Remy Napisano 13 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2013 Vistula ma obecnie duże przeceny. Dobór garnituru: Ze sprzedawcami bywa różnie, ale jest generalnie lepiej. Tyle, że czasem chcą po prostu sprzedać, nawet niewłaściwy rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilp Napisano 14 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2013 A czy na sprzedawcę mam zwracać uwagę. Lepszy będzie mężczyzna czy kobieta? Ostatnio zauważyłem, że trzeba mieć tylko ładną buzię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilp Napisano 14 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2013 ten jest świetny niestety nie z Polski. Ostatnio byłem w sklepie Vistuli. Akurat były dwa modele które sprzedawczyni mi poleciła. Slim na długość był dobry, kończył się na linii pośladków, ale zdecydowanie za długie rękawy i zbyt obszerny w klatce piersiowej. W drugim modelu superslim wszystko było ok poza długością. Była dobre 10cm za krótka. Później zwróciłem na to uwagę na stronie internetowej. Super slim, który charakteryzuje się krótkimi marynarkami które niekoniecznie będą na czasie za kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crn Napisano 14 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2013 ten jest świetny niestety nie z Polski. Ostatnio byłem w sklepie Vistuli. Akurat były dwa modele które sprzedawczyni mi poleciła. Slim na długość był dobry, kończył się na linii pośladków, ale zdecydowanie za długie rękawy i zbyt obszerny w klatce piersiowej. W drugim modelu superslim wszystko było ok poza długością. Była dobre 10cm za krótka. Później zwróciłem na to uwagę na stronie internetowej. Super slim, który charakteryzuje się krótkimi marynarkami które niekoniecznie będą na czasie za kilka lat. Może mierzyłeś superslim z linii Vistula Red? Fasony tych marynarek faktycznie są dosyć krótkie. Z moich doświadczeń wynika, że regularna linia Vistuli oraz Lantier (obydwie dostępne w wersji superslim) są dłuższe. Można też spróbować pójść w górę, tzn. jeśli mierzyłeś np. rozmiar 50, to spróbować dla kroju superslim rozmiar 50L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubao Napisano 14 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2013 A czy na sprzedawcę mam zwracać uwagę. Lepszy będzie mężczyzna czy kobieta? Ostatnio zauważyłem, że trzeba mieć tylko ładną buzię? Raczej nikt Ci nic sensownego nie powie, sam musisz wiedzieć jak garnitur powinien leżeć. Te linki powinny być pomocne: http://macaronitomato.blogspot.com/2010/05/jak-powinie-lezec-garnitur.html http://mrvintage.pl/2010/12/wlasciwa-dlugosc-nogawek.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilp Napisano 14 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2013 wiem, już czytałem po parę razy:). Trzeba wziąć kogoś do pomocy i ruszać w bój, tzn do sklepów. może się kiedyś pochwalę na forum. DZIĘKI ZA PODPOWIEDZI!!!!!!!!!!!!!1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 14 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2013 Mi nie raz sprzedawca/sprzedawczyni wciskał źle dobraną marynarkę. Powód- albo nie było mojego rozmiaru, albo nie chciał/chciała iść po inny. Ogólnie sprzedawcy bazują na niewiedzy ludzi. Ponadto może się okazać że trzeba przymierzyć marynarkę na niższy wzrost itp. Może im nie wypada sugerować- Pan ma 1,76 wzrostu, a może przymierzy pan marynarkę na 1,70m. Zresztą po co się starać skoro i tak klient się nie zna. Wtedy taka pasuje w ramionach i długością rękawów. Nie każdy jest "statystycznym polakiem". Jak człowiek się nie zna to wyjdzie... Najlepiej przed zakupem zrobić sobie notatki na postawie załączonego filmu. Co, gdzie i ile. Zrobić zdjęcia z filmu, albo odtworzyć sobie w sklepie (jak ktoś ma odpowiedni telefon) itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phoenix1989 Napisano 14 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2013 Jakie są wasze doświadczenia z garniturami z domieszką jedwabiu? Zamówiłem garnitur Lantiera 60% wełna, 40% jedwab i jestem ciekawy, jak będzie się nosił na co dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 14 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2013 Miałem garnitur Lantiera, ale jedwabiu było tam chyba 15%. Łatwo zaciągnąć tkaninę i szybko się zużywa. No i połysk, który do codziennego użytku raczej się nie nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phoenix1989 Napisano 14 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2013 Dzięki za odpowiedź. W sztucznym świetle tkanina nie była zbyt połyskująca. Możliwe, że w normalnych warunkach będzie niestety tak jak mówisz. No nic, kupiłem i oddałem do przeróbek krawieckich, więc trochę za późno, żeby zrezygnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 15 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2013 Mam beżowego Próchnika w podobnych proporcjach, zaliczam go do kategorii zakupowych błędów młodości . Błyszczy się jak psu.... . Nie oszczędzam go i nie zaobserwowałem oznak szybkiego zużywania się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilp Napisano 16 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2013 zna ktoś opinię na temat tego sklepu. http://sklep.alhen.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 16 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2013 Nie znam, ale omijaj z daleka, jeżeli firma podaje " 65% wełna", rozumiem jako plus a nie podaje pozostałych 35 % to znak, że... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilp Napisano 17 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2013 Kończąc wątek o kupnie garnituru. Jestem z okolic Lublina. Czy ktoś może mi polecić jakiś sklep, markę, outlet które mogę znaleźć w tym mieście, oczywiście oprócz Bytomia i Vistuli. Te już znam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilp Napisano 22 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2013 Witam Czy ktoś może wyrazić swoją opinie na temat garniturów wełnianych z dodatkiem elastanu a a dokładnie 97 wełna 3 elastan. Interesuje mnie głównie model z vistuli: TIMOTHY BIS Vistula RED. Czy nadaje się jako pierwszy dobry garnitur, czy może szukać 100% wełny. Zastanawia mnie też jaki jest rodzaj wełny. W innych modelach jest napisane np 130's. Tutaj tylko, że to jest wełna o wysokiej jakości. Proszę o podpowiedzi. Zamówiłem ten garnitur i nie wiem czy jest wart swojej ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilp Napisano 22 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2013 Zauważyłem też, że ten model ma górny guzik dobre parę centymetrów na talią. Czy to dobrze. Coś podobnego jak na zdjęciu z modelem. U mnie wychodziło to trochę niżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 22 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2013 Czy 3% to dużo? Chyba nie. Najważniejsze, jak będzie leżał. Skoro już zamówiłeś, to nie ma co się rzucać; przymierzysz i podejmiesz decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 22 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2013 Zauważyłem też, że ten model ma górny guzik dobre parę centymetrów na talią. Czy to dobrze. Coś podobnego jak na zdjęciu z modelem. U mnie wychodziło to trochę niżej. Model ma garnitur na zbyt niski wzrost, jeżeli u Ciebie guzik wypada niżej, to dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_ Napisano 22 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2013 Zamówiony (rok temu) z Vistuli garnitur 98% wełna 2% elastan odesłałem. Materiał był bardzo cienki i chyba bardzo szybko by się zeszmacił. Ogólnie nie sprawiał dobrego wrażenia. Co do garnituru, który wkleiłeś - za taką cenę można spokojnie znaleźć w Vistuli 100% wełnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 22 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2013 Miałem spodnie z takiego materiału. Z tego co pamiętam był dużo bardziej sprężysty od "zwykłej" wełny, ale dość szybko się przetarł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilp Napisano 24 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2013 A jaka będzie trwałość takiego garnitury jeżeli, będę go używał góra parę razy w roku (6-8)? To jest jedno z podstawowych kryteriów, którymi się kieruję. Czy jest szansa, że taki garnitur pobędzie w mojej szafie np 5 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 25 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2013 To daje ok. 40 dni użytkowania, więc spokojnie przetrwa taki okres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 25 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2013 Garnitur to przetrwa. Pytanie czy Twoja figura również 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilp Napisano 25 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2013 To będzie mój taki suplement diety:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 25 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2013 Cos w tym jest. Bespoke niewątpliwie daje mi świetną motywację do utrzymania wagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi