależy od budowy i materiału krawata. Pozdrawiam, Dr Odpowiedź stara jak świat, ale jaka pożyteczna. Dzięki Dr. Bardzo pomocna instrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 30 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2012 ja nie lubię fioletu ale czy nie jest u prof. Buzka źle dobrana szerokość krawata do szerokości klap marynarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 30 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2012 ja nie lubię fioletu ale czy nie jest u prof. Buzka źle dobrana szerokość krawata do szerokości klap marynarki? Moim zdaniem jest . Na tę wadę stroju premiera Buzka ktoś wcześniej wyżej zwrócił już uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 30 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2012 Moim zdaniem jednak widać. Co do krawata przewodniczącego Buzka, zgodzę się z @Immune: Czy fakt stosowania konkretnego węzła jest automatycznie nobilitujący? Znam autorytety elegancji przez całe życie używające najwyżej dwóch lub trzech jego rodzajów. Krawat wygląda fatalnie, jest źle dobrany, za wąski i źle zawiązany. Zdecydowanie wolałbym już wielką "gulę" w stylu Miedwiediewa pod szyją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 6 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2013 Gdy łezka staje się 'too mainstream'. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robin Napisano 7 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2013 Bartek jaki to krawat. jest świetny szukam czegos takiego;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 7 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2013 Obstawiam Bruni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 7 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2013 Waski - bingo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secondhand Dandy Napisano 21 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2013 A jak się znudzi łezka w szerszej części krawata, to można sobie zafundować ją także w węższej końcówce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 24 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2013 Żeby zrobić ładną łezkę krawat powinien być odpowiednio szeroki. Na śledziach nie bardzo wychodzi. I jest jeszcze kwestia wkładu. Dobry cienki ale sprężysty wkład pomaga. Dla nie łatwość robienia łezki jest jednym z wyznaczników jakości krawata. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 25 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2013 Żeby zrobić ładną łezkę krawat powinien być odpowiednio szeroki. Na śledziach nie bardzo wychodzi. I jest jeszcze kwestia wkładu. Dobry cienki ale sprężysty wkład pomaga. Dla nie łatwość robienia łezki jest jednym z wyznaczników jakości krawata.fair enough, ale czy szerokosc moze byc wyznacznikiem jakosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 26 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2013 Nie. W tym sensie oczywiście nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secondhand Dandy Napisano 31 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2014 Na blogu pojawił się fotoporadnik dotyczący uzyskiwania łezki sposobem podrzuconym niegdyś przez Dra Kilroya http://secondhand-dandy.blogspot.com/2014/03/kropka-nad-i-czyli-jak-uzyskac-ezke-w.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi