Pan Janusz Napisano 8 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2012 Wygląda obiecująco. Na ile odczuwasz przewiewność (gdy np. wieje lekki wiatr) w porównaniu z typowym worsted? Czy różnica rzeczywiście jest bardzo duża? I ile waży ten materiał? Dzięki! Udało mi się wreszcie pary razy przetestować całość, więc pierwsze wrażenia są takie, że rzeczywiście materiał jest przewiewny, czuć wiatr nawet w rękach, co jest trochę dziwnie. Różnice oceniłbym na coś pomiędzy wyjściem w samej koszuli, a w normalnej, chyba po środku. Jest lepiej, znacznie lepiej, ale też nie można oczekiwać, że to będzie cudowny materiał, którego w ogóle nie ma fizycznie, a jest wizualnie. Niemniej jednak pozwala komfortowo nosić marynarkę przy 20-25C, ale za to już przy 15C zaczyna być w niej bardzo zimno Nie miałem okazji jeszcze przetestować go przy naprawdę porządnych upałach. Materiał w czasie dnia trochę się marszczy na zgięciu łokcia z przodu (to samo co opisywał zaki), jednak jednocześnie samoistnie wraca do pierwotnego kształtu po nocy na wieszaku. Niby tak mówi się o większości materiałów, ale szczerze mówiąc to zawsze było dla mnie ostro naciągane. Tutaj naprawdę to ma miejsce. Materiał waży około 300g, jest dość sztywny i przez to dobrze się układa zarówno na marynarce, jak i spodniach. Nadaje się dzięki temu na letni garnitur lubiących dość matowe materiały, jak i "niemarszczące" się. Mniej więcej to taki lepiej wyglądający, bardziej przewiewny len, mówiąc kolokwialnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 28 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2012 Do zainteresowanych: pan Kruszewski nie przyjmuje zamówień do 15 X. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 18 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2012 Po Wszystkich Świętych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 6 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2012 Od 13 XI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolezozole Napisano 6 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2012 Czy coś poważnego sie dzieje z panem Januszem? Wcześniej mówił, ze po 15.10 wraca do pracy, a teraz to juz miesiąc pózniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 6 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2012 Tak, coś poważniejszego. Ale wszystko jest na dobrej drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 2 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2013 Panowie macie jakieś info o aktualnej sytuacji w pracowni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 2 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2013 JK ma teraz bodajże sezon ogórkowy i chętnie przyjmuje zamówienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 14 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2013 Ma ktos aktualny telefon do p. Kruszewskiego, bo nie moge znalezc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 14 Styczeń 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2013 Ma ktos aktualny telefon do p. Kruszewskiego, bo nie moge znalezc?A ten z pierwszej strony wątku jest nieaktualny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 14 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2013 JK ma teraz bodajże sezon ogórkowy i chętnie przyjmuje zamówienia. Chętnie może i tak, ale co najmniej na miesiąc do przodu ma zajęte terminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 13 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2013 Odwiedziłem znowu pana Janusza. Jak zwykle uprzejmy, elegancki i w krawacie Zamówiłem spodnie z szarej flaneli Harrisons (materiał mój) - mankiety 45mm, podwyższony stan, na guziki, pojedyncze zakładki z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Owczar Napisano 15 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2013 Na wstępie witam wszystkich Zarejestrowałem się dzisiaj na forum i postanowiłem trochę poczytać. Trafiłem na ten wątek bo od jakiegoś czasu myślałem nad uszyciem garnituru. Wiem, że uszycie porządnego garnituru kosztuję worek pieniędzy, dlatego obawiałem się tych tańszych pracowni. A okazuje się, że za nieduże pieniądze można mieć przyzwoitą usługę. Dzwoniłem do Pana Janusza i z terminami nie ma tragedii, bo po świętach można się zgłosić do niego. Szukam garnituru do ślubu, który będę mógł potem założyć na inne okazje. Ślub cywilny w plenerze. Nie chcę przesadzać z jakby to nazwać... z uroczystym stylem. Zdecydowałem się na coś w ciemny granacie, marynarka taliowana, raczej krótka, jednorzędowa z dwoma guzikami. Jestem osobą trochę niewymiarową bo wysoką i bardzo szczupłą więc wybór w sklepach mam nędzny. Dlatego zastanawiam się czy kupić np garnitur w próchniku i dopasować czy uszyć na miarę u Pana Janusza? Obawiam się czy nie mając doświadczenia z krawcami będę potrafił dogadać się z Panem Januszem tak by osiągnąć efekt jaki zamierzyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 15 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2013 Obawiam się czy nie mając doświadczenia z krawcami będę potrafił dogadać się z Panem Januszem tak by osiągnąć efekt jaki zamierzyłem Ta usługa może Ci pomóc : http://garniturukrawca.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravic Napisano 26 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2013 Wie ktoś może jak wygląda obecnie sytuacja w pracowni? Dużo/mało zamówień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 27 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2013 Urlop przez cały lipiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 29 Styczeń 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2014 Dzisiaj zaniosłem dwa kupony materiału na spodnie. Szycie 250 złotych, w przypadku jasnych materiałów ze względu na dobór dodatkowych +25 złotych/parę. Generalnie u Kruszewskiego regularnie ceny wahają się od 200 do 300 złotych za igłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania K Napisano 29 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2014 Czy wiecie jak długo się teraz czeka na uszycie garnituru ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taipanisc Napisano 14 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2014 Jako,że to mój pierwszy post tutaj - Witam serdecznie! i przechodząc do sedna chciałbym podziękować wszystkim którzy polecali tego krawca na forum. Pan Janusz dokonał małego cudu rozbebeszając granatowy garnitur z donegal tweedu kupiony w szmatławcu. Garnitur jest z materiału który bardzo mi się spodobał, był uszyty dla kogoś przez "Dennis & Norman.Saville Row Trained.West Malling Kent" -jak głosi wszywka i dobrze leżał w kołnierzu i klatce.Spodnie właściwie całe do przeróbki jednak generalnie garnitur wart był wydanych 60zl. Po 2 tygodniach odebrałem od Pana Kruszewskiego coś co leży całkiem fantastycznie jeśli przymknąć oko na dość usztywnioną konstrukcję marynarki no ale tego się nie da zmienić. Rękawy też mogłyby być ciut węższe ale nie poprosiłem o to więc tak mam. Całość poprawek kosztowała 400zl więc nie mało ale z drugiej strony na garnitur który fajnie leży i jest z ciekawego materiału za niecale 500 nie nalezy kręcić nosem. Także jeszcze raz dziękuje i polecam tego faceta bo wie co robi. Jak ktoś jest ciekawy jak wyszło postaram się wrzucić jakieś zdjęcia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 15 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2014 Wrzuć zdjęcia i witamy na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 1 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2014 Byłem parę dni temu przy Marszałkowskiej i niestety pracowni krawieckiej już pod tym adresem nie ma. Czy ktoś może wie, co się z stało z p. Januszem i czy jeszcze gdzieś szyje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 1 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2014 Serio..? Co jest w tym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1988 Napisano 1 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2014 Byłem parę dni temu przy Marszałkowskiej i niestety pracowni krawieckiej już pod tym adresem nie ma. Czy ktoś może wie, co się z stało z p. Januszem i czy jeszcze gdzieś szyje? A to ciekawe, bo w zeszły czwartek (27.11) odbierałem od p.Kruszewskiego garnitur po poprawkach. Pracownia jest / była przy Al. Jerozolimskich 47, w bramie kamienicy po lewej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 1 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2014 A to ciekawe, bo w zeszły czwartek (27.11) odbierałem od p.Kruszewskiego garnitur po poprawkach. Pracownia jest / była przy Al. Jerozolimskich 47, w bramie kamienicy po lewej stronie. Właśnie tam byłem, ale było zamknięte za kratami. Może było już zamknięte. Czy zakład jest do 16? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 1 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2014 A to akurat różnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi