lubo69 Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 Nie mam CT extra slim fit, tylko slim fit ze starej kolekcji, zdecydowanie większe. Hawes and Curtis przy kołnierzyku 15,5 ma w brzuchu 93 cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 H&C ESF jest odrobinę (1-2 cm) bardziej wytaliowane w porównaniu do CT ESF (na bazie posiadanych 5 koszul CT i jednej H&C) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 A czy jest jakaś różnica w klatce między slim fit a extra slim fit CT? W tabeli rozmiarów obie nie mają podanych dokładnych obwodów, a jedynie "to fit chest". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phoenix1989 Napisano 30 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2015 Poszukuję koszuli w duża kratę (kolor dowolny) w cenie do PLN250. Rozmiar kolnierzyka 42-43, na wzrost 188-194cm. Na bardzo ładna trafilem w E. Berg'u, ale niestety miala krótkie rękawy (http://e-berg.pl/outlet-26/koszule-slim-fit-249/gva-geneva-43617.html). Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 30 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2015 No właśnie a ja nie za bardzo mogę dobrać sobie rozmiar w E. Berg. Mam w klatce 108, noszę kołnierzyk 43 lub 42, Z tabeli rozmiarów wynika że wg rozmiaru kołnierzyka powinienem wziąć rozmiar 42, 43 ale wtedy w klatce jest odpowiednio 118 i 121. Najbliżej moim wymiarom odpowiada chyba rozmiar 41 ale nie wiem jak bardzo te koszule są slimowane. U Osovskiego kupuję koszule slim 176-182, kołnierzyk 42,43. Jest prawie idealnie może jedynie rękawy są trochę za długie, ale to żaden problem. Jak te wymiary mają się do koszul E.Berg, może ktoś ma takie porównanie i może pomóc ?. Poza tym to wygląda na to że po prostu mam zbyt grubą szyję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 30 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2015 Na ogół mam podobny obwód w klatce. W E.B. brałem zawsze 43 slim i było idealne, nawet rękawów nie trzeba było skracać, a jestem niski. Ostatnio wziąłem bez mierzenia 43 slim dwie koszule i są dużo obszerszniejsze, a rękawy dłuuugie - więc, jeżeli masz ponad 180 powinno być ok. Widocznie się coś zmieniło, bo aż tak nie zmalałem - fakt faktem, że miało to miejsce. Stare 42 slim od nich jest na mnie jest za małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 30 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2015 Na ogół mam podobny obwód w klatce. W E.B. brałem zawsze 43 slim i było idealne, nawet rękawów nie trzeba było skracać, a jestem niski. Ostatnio wziąłem bez mierzenia 43 slim dwie koszule i są dużo obszerszniejsze, a rękawy dłuuugie - więc, jeżeli masz ponad 180 powinno być ok. Widocznie się coś zmieniło, bo aż tak nie zmalałem - fakt faktem, że miało to miejsce. Stare 42 slim od nich jest na mnie jest za małe. Rozumiem że masz podobny obwód w klatce czyli ok 108 (ja mam 182 cm wzrostu) ? Z twojej wypowiedzi wynika że gdyby były stare rozmiarówki to 43 byłby dla mnie idealny, ale teraz raczej jest inaczej . Cóż wynika z tego że chyba trzeba brać jednak 41/42. Po prostu wezmę na próbę rozmiar zgodnie z tym co sugerują w tabeli rozmiarów i najwyżej odeślę gdy nie trafię. Dzięki za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 31 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2015 Sorry, byłem trochę zaabsorbowany i nie wyraziłem się dość jasno. Regularnie mam obwód w klatce ok. 108. To nowa rozmiarówka (jeżeli w ogóle taką wprowadzono!) jest większa. Od kilku miesięcy jestem unieruchomiony i nie uprawiam sportu, efektem czego zrobiłem się wyraźnie mniejszy - ale nie na tyle, by koszule slim powiewały na mnie jak żagle. Przy 182 wzorstu i w miarę normalnej długości rąk rękaw powinien być dla Ciebie odpowiedni. Bierz 43, najwyżej pójdziesz do krawcowej. Przy 42 kołnierzyk będzie za ciasny, w 41 sobie kogoś o takich gabarytach nie wyobrażam. Zresztą, nie łatwiej przejść się do sklepu, zamiast pytać ludzi w internecie? E.B. to nie jest CT, ani nawet Osovski, który ma dwa salony na krzyż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 31 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2015 Sorry, byłem trochę zaabsorbowany i nie wyraziłem się dość jasno. Regularnie mam obwód w klatce ok. 108. To nowa rozmiarówka (jeżeli w ogóle taką wprowadzono!) jest większa. Od kilku miesięcy jestem unieruchomiony i nie uprawiam sportu, efektem czego zrobiłem się wyraźnie mniejszy - ale nie na tyle, by koszule slim powiewały na mnie jak żagle. Przy 182 wzorstu i w miarę normalnej długości rąk rękaw powinien być dla Ciebie odpowiedni. Bierz 43, najwyżej pójdziesz do krawcowej. Przy 42 kołnierzyk będzie za ciasny, w 41 sobie kogoś o takich gabarytach nie wyobrażam. Zresztą, nie łatwiej przejść się do sklepu, zamiast pytać ludzi w internecie? E.B. to nie jest CT, ani nawet Osovski, który ma dwa salony na krzyż. No niestety ja mam do najbliższego salonu E.Berga 200 km Wprawdzie bywam regularnie w Warszawie ale akurat nie w najbliższym czasie. Właśnie zrobiłem zamówienie, dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 31 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2015 A czy jest jakaś różnica w klatce między slim fit a extra slim fit CT? W tabeli rozmiarów obie nie mają podanych dokładnych obwodów, a jedynie "to fit chest". Według pomiaru od przodu pomiędzy bocznymi szwami pod pachą to nie ma, w moich przy kołnierzyku 41 w obu jest 54 cm. Choć subiektywnie extra slim wydaje się lepiej dopasowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prober Napisano 1 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2015 A czy jest jakaś różnica w klatce między slim fit a extra slim fit CT? W tabeli rozmiarów obie nie mają podanych dokładnych obwodów, a jedynie "to fit chest". W tabelce rozmiarów na stronie CT pojawiły się już obwody koszuli w klatce piersiowej i w talii. Jeśli ktoś planuje zakupy w sklepie CT to chętnie się dołączę z jedną koszulą w promocji 4 for 100£. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 1 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2015 Dzięki za info Prober. Czyli wychodzi na to, że różnica w klatce między slim a extra slim jest 7 cm. Ech, no to o koszulach extra slim fit mogę zapomnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Student Napisano 21 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2015 Niestety mam dość długie ręce w porównaniu do wzrostu. Czy ktoś byłby w stanie podać, jaka jest długość rękawów w koszulach Mango? Celuję w slim fit S, ale wymiary innych rozmiarów/krojów albo opis słowno-muzyczny też będą pomocne. W idealnie pasującej koszuli rękaw ma 66 cm, a odległość od szwu rękawa do brzegu kołnierza to 16 cm (pomiary jak na rysunku: http://cloud.lbox.me/images/File/000newdress/0000006.JPG) (Tak, czytałem opinie o tej marce. ) EDIT: Informacja o szerokości pleców/barków też się bardzo przyda. Zdecydowałem się kupić parę koszul z Mango - gdyby komuś miało się to przydać, podaję przybliżone wymiary slim fitów w rozmiarze S (na mnie okazały się nieco za obszerne): Plecy: 45 cm Ramiona: 46-48 cm (w zależności od modelu) Klatka: 54,5 cm Talia: 43-46 cm (w zależności od modelu) Rękawy: 64,5 cm (same) / 89 cm (rękaw + odcinek do "karczka") / 19 cm (szerokość) / 23 cm (szerokość otworu) Długość: 74 cm Jakość tkaniny (oxford) trudno mi ocenić - nie mam porównania. Ale zgaduję, że nie jest to górna półka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 22 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2015 Rękawy: 64,5 cm (same) / 89 cm (rękaw + odcinek do "karczka") / 19 cm (szerokość) / 23 cm (szerokość otworu) 24,5 cm sam odcinek ramię-kołnierz? Strasznie dużo jak na eskę. W ogóle strasznie dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 22 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2015 Za to w talii 43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Student Napisano 22 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2015 24,5 cm sam odcinek ramię-kołnierz? Strasznie dużo jak na eskę. W ogóle strasznie dużo. Chodzi o odcinek ramię - środek kołnierzyka z tyłu. Powodzenia na studiach. Akurat koszule Mango jeden z użytkowników ocenił jako wcale niezłej jakości w tej cenie. Ale OK - następnym razem zachowam opinię dla siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 22 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2015 Ale po co te fochy - lepiej ćwicz umysł i odpowiedz ciętą ripostą; 'szacun na dzielni murowany' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 23 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2015 Chodzi o odcinek ramię - środek kołnierzyka z tyłu. Ach widzisz, w takim razie źle rozumiałem i wygląda na to, że wymiar jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 23 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2015 Ale po co te fochy - lepiej ćwicz umysł i odpowiedz ciętą ripostą; 'szacun na dzielni murowany' Równie dobrze możnaby powiedzieć - "ale po co te złośliwe komentarze co niektórych"... Ani nic nie wnoszą dpo dyskusji, ani wg mnie błyskotliwością nie błyszczą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halius Napisano 23 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2015 Potrzebuję białej koszuli na spinki. Problemem jest jednak to, że jestem wyjątkowo szczupły (poniżej 90 cm w klatce). Vistula, Wólczanka, Osovski przy 37/38 w kołnierzyku mają 100 w klatce. Znacie jakieś marki, których koszule leżały by na mnie "w miarę" dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 23 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2015 Sprawdź Profuomo w Van Thorn / eleganckipan, może mają taki fason slim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 23 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2015 http://www.hawesandcurtis.co.uk/mens_plain_white_poplin_extra_slim_fit_shirt_double_cuff1-sdpga220-n01 Klatka 95 przy kołnierzyku 37. Mniej nie polecam, bo przecież nie będziesz w tej koszuli stał jak manekin, więc musi być minimum kilka centymetrów szersza niż Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakow Napisano 23 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2015 Sprawdź Profuomo w Van Thorn / eleganckipan, może mają taki fason slim. O ile dobrze pamiętam Profuomo 38 slimfit ma 104cm w klatce... Aha, Eton 38 slimfit ma chyba 98cm. Ale ta cena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halius Napisano 23 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2015 Dzięki. Ctshirts w extra slim fit przy 37 w kołnierzyku ma 95 w klatce, ale przy moim wzroście 186cm rękawy zapewne będą za krótkie bo przy tym rozmiarze kołnierzyka oferują tylko dwie długości rękawa do wyboru. Za dodatkową dopłatą można skrócić, ale wydłużyć już się nie da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 23 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2015 W tej sytuacji wycofuję się z polecania H&C, bo przy tym kołnierzyku rękawy będziesz miał do łokci. Nie wiem czy nie zostaje Ci MTM, jeżeli koszula ma mieć rękaw odpowiedniej długości i nie łopotać na wietrze. Wtedy polecałbym Tomka Milera, cena od 399, bezproblemowe zamawianie internetowe lub telefoniczne, bardzo dobre tkaniny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi