WhiskeyPapa Napisano 8 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2014 To rozsądne. Co prawda czasem słyszy się o takich, co to noszą płaszcze na gołe ciało, ale ich to chyba samo dobrze leżące odzienie nie zadowala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamstt Napisano 15 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2014 mam pytanie do Was. Jestem osobą dosyć niską (168cm) oraz szczupłą, dlatego mam problem z doborem ubrań. Praktycznie wszystkie rzeczy muszę znacznie przerabiać. Zastanawiam się nad wyborem płaszcza na zimę. Stawiałbym raczej na klasykę. - http://www.gloverall.com/mens/chesterfield.html , ale boję się że płaszcz będzie za długi, a co za tym idzie może to komicznie wyglądać. Drugi mój typ to http://www.gloverall.com/mens/contemporary-reefer-coat.html , jest on krótszy od poprzedniego. Jaka byłaby optymalna długość płaszcza przy moim wzroście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 15 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2014 Płaszcz lekko przed kolano, jaki nosisz rozmiar ubrań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamstt Napisano 15 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2014 Głównie 46, bo takie są najcześciej, ale i tak trzeba je przerabiać. Myśle, że 44 jest dobry. Gdzieś czytałem, żeby osoby niskie unikały marynarek/płaszczy dwurzędowych. Jakie masz zdanie na ten temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 15 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2014 Taka wąska bosmanka chyba nie będzie złym pomysłem, oczywiście krótsza niż przed kolano.Ale to wszystko teoria...bez zdjęcia trudno o ocenę proporcji i ogólnego wyglądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamstt Napisano 15 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2014 Oczywiście, na razie tylko teoria. Przyjdzie czas na zdjęcie, to wtedy się okaże. Miałeś może styczność z marką gloverall (jakość) ? Ewentualnie, jaką markę możesz polecić w tym przedziale cenowym ( 1500-1700zl) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 15 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2014 Nie miałem styczności, zerknij na Zelando może coś tam...Wszystkie płaszcze, które posiadam są w 100% wełniane lub kaszmirowe, taka zasada:) Naturalnie kilkuprocentowa domieszka sztuczności nie robi pewnie żadnej różnicy, ale nie mam doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamstt Napisano 15 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2014 Rozumiem moja ciekawość została zaspokojona. Dziękuje za pomoc, miłego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodak Napisano 4 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2014 http://www.armani.com/pl/emporioarmani/single-breasted-coat_cod41472945aa.html Co sądzicie o tym płaszczu? Jak oceniacie krój i materiał? Na moje nie jest wart swojej ceny, chociaż nie ukrywam że ma coś w sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek2011 Napisano 4 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2014 Warum nicht, Herr Flick? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 23 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2014 Franck Namani z jesiennej kolekcji bardzo przyjemna kolorystyka ... no i exo-elementy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas2000 Napisano 24 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2014 Panowie, jaka według Was powinna być prawidłowa długość rękawów płaszcza? Od dłuższego czasu usiłuję kupić płaszcz (najchętniej granatowy dwurzędowy). Mam 192cm i jestem szczuplutki, więc na tęgość idealnie pasuje rozmiar 48. Niestety problem pojawia się z długością rękawów. Dziś w Bytomiu przymierzałem granatową dwurzędówkę i wyglądało to tak, jak na zdjęciach w suit supply, np. tych: http://eu.suitsupply.com/en/outerwear-coats/blue-overcoat/J293.html?start=2&cgid=outerwear-coats i http://eu.suitsupply.com/en/outerwear-coats/brown-double-breasted-coat/J280.html?start=10&cgid=outerwear-coats . Czy według Was jest to akceptowalne, czy lepiej nadal poszukiwać w teorii niemożliwego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 24 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2014 Moim zdaniem rękawy za krótkie. Powinny delikatnie przykrywać rękawy marynarki i koszuli, ale z drugiej strony nie kończyć się w połowie dłoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 24 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2014 Raczej wedle preferencji noszącego, od na równi z rękawem marynarki do lekko poniżej mankietu koszuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mic43 Napisano 29 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2014 Panowie co sądzicie o tych kurtkach: http://www.hm.com/pl/product/42648?article=42648-A http://www.hm.com/pl/product/34534?article=34534-A Podoba mi się fason pilotki, jednakże nie podobją mi się specjalnie tradycjne pilotki skórzane. Przymierzałem i leży bardzo dobrze. Cenay chyba trochę wygórowane jak za poliester, ale z 2 strony pikowane kurtki renomowanych marek za ten sam skład każą sobie płacić niebotyczne kwoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 29 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2014 Przymierzam się do kamelowej dyplomatki z Bytomia. Mam jednak pewne wątpliwości jeżeli chodzi o jej dopasowanie. Z przodu jest według mnie ok, ale tył - a przede wszystkim to, jak rozchodzi się szlica - budzi mój niepokój. Czy jest możliwe poprawienie czegoś takiego u krawca? Jak wyglądała by taka przeróbka i ile może ona orientacyjnie kosztować? A może takie rozejście leży w granicach normy i nie powinienem się nim w ogóle przejmować? Drugi problem, czyli nadmiar materiału w okolicach pach nie powinien być chyba trudny do zlikwidowania i raczej mnie nie martwi. Poniżej zdjęcie płaszcza: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Matty Napisano 30 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2014 Generalnie chyba płaszcz jest za duży, miejsca zaznaczyłem, co do przeróbek da się zebrać materiał z pleców i rękawów, da się też zmienić te ramiona, wydaje mi się że z profilu ten szlic dawałby efekt "kaczej pupy", na to rady nie mam i nie wiem co jest tego przyczyną, mam podobny efekt w swoim garniturze i zaryzykowałbym stwierdzeniem, że akurat tam materiału jest za mało, ale mogę się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rattaman Napisano 3 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2014 A co sądzicie o kurtkach/płaszczach z podpinką? Ja noszę rozmiar 46, mam taki płaszcz z Vistuli rozmiar 48 z podpinką i wygląda to tak, ze jak założę z podpinką, to jest ok, ale jak bez - to wisi. I tak się zastanawiam, czy nie należy takiej podpinki traktować wobec tego jako stałęgo elementu ubioru. Jakie są wasze doświadczenia w tym względzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 3 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2014 Potwierdza się stara zasada, że jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego Zasadniczo przecież lepiej mieć dwa płaszcze - lekki i cieplejszy - oba dopasowane. Jeśli ktoś potrzebuje koniecznie płaszcza z podpinką - jak rozumiem, tak naprawdę sprawdzi się u podróżujących po różnych strefach klimatycznych - to musi się liczyć z niedopasowaniem w którąś stronę. Lepiej jak wisi, niż jakbyś zamieniał się w ludzika Michelin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rattaman Napisano 5 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2014 Potwierdza się stara zasada, że jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego Zasadniczo przecież lepiej mieć dwa płaszcze - lekki i cieplejszy - oba dopasowane. Jeśli ktoś potrzebuje koniecznie płaszcza z podpinką - jak rozumiem, tak naprawdę sprawdzi się u podróżujących po różnych strefach klimatycznych - to musi się liczyć z niedopasowaniem w którąś stronę. Lepiej jak wisi, niż jakbyś zamieniał się w ludzika Michelin. Musiałby być jakoś dziwnie uszyty, żeby tyle fałdek się porobiło. Chyba, że taka kurtka puchowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas2000 Napisano 20 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2014 Wreszcie doszedłem do ładu z długością rękawa. Większość płaszczy w rozmiarze 48 jest dobrych na tęgość, a rękaw jest za krótki o około 2cm, jednak można go bezproblemowo odwinąć, gdyż jest zapas materiału. Pozostał jednak problem wyboru rodzaju płaszcza. Będzie to mój pierwszy płaszcz z prawdziwego zdarzenia i chciałbym, aby posłużył mi parę ładnych lat oraz pasował zarówno do strojów mniej formalnych, jak i do garnituru. Jako, że jestem osobą młodą (20 lat) w garniturze chodzę sporadycznie. Częściej zakładam koszulę, sweter, kardigany, jeansy, chinosy. Wydaję mi się, że do tego typu zastosowań najlepsza byłaby dwurzędówka np. tego typu: - http://bytom.com.pl/kurtki-i-plaszcze,kurtka-bd2-05-20a-179-k-2643-14585-p- http://vistula.pl/kurtki-i-plaszcze/kurtka,id-66934 - http://vistula.pl/kurtki-i-plaszcze/kurtka-vistula,id-67792 Jedyne co mi przeszkadza to fakt, że mogłyby być ciut dłuższeCzy myślicie, że to będzie najlepsza opcja, czy może zdecydować się na coś innego - dyplomatkę (dwurzędową?), trencz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lathlaer Napisano 21 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2014 Jeśli masz możliwość, to zajrzyj jeszcze do sklepów Próchnika - nie mają jakiejś super rozmiarówki, ale widziałem tam płaszcze o składzie całkiem przyjemnym (wełna 80% kaszmir 20%) w cenie na pewno nie wyższej od Bytomia/Vistuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HEMI Napisano 21 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2014 Kupiłem dwurzędowiec Próchnik - skład nie jest rewelacyjny (80% wełna, 20% poliamid), ale kosztował 2/3 tego co konkurencja z Bytomia a jest naprawdę, naprawdę bez porównania lepiej wykonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 21 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2014 W Próchniku dzieje się coś niepokojącego - ostatnio zamknęli swój salon w warszawskiej Arkadii, a to z uwagi na dobrą lokalizację może wskazywać na odwrót lub przeniesienie się do centrów outletowych (tam mają już swoje salony). Sam fakt, że do dziś nie uruchomili internetowego kanału sprzedaży, który potrafi w części skompensować wysokie czynsze sklepów stacjonarnych, nie jest dobrym prognostykiem dla fanów marki. Tak, aby nie odbiec od tematu - ostatnio w outlecie Próchnika (Factory Kraków) widziałem dwurzędowce z poprzedniej kolekcji w składzie wełna/kaszmir już za ok.800 PLN (regularna cena 1200-1300). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriss11 Napisano 21 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2014 A jak sprawa wygląda z krojem u Próchnika? Płaszcz z Bytomia musiałem zwrócić bo rękawy były wszyte strasznie nisko co uniemożliwiało jakiekolwiek ruchy rękami wzwyż. Czy jest to może przypadłość wszystkich płaszczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi