Ronjn Napisano 30 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2019 Koszula kupiona w "BYTOM" 100 bawełna ale jaka to nie jest napisane. https://www.bytom.com.pl/p-bf0-04-05a-koszula-london-14n , taka koszula, bawelna dwuskretna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 31 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2019 W dniu 22.08.2018 o 20:46, Mr. M napisał: Witajcie, zgłoszę się do Was z nietypowym problemem, bo z chęcią przeróbki...krawata Czy znalazłeś rozwiązanie? Mam podobny problem, a pracownia krawatów z Warszawy od kilku lat nie istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 31 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2019 Ja grzebię w krawatach, firmy nie mam, ale czasem forumowi koledzy wsyłają do skrócenia czy innych przeróbek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 31 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2019 2 godziny temu, Najmniejszy napisał: Ja grzebię w krawatach, firmy nie mam, ale czasem forumowi koledzy wsyłają do skrócenia czy innych przeróbek. PW! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 3 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2019 Ja zamówiłem już ładnych kilka krawatów w tym miejscu. Te, które oferują na stronie są wąskie i tak wyprofilowane, że węzeł wygląda mizernie, ale mają mnóstwo tkanin i można zamawiać za małą dopłatą bespoke (różne szerokości, wypełnienia itp). Plusem jest to, że oferują ogromną ilość tkanin (rzadko spotykane grenadyny, kaszmiry itd.). Przeróbek też się podejmują, skracali mój ślubny krawat z EoE i rezultat jest super. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 3 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2019 Skorzystam z usług kolegi z forum, ale dzięki za cynk, nie znałem tego miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ginn Napisano 6 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2019 Witam Wszystkich, Edit: Polecany przez wielu tutaj Zbigniew Radlicki rozwiał wątpliwości i pomógł należycie dopasować. Pozdrawiam, Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ginn Napisano 18 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2019 Potrzebuję porady. Zakupiłem ostatnio dwa garnitury w Vistuli w kroju super slim. Standardowo odpowiednio je dopasowałem (delikatne taliowanie, skrócenie rękawów, skrócenie nogawek do wysokości brzegu cholewki buta) i okazuje się, że jest problem z nogawkami. Pomimo skrócenia ich i zrobienia odpowiedniego skosu (nogawki o szerokości 19 cm) widoczne są znaczne załamanie od kolana w dół. Dzieje się tak w sytuacji, gdy prostuję nogi. Problemem może być fakt, że mam sporą łydkę i siłą rzeczy materiał spodni zostaje wypchnięty mocno w tył, co powoduje załamania na przodzie. Pytanie, czy ktoś już się spotkał z tym problemem i czy jest na to jakieś rozwiązanie? A może ja przesadzam z moją obsesją posiadania idealnie gładkich spodni? Poniżej załączam zdjęcia poglądowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 18 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2019 Rozwiązanie istnieje i nazywa się szersza nogawka. Modele ze zdjęć, na których mają wąskie i idealnie proste nogawki, mają po prostu chude nóżki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ginn Napisano 18 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2019 Rozmawiałem z krawcem na ten temat i powiedział, że można ewentualnie rozpruć nogawkę do wysokości kolana i zmienić jej konstrukcję. Choć nie wiadomo jaki byłby finalny efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 18 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2019 Skoro można, to spróbuj. Zapas materiału na szwach jest zwykle mały i wyklucza jakieś większe manewry. Mnie przy wąskich nogawkach też się łamie linia na kolanie (bardziej czy mniej, niż u Ciebie, nie wiem) - mam dość mocno umięśnione nogi i to wystarcza. Pionowa linia wymaga szerszej nogawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ginn Napisano 18 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2019 Uprawianie triathlonu prosi się o przysłowiową 'girę", więc deal with it. Okej. Też się naciąłeś na tym przy kupnie garnituru, czy jest to jednak na tyle mało irytujące, że trzymasz się nadal wąskich nogawek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 18 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2019 Trzymam się takich nogawek, żeby był komfort i żeby to estetycznie wyglądało. Triatloniści są wyrzeźbieni, ale nie napakowani. Gorzej mają kulturyści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi