Skocz do zawartości

Koszule - dyskusje i porady, jakość, ulubione marki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

We Włoszech sporo jest sklepów tej marki i zawsze wielkie plakaty informują o atrakcyjnej cenie,czy warto je kupić?,wszystko zależy od tego jakie masz oczekiwania w stosunku do koszuli.

Po prostu, jak ma się stosunek ceny do jakości. Domyślam się, że nie jest to produkt z najwyższej półki. Potrzebuję na wakacje na praktyki kupić kilka przyzwoitych koszul. Czy to jest dobry adres? Na stronach wyglądają przyzwoicie. 120€ za trzy to wychodzi 40€ za koszulę, czyli ok 160 zł. Czy to są faktycznie koszule z takiej półki czy jednak można je uznać za przyzwoity produkt? W Massimo Dutti koszula to ok. 200-250 zł, Profuomo w eleganckipan.pl podobnie. Jak wypadają na tym tle?

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Kilka stron wcześniej ktoś zapytał o najlepszą koszulę w nieograniczonym przedziale cenowym. Ponowilbym wątek tym razem pytając które koszule to te z najwyższej półki? Materiały od jakiego producenta gwarantują wysoki komfort użytkowania?

Opublikowano

Kolegę Parmigiano najlepiej spytać, ma rozeznanie w rynku włoskim.

Moja najlepsza koszula jest marki Luigi Borrelli; do koszuli dostałem podręcznik użytkownika :) Pewną niespodzianką jest fakt, że należy ją prać w 35 stopniach (w praktyce piorę w 30).

Opublikowano

Parmigiano, a polecisz jeszcze coś z włoskiego rynku? (najchętniej e-sklepy)

Najbardziej zależy mi na ładnym, rozłożystym kołnierzyku semi-spread.

Boggi bardzo fajny, ale 75 euro to trochę drogawo.

Coś w przedziale 40-50 euro?

Opublikowano

Kilka stron wcześniej ktoś zapytał o najlepszą koszulę w nieograniczonym przedziale cenowym. Ponowilbym wątek tym razem pytając które koszule to te z najwyższej półki? Materiały od jakiego producenta gwarantują wysoki komfort użytkowania?

Moja najlepsza koszula to Eton. Jest typowo garniturowa czy wręcz zimowa, bo materiał jest gruby i dość sztywny, ale zarazem bardzo przyjemny w dotyku. Co prawda "trafiona" w internetowym secondhandzie (w życiu nie byłoby mnie na nią stać w sklepie ;) ), ale, o dziwo, nowa, a jedynie po przeróbce krawieckiej. Najlepsze jest to, że nie dość, że przeróbka została wykonana bardzo fachowo, to jakby na miarę na mnie. Ot, szczęście.

Opublikowano

Parmigiano, a polecisz jeszcze coś z włoskiego rynku? (najchętniej e-sklepy)

Najbardziej zależy mi na ładnym, rozłożystym kołnierzyku semi-spread.

Boggi bardzo fajny, ale 75 euro to trochę drogawo.

Coś w przedziale 40-50 euro?

Przykro mi to pisać ale w takim przedziale cenowym(regularne ceny)  nie ma co marzyć o dobrych włoskich koszulach .

Opublikowano

Ich koszule były prezentowane na kilku włoskich blogach,jeżeli dobrze pamiętam to w cenie 75euro były koszule z tkanin Canclini dokładnie takich jakich używa w Polsce E.Berg .Biorąc pod uwagę ,że mieszkasz na miejscu to na pewno warto,tym bardziej, że jakby nie patrzeć to MTM a nie gotowizna z wieszaka:)

Opublikowano

Jedną z najlepiej leżących na mnie (178cm wzrostu, szczupły, kołnierzyk 39) jest koszula OLYMP Level 5 o rozmiarze 39.

Dobrze, chociaż  nie aż tak, leżą na mnie koszule lantier 39 slim.

Teraz chciałbym po raz pierwszy zamówić sobie do Polski jakąś TM LEWIN.

(do garnituru).

Z jakiego sklepu i jaki rozmiar będzie trafny?

Opublikowano

Z jakiego sklepu i jaki rozmiar będzie trafny?

Jeśli chcesz TM Lewin to polecam ze sklepu TM Lewin. ;) Tak już na poważnie: wymierz się zgodnie z zaleceniami na TM Lewin i kup w ciemno. Ja tak zrobiłem i trafiłem. Potem taki sam rozmiar zamówiełem w CT. Również rozmiarowo okazały się dobre.

Opublikowano

Tak. Tam dokładnie.

Mnie wychodziło, że Tailored może być odrobinę za ciasna, więc wziąłem i zwykłe slimy i tailored - okazało się, że z tailored trafiłem, a te luźniejsze wytaliowałem u krawca za parę groszy. Przy kolejnych zamówieniach wiem już bez pudła co kupować.

Opublikowano

Slim i fitted. Musiało mi się pokrzaczyć z innym producentem, jak pisałem tailored. :)

Virtual room dostosowuje - ale ja spojrzałem jeszcze na wymiary w tabelkach i wyszło mi, że jestem nieco po środku - stąd moje zamówienie dwóch różnych rodzajów do zobaczenia na żywo, który wybór będzie lepszy.

8 dnia od złożenia zamówienia miałem koszule u siebie.

Opublikowano

Jeszcze mam pytanie na temat tych koszul TM  LEWIN.

Pomijając to, że można zamówić więcej sztuk albo ilość kolorów i wzorów do wyboru,

to czy lepiej wychodzi kupno koszuli firmy osovski czy TM LEWIN?

Chodzi mi o jakość materiału, trwałość.

Skąd takie pytanie?

Bo czytam ten wpis:

http://mrvintage.pl/2013/05/koszulowe-odkrycie-marka-osovski.html

i np:

TM Lewin to inna półka (niższa), nie używają tak dobrych tkanin.

Kiedy lepiej kupić w tm lewin a kiedy w osovski?