Micappo Napisano 2 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2015 We Włoszech sporo jest sklepów tej marki i zawsze wielkie plakaty informują o atrakcyjnej cenie,czy warto je kupić?,wszystko zależy od tego jakie masz oczekiwania w stosunku do koszuli. Po prostu, jak ma się stosunek ceny do jakości. Domyślam się, że nie jest to produkt z najwyższej półki. Potrzebuję na wakacje na praktyki kupić kilka przyzwoitych koszul. Czy to jest dobry adres? Na stronach wyglądają przyzwoicie. 120€ za trzy to wychodzi 40€ za koszulę, czyli ok 160 zł. Czy to są faktycznie koszule z takiej półki czy jednak można je uznać za przyzwoity produkt? W Massimo Dutti koszula to ok. 200-250 zł, Profuomo w eleganckipan.pl podobnie. Jak wypadają na tym tle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micappo Napisano 2 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2015 jest parę postów o tej firmie na forum, opcja szukaj Szukałem. Kieruje mnie do tego wątku, ale szkoda, że nie pokazuje na której stronie mam szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 2 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2015 Szukałem. Kieruje mnie do tego wątku, ale szkoda, że nie pokazuje na której stronie mam szukać. Zamiast 3 koszul w Camicissima kup 2 w Boggi to już inna klasa koszul,warte swojej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emense Napisano 2 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2015 Szukałem. Kieruje mnie do tego wątku, ale szkoda, że nie pokazuje na której stronie mam szukać. na 1- szej stronie, od postu nr.15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micappo Napisano 2 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2015 na 1- szej stronie, od postu nr.15 Ok, dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzrielnavarro Napisano 3 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2015 Kilka stron wcześniej ktoś zapytał o najlepszą koszulę w nieograniczonym przedziale cenowym. Ponowilbym wątek tym razem pytając które koszule to te z najwyższej półki? Materiały od jakiego producenta gwarantują wysoki komfort użytkowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 3 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2015 Kolegę Parmigiano najlepiej spytać, ma rozeznanie w rynku włoskim. Moja najlepsza koszula jest marki Luigi Borrelli; do koszuli dostałem podręcznik użytkownika Pewną niespodzianką jest fakt, że należy ją prać w 35 stopniach (w praktyce piorę w 30). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 3 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2015 Parmigiano, a polecisz jeszcze coś z włoskiego rynku? (najchętniej e-sklepy) Najbardziej zależy mi na ładnym, rozłożystym kołnierzyku semi-spread. Boggi bardzo fajny, ale 75 euro to trochę drogawo. Coś w przedziale 40-50 euro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 3 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2015 Kilka stron wcześniej ktoś zapytał o najlepszą koszulę w nieograniczonym przedziale cenowym. Ponowilbym wątek tym razem pytając które koszule to te z najwyższej półki? Materiały od jakiego producenta gwarantują wysoki komfort użytkowania? Moja najlepsza koszula to Eton. Jest typowo garniturowa czy wręcz zimowa, bo materiał jest gruby i dość sztywny, ale zarazem bardzo przyjemny w dotyku. Co prawda "trafiona" w internetowym secondhandzie (w życiu nie byłoby mnie na nią stać w sklepie ), ale, o dziwo, nowa, a jedynie po przeróbce krawieckiej. Najlepsze jest to, że nie dość, że przeróbka została wykonana bardzo fachowo, to jakby na miarę na mnie. Ot, szczęście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzrielnavarro Napisano 3 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2015 Parmezanie, poleć coś panie! Dżentelmenom powyżej dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprykarz Napisano 3 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2015 Mam identyczne zapytanie. Boggi to będzie najlepsza opcja cena/jakość czy po prostu jakość? Jestem świeżutki w tych tematach trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 3 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2015 Wczoraj był Dzień Zelówki, a dzisiaj Dzień Koszul Włoskich? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 3 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2015 Parmigiano, a polecisz jeszcze coś z włoskiego rynku? (najchętniej e-sklepy) Najbardziej zależy mi na ładnym, rozłożystym kołnierzyku semi-spread. Boggi bardzo fajny, ale 75 euro to trochę drogawo. Coś w przedziale 40-50 euro? Przykro mi to pisać ale w takim przedziale cenowym(regularne ceny) nie ma co marzyć o dobrych włoskich koszulach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzrielnavarro Napisano 4 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2015 Wczoraj był Dzień Zelówki, a dzisiaj Dzień Koszul Włoskich? Każdy dzień to dzień włoskich koszul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 8 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2015 Czy zna ktoś markę http://www.daniels-korff.de/? Mieszkam teraz niedaleko ich salonu, mają sporo przecen (do 39,50 EUR), z wierzchu wygląda to wszystko bardzo ładnie, może bym się nawet skusił na MTM od nich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 10 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2015 Bardzo dobrą opcją na ten moment jest http://www.camiceriaolga.it/,w cenie 110euro można uszyć koszulę z tkaniny Thomas Mason Gold,problemem jak zawsze są koszty wysyłki do Polski około 30euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micappo Napisano 10 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2015 Rafał, a jak oceniasz tkaniny w segmencie premium (75€) u nich? Mam tam niedaleko, więć mógłbym się przejść i zrobić to u nich, więc koszt to tylko koszula. Warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 10 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2015 Ich koszule były prezentowane na kilku włoskich blogach,jeżeli dobrze pamiętam to w cenie 75euro były koszule z tkanin Canclini dokładnie takich jakich używa w Polsce E.Berg .Biorąc pod uwagę ,że mieszkasz na miejscu to na pewno warto,tym bardziej, że jakby nie patrzeć to MTM a nie gotowizna z wieszaka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hinderyt Napisano 13 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2015 Jedną z najlepiej leżących na mnie (178cm wzrostu, szczupły, kołnierzyk 39) jest koszula OLYMP Level 5 o rozmiarze 39. Dobrze, chociaż nie aż tak, leżą na mnie koszule lantier 39 slim. Teraz chciałbym po raz pierwszy zamówić sobie do Polski jakąś TM LEWIN. (do garnituru). Z jakiego sklepu i jaki rozmiar będzie trafny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 13 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2015 Z jakiego sklepu i jaki rozmiar będzie trafny? Jeśli chcesz TM Lewin to polecam ze sklepu TM Lewin. Tak już na poważnie: wymierz się zgodnie z zaleceniami na TM Lewin i kup w ciemno. Ja tak zrobiłem i trafiłem. Potem taki sam rozmiar zamówiełem w CT. Również rozmiarowo okazały się dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hinderyt Napisano 13 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2015 Dzięki, gdzie znajdę te zalecenia? Chodzi o virtual fitting room? Exact measurements? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Papiernik Napisano 13 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2015 Tak. Tam dokładnie. Mnie wychodziło, że Tailored może być odrobinę za ciasna, więc wziąłem i zwykłe slimy i tailored - okazało się, że z tailored trafiłem, a te luźniejsze wytaliowałem u krawca za parę groszy. Przy kolejnych zamówieniach wiem już bez pudła co kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hinderyt Napisano 13 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2015 Ok dzięki, tylko że na tej stronie: http://www.tmlewinshirts.eu/The-Shirt-Page/The-Shirt-Page,en,pg.html są tylko regular, slim, fitted i super fitted, które to są te, o których mówisz slim i tailored? slim i fitted czy fitted i super fitted? Po za tym, ten virtual room już dostosowywuje chyba do wyboru? Jak długo szedł towar, 10 dni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Papiernik Napisano 13 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2015 Slim i fitted. Musiało mi się pokrzaczyć z innym producentem, jak pisałem tailored. Virtual room dostosowuje - ale ja spojrzałem jeszcze na wymiary w tabelkach i wyszło mi, że jestem nieco po środku - stąd moje zamówienie dwóch różnych rodzajów do zobaczenia na żywo, który wybór będzie lepszy. 8 dnia od złożenia zamówienia miałem koszule u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hinderyt Napisano 14 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2015 Jeszcze mam pytanie na temat tych koszul TM LEWIN. Pomijając to, że można zamówić więcej sztuk albo ilość kolorów i wzorów do wyboru, to czy lepiej wychodzi kupno koszuli firmy osovski czy TM LEWIN? Chodzi mi o jakość materiału, trwałość. Skąd takie pytanie? Bo czytam ten wpis: http://mrvintage.pl/2013/05/koszulowe-odkrycie-marka-osovski.html i np: TM Lewin to inna półka (niższa), nie używają tak dobrych tkanin. Kiedy lepiej kupić w tm lewin a kiedy w osovski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi