eye_lip Napisano 15 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2010 Znalazłem fajną marynarkę dwurzędową, z tym, że pochodzi ona sprzed iluś tam lat i posiada dosyć oldschool'owe wyłogi. Coś jak te ze zdjęcia. Czy sądzicie, że w dzisiejszych czasach, takie wyłogi w marynarce nie będą wyglądać śmiesznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 15 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2010 Sprecyzuj co dla Ciebie oznacza "śmiesznie": Dla kogo? W jakich sytuacjach? W jakich zestawieniach? Gdyby kierować się opinią lorda Goringa z filmu (kobiecego, ale z życia wyższych sfer w czasach wiktoriańskich) "Mąż idealny", który mówił, że "niemodne jest to co noszą inni" nie będziesz musiał zastanawiać się co pomyślą inni "w dzisiejszych czasach". Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 15 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2010 Inaczej - patrząc na megaszerokie wyłogi które były modne wiele lat temu (70')- wyglądają śmiesznie, czy wyłogi które zaprezentowałem są obecnie często stosowane w marynarkach? Widziałem na blogu Mr.Vintage (Poszetka) np. Huberta Urbańskiego i miał marynarkę w tym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 15 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2010 Nie wiem, czy ilustracja dobrze odzwierciedla szerokość klap właściwej marynarki, ale pocieszę Cię - marynarce z ilustracji do szerokości klap marynarek z lat `70 jeszcze daleko Szerokość klap (wyłogów) dobiera się między innymi w zależności od sylwetki i od tego jak się ją chce optycznie zmienić zakładając marynarkę. Wiele ciekawych informacji na ten temat znajdziesz np. na blogu "Macaroniego Tomato". Pozdrawiam. wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 15 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2010 Raczej mam na myśli, nie samą szerokość, a różnicę we wcięciu wyłogu, gdzie dolna część jest dużo dłuższa od górnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 15 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2010 Jak dla mnie szerokie wyłogi rządzą. No, może nie w stylu lat 70., ale może w stylu lat 30.: Przepraszam za tyle obrazków. Pozdrawiam, Dr P.S. Ten żakiet na Twoim przykładowym obrazku okropny, te dodatki. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 15 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2010 Dobra, to biorę tę marynarkę, przejżałem jeszcze kilka zdjęć pana Loro Piany i już widzę, że niepotrzebnie się obawiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 15 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2010 No tak, Loro Piana to dość jaskrawy przykład. Jak dokładniej wygląda ta marynarka? Ile ma guzików, w jakim kolorze, itd. Pokaż ją kiedyś. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 15 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2010 Pokażę niedługo w zestawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 15 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2010 Zależy od sylwetki - z tego typu wyłogami ( zarówno bardzo szerokimi jak i tymi spiczastymi ) dobrze tylko chudzielcom. Jeżeli zaliczasz się do takich będzie to dobrze wyglądać ( spiczaste wręcz dodają swego rodzaju oryginalności i polotu), w przeciwnym wypadku im człowiek tęższy tym gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 15 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2010 Zdjęcia eye_lipa są w temacie "Co mam dziś na sobie", jak dla mnie dla jego sylwetki te klapy będą OK. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 15 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2010 Moment... jeśli to marynarka dwurzędowa to może mieć tylko takie wyłogi. W dwurzędówkach nie ma innej opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 15 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2010 Nie jestem chudzielcem ale jestem szczupły i nie jestem niski, więc powinno być ok. edit: dzięki Wojtek za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 18 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2010 Przepraszam za allegrową jakość zdjęcia, ale niestety jest takie słabe światło ostatnimi dniami, że nic nie mogę zrobić sensownego. Marynarka jest super, świetnie leży, tylko muszę jeszcze kieszenie rozpruć - i zastanawiam się nad zaprasowaniem klap od nowa, bo są tak szerokie, że jedna zakkrywa prawie całą brustaszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 18 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2010 Bardzo ładny wzór tkaniny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 18 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2010 Zdaje się, że rozprasowywałeś klapy - nie było z tym problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 18 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2010 Zdaje się, że rozprasowywałeś klapy - nie było z tym problemu? Tak, podjąłem się tego w marynarce na włosiance. W mojej klapy nie były mocno zaprasowane, właściwie to były odpowiednio uformowane, więc nie było z tym problemu. Nie jestem przekonany czy w przypadku tej marynarki uzyskasz dobry efekt. U mnie zmiana była w drugą stronę - klapy się wydłużyły i i to tylko w okololicach mostka. U ciebie "zwężenie" klap przeciągnie się aż do kołnierza i nie jestem pewien czy go nie zdeformuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 18 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2010 Wstępnie układałem je na węższe i wyglądały naprawdę ok, nie było jakiejś deformacji. Przy okazji zbliżenie na "fabric" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 18 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2010 Zacna marka. Spróbuj "złapac" szpilkami według nowych proporcji i załóż na siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 19 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2010 Te klapy wcale nie są takie szerokie. ;P No ale z tą brustaszą rzeczywiście może być problem. No i jak już inni wspominali, ładny materiał. Mnie podoba się też ten sposób zapięcia. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 19 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2010 eye_lip Czy zdjęcie jest odwrócone, czy zapięcie masz w damskim układzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 19 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2010 Dwurzędówkę można zapinać na dwa sposoby, a tutaj akurat jest zapięŧa na tem damski. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 18 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2011 Zblizaja sie cieplejsze dni. Nie bedac najwiekszym zwolennikiem marynarek wszedlem onegdaj (przed trzema laty) do sklepu Thom Broekman w Utrechcie. A bylo to zima. Ku memu zaskoczeniu przeceniona byla rowniez kolekcja letnich marynarek a owa obnizka cen byla rownie ciekawa jak i towar jej podlegajacy. Marynarka Canali z bambusa (na deszczu rosnie i przebija noszacego niczym rozno ) kosztujaca normalnie 1170 euro byla do nabycia w cenie 69 euro. Zapytalem sprzedawczynie, czy pierwotna cena byla rzeczywiscie tak wysoko; co ona z radoscia potwierdzila. Kolor marynarki conajmniej mnie zaciekawil, zas wykonanie zachwycilo. Kupilem ja zatem ... a byl to moj najwiekszy sukces na wyprzedazach jaki udalo mi sie kiedykolwiek osiagnac. 1170 euro za 69 euro! Bylem z siebie dumny A oto me trofeum: Co sadzicie o tej marynarce i o marynarkach letnich w szczegolnosci? Powyszy model nosilem do krotkich zoltych spodni z zolta wypustka (pochet) i biala koszula albo podkoszulkie bialym badz zoltym, tak jak i spodnie plus zolte tassel loafers badz podwojne monki (plotno /canvas/, skora) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 18 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2011 Prosze wybaczyc wielkosc zdjec, ale chcialem zwrocic uwage na szczegoly wykonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość SilentQuartet Napisano 18 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2011 Jestem zachwycony ta marynarka. zdjecia co prawda pewnie nie oddaja jej prawdziwego piekna, ale przyznaje ze wystarczy gdy widze napis made in italy i jestem szczesliwy Widac ze jest doskonale wykonczona w detalach. Ale połączenie z żółtym..przyznaje dosc ekstrawaganckie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi