dsc Napisano 22 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2011 Poza tym w ray banach z plastikowymi oprawkami są jeszcze po bokach metalowe znaczki. Sa napewno metalowe czy plastikowe? Rayban jedzie po bandzie jesli chodzi o ilosc znaczkow na okularach, dwa po bokach i jeszcze na szkle? rozumiem, zeby to na szkle bylo bardzo delikatne jak np. w Persolach, ale tak nie jest. ale nie po to kupuję okulary za kilkaset złotych, żeby potem je rysować monetą. Zgaduje, ze czesc osob kupuje, bo podoba im sie design (tak mozna znalezc odpowiedniki innych firm, ale RB jest dosc tani), logo moze psuc im (olac publike) odbior calosc, szczegolnie jesli lubi sie rzeczy proste. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 26 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2011 Ray Bany to po prostu cholernie fajne okulary (dostępne także w wersji z polaryzacją, która np. dla mnie jest warunkiem sine qua non), które zostały wielu ludziom obrzydzone w ostatnich latach przez hipsterów, którzy modelem Wayfarer zdobią swoje wątpliwej urody oblicza. A logo Ray Ban - to właśnie białe na ciemnych szkłach - to jedno z najbardziej dokuczliwych oznaczeń. Pewnie dlatego ludzie mogą chcieć pozbyć się tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 26 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2011 No ja trochę żałuję, że nie zamówiłem polaryzacji, ale trochę mi było szkoda pieniędzy. A teraz myślę, że mogłem wydać trochę więcej. No cóż... : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabberwocky Napisano 26 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2011 Niektorzy uwazaja, ze bez znaczka jest po prostu ładniej, a whisky podaja w karafkach, a nie butelkach z takich samych powodów. Wrócmy do tematu okularów. +1. Ba, okulary mogą nie mieć _żadnego_ znaczka. Standardem w dobrych oprawach okularowych jest oznaczenie _wewnątrz_ zausznika, a moje ulubione rodenstocki miały logo jedynie... ...na noskach. Tak, od wewnątrz, niewidoczne nigdy, chyba że ktoś bywa w okolicach mojej umywalki lub szafki nocnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luciano Napisano 27 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2011 http://www.edel-optics.pl/PO0649-24-31- ... 13C,,.html ja myśle o takich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 27 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2011 Fajne. Modny i elegancki styl wayfarerów, ale nienachalnie naśladowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 27 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2011 Fajne. Modny i elegancki styl wayfarerów, ale nienachalnie naśladowany Erm. Albo mi się coś źle wyświetla, albo... wtf? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 27 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2011 Chodziło mi o ogólne wytyczne: gruba szylkretowa oprawka na całym obwodzie szkła i metalowe końcówki zauszników widoczne z przodu. Nie czepiaj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaudiusz Napisano 14 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2012 No właśnie czy nie jest ich za dużo wszędzie? Od jakiegoś czasu zacząłem mieć problemy ze skupieniem wzroku na jednym punkcie. Do tego doszły bóle głowy i takie jakby "zamglenia" obrazu. Bagatelizowałem objawy do momentu przeczytania artykułu astygmatyzm leczenie i wykonania testu. Teraz muszę zainwestować w okulary lub soczewki. Co radzicie wybrać? Ja preferuję raczej styl taki powiedziałbym elegancki powiązany z wygodą. I chyba wolałbym jednak okulary. Tylko jakie wybrać? Fajnie żeby pasowały mi do klubowych wyjść i do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreatywny Napisano 14 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2012 Ciężko Ci doradzić, musisz pójść do optyka i przymierzyć kilka par i samemu zdecydować w których Ci najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 14 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2012 Mr Vintage popełnił kiedyś na swoim blogu artykuł o dopasowywaniu oprawek okularów - co prawda przeciwsłonecznych, ale spora część uwag powinna stosować się odpowiednio do zwykłych. http://mr-vintage.blogspot.com/2011/06/ ... estie.html A tu masz forumowy temat z oprawkami: viewtopic.php?f=7&t=701 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszel Napisano 14 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2012 Nosiłem okulary, teraz przerzuciłem się na soczewki kontaktowe. Mam zespół suchego oka i czasem w szkłach jest nie najlepiej ale przynajmniej nie muszę uważać na to co mam na nosie. Kujonkami nazywasz typ oprawek znanych z modelu Wayfarer od Ray Ban zapewne. Model jest specyficzny, jedni wyglądają inteligentniej drudzy zaś całkiem na odwrót. Już nie wspominam o młodych dziewczynach z okularami na pół twarzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 14 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2012 Kujonkami nazywasz typ oprawek znanych z modelu Wayfarer od Ray Ban zapewne. Model jest specyficzny, jedni wyglądają inteligentniej drudzy zaś całkiem na odwrót. Hehe, mój ojciec kupił sobie ostatnio okulary i po przymierzeniu doszedłem do wniosku, że lepiej wyglądam w drucianych binoklach, które kiedyś sobie zmajstrowałem. Co prawda nie mają one soczewek, ale na razie nie mam problemów ze wzrokiem. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 14 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2012 [..] że lepiej wyglądam w drucianych binoklach, które kiedyś sobie zmajstrowałem. Co prawda nie mają one soczewek, ale na razie nie mam problemów ze wzrokiem. Pozdrawiam, Dr Wstaw zdjęcie koniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 14 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2012 Nie omieszkam kiedy będę miał coś ciekawego do zaprezentowania w CMDNS. Najlepszy fragment robienia tych okularków to był ten, w którym zdrapywałem nożem warstwę izolacyjną z drutu miedzianego. Później miałem palce zielone od patyny. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszel Napisano 15 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2012 Kupił akurat takie przypominające RB lub oryginały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipton Napisano 16 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2012 Kujonki trącą myszką, a taki old school pasuje tylko hipsterom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ejzojeden Napisano 17 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2012 jakie okulary macie na myśli? niektórzy mylnie mianem kujonek określają okulary typu ray ban wayfarer a nawet clubmaster prawdziwe kujonki mają zawsze zaokrągloną kwadratową (podobna szerokość i wysokość) pełną grubą ramkę i średnio grube zauszniki i nie wyglądają tak jak "to okropne coś" co noszą hipstarzy osobiście sam noszę oprawki tom ford 5147 o wiele mniej zaokrąglone mi takie pasują innym nie, to nie jest kwestia mody tylko kształtu twarzy i fryzury a tutaj świetny model 5050 najbardziej typowe kujnki okularów bardzo podobnych ale płaskich prostokątnych nie zaokrąglonych nie mieścił bym w tej kategori Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 17 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2012 Kupił akurat takie przypominające RB lub oryginały? Bardziej przypominały te z ostatniego posta, które nosi facet czytający książkę o Mussolinim. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osjd Napisano 12 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2012 up. Sam nosze Persol 714SM. Zamowilem kolejne, czekam na Persol 3009S w kolorze Havana. IMHO, poza czarnym kolorem, Persol ma najpiekniejsze okulary w kolorze Havana. Okulary Persol bardzo wygodne dzieki Meflecto. Wczesniej bylo zdjecie Deppa - nosi okulary marki Moscot, w Polsce chyba nedostepne ((( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreatywny Napisano 12 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2012 Wczesniej bylo zdjecie Deppa - nosi okulary marki Moscot, w Polsce chyba nedostepne ((( Czy chodzi o te? http://allegro.pl/moscot-originals-lemt ... 86836.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osjd Napisano 12 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2012 Tak. zapomnialem jeszcze dodac - fajne okulary Cazal. Model 968, Al Pacino w Donnie Brasco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Młodzieniec Napisano 12 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2012 Co sądzicie o takich okularach jak http://www.okularypolaroid.pl/produkty. ... oduktu=622 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 13 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2012 Co sądzicie o takich okularach jak http://www.okularypolaroid.pl/produkty. ... oduktu=622 ? Zupełnie mi sie nie podobaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osjd Napisano 13 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2012 w takiej cenie polecam Serengeti. Tylko przez eBay, w polskich salonach cena bedzie cos okolo 500+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi