Skocz do zawartości

Oświadczenie dotyczące współpracy z Panem PP

zaki

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 155
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Jeśli elegancja według: moderatorów/założycieli/głównych ujadaczy na forum (niepotrzebne skreślić), ma wyglądać w taki sposób jak teraz, to serdecznie dziękuję i więcej nie będę tutaj zaglądał.

Szkaluje się osoby co do których nie ma się 100% pewności, usuwając ich posty lub odpowiednio moderując. Tak samo z osobami niewygodnymi, stali bywalcy zapewne znają już kilka przykładów niesamowicie aktywnych osób, które, po prostu zostały pogonione z tego zbyt snobistycznego w pewnych momentach podwórza.

Wygląda to tak, jak gdyby forum założono w celach reklamowych dla swoich blogów i wzajemnego podnoszenia swojego ego.

Pozdrawiam,

Paweł

Chciałbym podziękować wszystkim za te kilka miesięcy wspólnej dyskusji, edukacji i spędzania czasu na tym forum. Życzę wspaniałych zakupów, elegancji na codzień i dobrego humoru.

Niestety, jako człowiek elegancki nie tylko na zewnątrz, ale również posiadający pewne zasady moralne jestem zmuszony zrezygnować z uczestnictwa w forum, które w tak mało kulturalny sposób potraktowało jednego z naszych "współforumowiczów". Nie dowiedzieliśmy się co nabroił, usłyszeliśmy tylko batalię pomówień i emocjonalnych komentarzy od moderatorów. Dodatkowo wykasowano posty tego Pana, nie dając mu możliwości obrony.

Tak się nie postępuje Panowie Moderatorzy! Wstyd! Bardzo proszę usunąć moje konto z tego forum. Merci.

Żegnam wszystkich i jeszcze raz dziękuję za miłe chwile.

Pozdrawiam,

T

P.S. Tylko tych lotników od Sikory mi żal....

Jeśli elegancja według: moderatorów/założycieli/głównych ujadaczy na forum (niepotrzebne skreślić), ma wyglądać w taki sposób jak teraz, to serdecznie dziękuję i więcej nie będę tutaj zaglądał.

Szkaluje się osoby co do których nie ma się 100% pewności, usuwając ich posty lub odpowiednio moderując. Tak samo z osobami niewygodnymi, stali bywalcy zapewne znają już kilka przykładów niesamowicie aktywnych osób, które, po prostu zostały pogonione z tego zbyt snobistycznego w pewnych momentach podwórza.

Wygląda to tak, jak gdyby forum założono w celach reklamowych dla swoich blogów i wzajemnego podnoszenia swojego ego.

Pozdrawiam,

Paweł

Ten wątek zaczyna przypominać atak na wszystkie po kolei osoby które to forum współtworzą. Ja jako jeden z moderatorów nie mam nic wspólnego z usunięciem konta Petera, a rozumiem, że w kwestii przywołanych niezwykle aktywnych osób - bijesz teraz do mnie. Żadnej osoby z forum nigdy nie wyganiałem, ani nawet do tego nie namawiałem. Bardzo proszę o nie przekręcanie faktów i nierzucanie oszczerstw pod moim adresem. Wielokrotnie już pisałem, że bardzo chętnie złożę funkcję moderatora na karb innej osoby, bowiem przyjąłem ją tylko i wyłącznie aby pomóc w rozwoju tego forum. Ty natomiast nazywasz mnie forumowym ujadaczem za, jak rozumiem, dodawanie nowych treści i aktywne uczestnictwo w dyskusjach..

Chciałbym podziękować wszystkim za te kilka miesięcy wspólnej dyskusji, edukacji i spędzania czasu na tym forum. Życzę wspaniałych zakupów, elegancji na codzień i dobrego humoru.

Niestety, jako człowiek elegancki nie tylko na zewnątrz, ale również posiadający pewne zasady moralne jestem zmuszony zrezygnować z uczestnictwa w forum, które w tak mało kulturalny sposób potraktowało jednego z naszych "współforumowiczów". Nie dowiedzieliśmy się co nabroił, usłyszeliśmy tylko batalię pomówień i emocjonalnych komentarzy od moderatorów. Dodatkowo wykasowano posty tego Pana, nie dając mu możliwości obrony.

Tak się nie postępuje Panowie Moderatorzy! Wstyd! Bardzo proszę usunąć moje konto z tego forum. Merci.

Żegnam wszystkich i jeszcze raz dziękuję za miłe chwile.

Pozdrawiam,

T

Moderatorów jest dwóch + jeden administrator. Teraz to Ty rzucasz pomówienia.

Panowie. Spokojnie. Z ubolewaniem dodam, że swoimi wypowiedziami podważacie reputację nie tylko moją, ale także Macaroniego Tomato. Nasza społeczność powinna opierać się na wzajemnym zaufaniu, a tutaj tego zabrakło. Gdybyśmy pewnych faktów nie znali, nigdy byśmy tak drastycznie nie postąpili. Zaraz zabieram się za pisanie oświadczenia. Do tego czasu proponuję powstrzymać się od komentarzy.

Temat radzę zamknąć. Główny zainteresowany już i tak nie ma konta, więc nic do dyskusji nie wniesienie, a pozostałe osoby będące u źródła bardziej wiarygodnych informacji, niż obecne domysły i spekulacje osób postronnych, mają uprawienia do otworzenia tematu, jeżeli pojawią się wiarygodne informacje.

Prawda nigdy nie jest ani biała ani czarna, szkoda więc nerwów na snucie domysłów ;)

Jeśli jeszcze któryś z Kolegów postanowił się wypisać z projektu lotników w stylu Sikory (z jakiegokolwiek powodu, np. dlatego, że wczoraj padał deszcz albo dlatego, że jego kot ma depresję i wymaga ciągłej opieki, zresztą tłumaczenia nie są wymagane), to będę wdzięczny za poinformowanie mnie o tym, np. mailem na seamlesswholecut@gmail.com

Dziękuję

kamil

Gdybyśmy pewnych faktów nie znali, nigdy byśmy tak drastycznie nie postąpili. Zaraz zabieram się za pisanie oświadczenia. Do tego czasu proponuję powstrzymać się od komentarzy.

Może kolejność powinna być odwrotna? Najpierw ujawnić o co poszło i oświadczenie, a potem usunięcie konta?

Został obiecany oficjalny statement.do tego czasu rzeczywiście chyba temat powinien zostać zawieszony. Być może były konkretne powody, być może nie. Każdy będzie mógł wyrobić sobie własne zdanie jak będzie oświadczenie. Nie rozumiem czemu wszyscy się aż tak bardzo tym "jarają"(żeby nie użyć innego określenia) :)

Jako, że generalny regulamin nie został nigdy ustanowiony, podstawą prawną jest jedynie przed-rejestracyjny statut, który należy zatwierdzić przed założeniem nowego konta na forum:

Używając "Forum o Klasycznej Męskiej Elegancji - forum.bespoke.pl" (dalej jako "my", "nasze", "nas", "Forum o Klasycznej Męskiej Elegancji - forum.bespoke.pl", "http://forum.bespoke.pl"), zgadzasz się na poniższe warunki. Jeśli na nie się nie zgadzasz, proszę, nie wchodź na "Forum o Klasycznej Męskiej Elegancji - forum.bespoke.pl" ani z niego nie korzystaj. Możemy zmienić te warunki i dołożymy wszelkich starań, by Cię o tym poinformować, lecz w Twoim obowiązku leży regularnie sprawdzanie tych warunki podczas dalszego używania "Forum o Klasycznej Męskiej Elegancji - forum.bespoke.pl".

Nasze forum jest oparte na skrypcie phpBB (dalej jako "oni", "ich", "skrypt phpBB", "www.phpbb.com", "Grupa phpBB"), które jest wydawane pod "Publiczną Licencją" (dalej jako "GPL") i może zostać pobrane z http://www.phpbb.com. Skrypt phpBB wspomaga tylko dyskusje przez Internet, grupa phpBB nie odpowiada za to co możemy, a czego nie możemy robić. W celu uzyskania więcej informacji o phpBB odwiedź http://www.phpbb.com/.

Zgadzasz się nie publikować obraźliwych, obscenicznych, wulgarnych lub obrażających mniejszości rasowe, religijne i seksualne materiałów, jak również innych materiałów, które mogą pogwałcać prawo w Twoim kraju, kraju, gdzie "Forum o Klasycznej Męskiej Elegancji - forum.bespoke.pl" jest hostowane lub Prawo Międzynarodowe. W przypadku postępowania niezgodnego z powyższymi zasadami, zostaniesz natychmiastowo i bezapelacyjnie zbanowany, a Twój Dostawca Internetu zostanie przez nas powiadomiony o takim postępowaniu. Adres IP każdego postu jest zapisywany w celu przestrzegania zasad i/lub udowodnienia ich łamania. Zgadzasz się, że administracja "Forum o Klasycznej Męskiej Elegancji - forum.bespoke.pl" ma prawo do usuwania, edycji, przesuwania i zamykania każdego Twojego tematu oraz Twoich postów. Jako użytkownik zgadzasz się na to, by Twoje informacje były zachowane w bazie danych. Informacje te nie będą podawane bez twojej zgody żadnym osobom ani podmiotom trzecim, jednakże ani "Forum o Klasycznej Męskiej Elegancji - forum.bespoke.pl", ani phpBB nie będą obarczeni odpowiedzialnością za włamania hakerskie prowadzące do pozyskania tych danych.

Można, więc debatować o motywacji i moralności osoby, która usunęła konto, ale nie było to w żadnym wypadku nielegitymizowane działanie. Temat tymczasowo zamykam, aż co po niektóre osoby trochę ochłoną (zwłaszcza osoby nie będące stronami konfliktu).

ukrócili - pozostawiając smród, niedomówienia i niesmak.

jasne - lepiej dalej zbierac się po 40 osób i zamawiać kamasze albo poszetki i dyskutować o manszetach mankietach.

No i ekscytowac się bespoke i angielskim stylem.

powodzenia:)

O.

ps.

naprawde bardzo to zabawne - Ojczyzna w miniaturze:)

poza "obszarami dzialalności forum" o których wspomniałem żartobliwie - oczekiwalem po prostu - przyzwoitości.

tym bardziej spodziewanej, że Panowie poza fachowymi uwagami o tweedach, kopytach, flizelinach - taką przywoitość werbalnie deklarujecie...

no i widzę malostkowość interesowność jakąś zawiść...

nie chce mi sie dalej byc tutaj.

O.

hmm...

nie raz twierdziłem ze bespoke to nie tylko ubrania lecz przede wszystkim styl zycia,jak widac to tej dyskusji bespoke to słowo które tak naprawde jeszcze długo nie zagosci w Polsce.

Panowie jest chyba takie prawo które mówi ze oskarzony jest niewinny ,dopóki sie mu nie udowodni winny.

A tutaj juz jest osadzony i skazany,a gdzie prawo do obrony?

Panowla, a może któryś wyjaśnić o co chodzi? Może być na priva - ale inni mniej zorientowani forumowicze też pewnie chętnie się dowiedzą. Dla mnie "sprawa Potkanskiego" brzmi prawie jak "sprawa Gorgonowej".

pzdr

montalb

EDIT. Hm... Co nieco już wiem. Dziękuję za info. Nie ukrywam, że będę śledził sprawę "wyłączenia Potkanskiego" z dużym zainteresowaniem. Wydaje się bowiem, że będzie ona zasadnicza dla kwestii legitymacji moderatorów do dalszej działalności w tym charakterze (tym bardziej, ze jeden z nich zdecydowanie odciął się od tego działania). Mam zatem nadzieję, że będą oni w stanie przekonująco uzasadnić fakt "odebrania wszelkich praw" jednemu z uczestników forum.

pzdr

montalb

Oj, chyba niektórzy panowie mało elegancko próbują manipulować forum załatwiając swoje interesiki.

A jak sobie przypomnę klakierskie wpisy o PP na obu blogach /M.Tomato i Szarmanta/ - i teraz tę woltę - to jest to dość smutne.

Ale - "lud jest głupi - lud to kupi" - jak powiedział klasyk.

szkoda - fajne forum było.

ps.

Pan Zaki miał wydać statement - oświadczenie wyjaśniające jasno wszystkim sprawę - bez insynuacji.

Niech już skończy pisać /cała noc pisania za nim../ i opublikuje w końcu. Bo traci do cna wiarygodność. Czego nikomu nie życzę.

Ale co się zdarza. Nawet facetom w tweedach.

Witam,

od pewnego czasu jestem wyłącznie biernym uczestnikiem tego forum, jednak w tej sprawie chciałbym zacytować mój wpis na blogu: Szarmant.pl - antropologia męskiej elegancji - ze względu na link oczekuje na moderację:

Vislav pisze:

15 czerwca 2011 o 07:54

Witam

moja dezaprobata dla sposobu przeprowadzenia tej sprawy, to bardzo łagodne powiedzenie. O ile chodzi o blog to rozumiem, w końcu to przedsięwzięcie autorskie i tylko właściciel decyduje o finalnym kształcie.

Natomiast (działania podjęte na) forum bespoke.pl to totalne nieporozumienie i kosmiczna wpadka administratora, oraz moderatorów według mojej skromnej opinii.

Nie miesza się prywatnych spraw i animozji z ogólną ideą forum, szczególnie zajmując uprzywilejowane stanowisko administratora, lub moderatora. No chyba, że mamy do czynienia z przypadkiem „komercjonizmu” wyraźnie zawiedzionego w swoich oczekiwaniach – zawód wzmacniacz zjawisko z zakresu szarego/czarnego PR. Taka bardziej wyrafinowana odmiana kryptoreklamy – amplifier, ambasador marki, wzmacniacz. Polega to na tworzeniu fałszywej/pozornej tożsamości, budowaniu zaufania czytelników i z czasem odpłatnego promowania „mimochodem” konkretnych wyrobów, lub firm.

Aby nie było, że całkiem „off-topic” – coraz bardziej przekonuję się, subkultura bespoke ma dwie warstwy: teoretyczną i praktyczną. Niestety rozmijają się ze sobą bardzo wyraźnie.

pozdrowienia Vislav

Twój komentarz oczekuje na moderację.

p.s. napisałem w liczbie mnogiej: moderatorów, całkowicie świadomie. Zamknięcie tematu przez +Immune+ z motywacją, wyraźnie wskazuje kto jest w tej sprawie popierany.

Usuwanie tematów i edycja postów, oraz banowanie uczestników dotyczy pierwszej części cytowanego przez +Immune+ akapitu i cały akapit powinien być podkreślony na czerwono.

Nie mówiąc o tym, że wszyscy uczestnicy forum wbrew swojej woli są uczestnikami sporu. No może poza jedną osobą - została zbanowana.

pozdr.Vslv