mr.vintage Napisano 13 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2010 Jak zapewne widac po wejściu na stronę główną, liczba użytkowników zarejestrowanych osiągnęła liczbę 200. Zastanawia mnie dlaczego jest nas tak mało? Fora tematyczne np. o zegarkach mają kilkanaście razy więcej użytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Matt Napisano 13 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2010 Moim zdaniem to kwestia czasu... To forum powstało hmm stosunkowo niedawno, a choćby forum zegarkowe KMZiZ o ile dobrze wiem ma już ponad 6 lat (jak nie więcej) stąd duża ilość użytkowników. Z czasem i na tym forum będzie ich więcej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 13 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2010 Bo Panów zainteresowanych męską elegancją jest mało. O ilu waszych kolegach z reala możecie powiedzieć że się dobrze ubierają i co więcej interesują garniturami, obuwiem, poszetkami? Ja nie znam żadnego, dosłownie żadnego który by się tym interesował na tyle by dołączyć do nas. Jesteśmy zjawiskiem niszowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 13 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2010 Zegarki z wyższej półki też są niszą ... Zegarki te mniej wartościowe też odchodzą do lamusa, zastępowane przez wszechobecne telefony komórkowe Myślę jednak, że to kwestia czasu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 13 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2010 Fora tematyczne np. o zegarkach mają kilkanaście razy więcej użytkowników. większość "użytkowników" forum KMZiZ to jednopostowcy, którzy wpadli na chwilę zapytać jaki zegarek wybrać albo czy posiadana przez nich podróba Rolexa bądź Breitlinga jest na tyle podobna do oryginału, że da się sprzedać na allegro. Aktywnych forumowiczów jest pewnie ze 200 tak zresztą jest na większości forów. Czym dłuższy okres funkcjonowania forum, tym więcej martwych dusz w kolekcji edit: forum KMZiZ nie jest tylko o luksusowych zegarkach, inne polskie fora zegarkowe zresztą też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 13 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2010 Ja myślę, że 200 to niezły wynik. Jestem z nas dumny. W ostatnich tygodniach częstotliwość zakładania nowych kont wzrasta. Myślę, że na osiągnięcie wyniku forum zegarkowego nie będziemy czekać 6 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 18 Październik 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2010 Nie minął tydzień i mamy 210 osób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek7 Napisano 19 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2010 Niestety wg. wielu mężczyzn, interesowanie się ubraniami jest bardzo nie męskie. Zegarkami - wręcz przeciwnie. Grupa, która przywiązuje uwagę do tego jak wygląda to nastolatkowie, którzy jednak nie interesują się modą klasyczną. Z doświadczenia wiem, że dużo przyjemniej się uczestniczy w życiu forum, na którym nie ma wielu osób, ale wszyscy są w miarę aktywni, kojarzą się po nickach itd... Myślę, że kwestią czasu jest dobre kilkaset osób, a przy tym bardzo dobra atmosfera na forum. Lepsze to niż kilka tysięcy "jednopostowców" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 19 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2010 Ja mam tylko taką uwagę, że to jest forum dyskusyjne, a nie koncyliacyjne. Pożryjmy się o coś od czasu do czasu, od razu statystyki skoczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Animaes Napisano 21 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2010 Ja mam tylko taką uwagę, że to jest forum dyskusyjne, a nie koncyliacyjne. Pożryjmy się o coś od czasu do czasu, od razu statystyki skoczą koncyliacja - sposób pokojowego załatwiania sporów międzynarodowych przy udziale komisji pojednawczej; pojednawstwo frapujące słówko Moderatorów na forum jeszcze nie ma, więc lepiej unikać zatargów. Chyba, że macaroni ma czas na taką zabawę (w usuwanie postów i wlepianie warnów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 21 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2010 Nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 20 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 Minęły 3 miesiące od założenia tematu i mamy przekroczoną liczbę 300 użytkowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 21 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 A to pewnie bedzie rosnąć w postępie geometrycznym (czy jakoś tak). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 22 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2011 No Panowie, jest coraz lepiej, niedługo dobijemy do czterech setek. Pamiętam początki gdy na forum jeden nowy post potrafił się pojawić raz na trzy dni. Aktualnie nie nadążam z czytaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 10 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2011 400 i rośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 10 Marzec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2011 Dobre tempo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 10 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2011 400 zarejestrowanych użytkowników z czego tylko ok. 70% (286) napisało na forum przynajmniej jeden post, 75 przegląda forum w miarę regularnie (przynajmniej kilka razy w miesiącu), 150 wchodzi na forum rzadziej niż raz w miesiącu, kolejnych 75 raz na dwa lub 3 miesiące, a pozostała 1/4 użytkowników w ogóle już przestała tutaj zaglądać. Można zrobić test z tematem, w którym każdy użytkownik miałby napisać jeden post. Założę się, że nie będzie tych postów więcej niż 100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 10 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2011 Immune, wszystko zepsułeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 10 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2011 Nie no, tak tylko sobie zażartowałem. Macaroni, przy kolejnym wejściu w DDTVN wspomnij o forum chociażby z nazwy, a trochę podbijemy liczniczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 10 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2011 Ważne, że forum rośnie Czasem jednak lepiej żeby forum było małe, niż stało się wielkim kolosem, bo potem już nie ma takiej atmosfery fajnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 15 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2011 Forum nie musi byc ogromne; wazne zeby znajdowali sie ludzie majacy cos do powiedzenia na omawiane tematy i rzeczywiscie zainteresowani sprawami zwiazanymi z klasyczna meska elegancja. Aczkolwiek - statystyczne patrzac - przy wiekszej liczbie forumowiczow, istnieje wieksza szansa na spotkanie "fachowcow" okreslonego tematu. Mowiac o "fachowcach" mysle niejako automatycznie o facecie noszacym nicka "bengal-stripe" na www.askandyaboutclothing.com i na www.styleforum.org. Czlowiek ten jest prawdziwym "buto - specjalista"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Odkąd popularne stały się zbiorowe zakupy na forum, liczba nowych użytkowników poszła nagle w górę. Przypadkowo odkryliśmy sposób na czytelników ociągających się z rejestracją Już mamy 427 użytkowników a 10 marca było nas 400. Czekamy na 500 i zachęcamy do działania na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reamon13 Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Immune, wszystko zepsułeś Kolego Immune, głowa do góry. Twoja inicjatywa dot. zakupu prawideł wyraźnie podbiła licznik (tak mi się przynajmniej zdaje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QuaD Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Kiedyś na forum pojawiało się kilka postów dziennie, a teraz nawet regularne czytanie wszystkiego jest kłopotliwe i nie nadążam. Trzeba wybierać tylko najbardziej interesujące tematy, bo inaczej dnia nie starczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Kiedyś na forum pojawiało się kilka postów dziennie, a teraz nawet regularne czytanie wszystkiego jest kłopotliwe i nie nadążam. Trzeba wybierać tylko najbardziej interesujące tematy, bo inaczej dnia nie starczy. Jeszcze jesienią 2010 roku były dni że żaden nowy wpis się nie pojawiał. W tym miesiącu nastąpił niespotykany dotąd wysyp tematów. Tydzień temu wróciłem z nart i nie zdążyłem jeszcze nadrobić zaległości ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi