Koval Napisano 18 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2013 Gdyby nie szkło, obstawiłbym KAIROSA... Pokaż wreszcie i nie męcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekB Napisano 18 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2013 Moze po prostu regulateur? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 18 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2013 Kolega turbo zgadł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yarek Napisano 18 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2013 Piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 18 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2013 Nie mam pod ręką dobrych fotek swojego, ale to ten model: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 19 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2013 Zawsze mi się podobał ale jak przymierzyłem to 44mm + "cebula" to jednak trochę dużo ( mam nadgarstek 20,5 cm ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 19 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2013 Jakiś czas temu po przyjściu do domu z niemałym zdziwieniem zobaczyłem, że mój zegarek nie ma szkiełka. Jest to stara Pobieda i być może było obluzowane, a ja wcześniej tego nie zauważyłem. I tu moje pytanie- czy takie szkiełko można dorobić, czy pozostaje polować na Allegro na taki sam zegarek? Jeśli tak to może znacie jakieś adresy godne polecenia w Warszawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 19 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2013 Można spokojnie 'dorobić' - np. na Złotej u Głowackich lub na Nowogrodzkiej w Gold Top. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 19 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2013 Kolega turbo zgadł. po prostu piękny. I to się nazywa prawdziwa elegancja - jest nieprzekombinowany a jednocześnie ma swój indywidualny chrakter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 19 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2013 Jakiś czas temu po przyjściu do domu z niemałym zdziwieniem zobaczyłem, że mój zegarek nie ma szkiełka. Jest to stara Pobieda tumblr_mf15do1igV1rvrzvuo1_1280.jpg i być może było obluzowane, a ja wcześniej tego nie zauważyłem. I tu moje pytanie- czy takie szkiełko można dorobić, czy pozostaje polować na Allegro na taki sam zegarek? Jeśli tak to może znacie jakieś adresy godne polecenia w Warszawie? Nic tu nie trzeba dorabiać, idziesz do zegarmistrza a on Ci wstawia nowe, kupione w hurtowni (możesz sam kupić w hurtowni zegarmistrzowskiej np tej http://www.timepol.pl/index.php za 2pln). Głowaccy mają opinie drogich, ja chodzę do Jacka Buksa ul. Dąbrowszczaków 12, ew. Jan Duber Górczewska 114. Choć z drugiej strony nie wiem czy różnica w cenie w przypadku wymiany szkiełka będzie duża w przypadku Głowackich i np. Buksa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 19 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2013 Koval, Wąski dzięki wielkie za adresy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 19 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2013 Koval, Wąski dzięki wielkie za adresy. Nie ma sprawy - dokładnie takie samo pytanie zadałem Filipowi i Damianowi jakieś dwa lata temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 19 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2013 tylko dodam że wymianę takiego szkiełka zrobi 99% ludzi, którzy mają nad drzwiami szyld "zegarmistrz" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 20 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2013 Bird Repeater to zdecydowanie jeden z najpiękniejszych zegarków tej manufaktury, choć tematycznie uchodzić może za kicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyvern Napisano 20 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2013 czy to eleganckie nie wiem, technicznie i cenowo robi wrażenie: http://www.jaquet-droz.com/fr/collections/nouveautes#!the_charming_bird-J031534240 Czyżby kolega oglądał dziś tefałen 24? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tkowalcz Napisano 21 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2013 Wracając jeszcze do tematu Nomosa: czy w Polsce można kupić zegarki NOMOS (po obejrzeniu na żywo)? Gdybym wrócił z wakacji parę dni wcześniej pewnie bym powalczył o tego sprzedawanego przez eye_lip-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 21 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2013 Nie można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo Napisano 21 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2013 Wracając jeszcze do tematu Nomosa: czy w Polsce można kupić zegarki NOMOS (po obejrzeniu na żywo)? Gdybym wrócił z wakacji parę dni wcześniej pewnie bym powalczył o tego sprzedawanego przez eye_lip-a Następnym razem wybieraj miejsce spędzenia wakacji pod kątem potenjalnych zakupów Może to śmieszne, ale wiele osób tak robi. W przypadku Nomosa mogłyby to być Włochy, Hiszpania czy Turcja. Lista dealerów na stronie Nomosa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tkowalcz Napisano 21 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2013 Następnym razem wybieraj miejsce spędzenia wakacji pod kątem potenjalnych zakupów Może to śmieszne, ale wiele osób tak robi. W przypadku Nomosa mogłyby to być Włochy, Hiszpania czy Turcja. Lista dealerów na stronie Nomosa. Zgadzam się, że jest to niegłupi pomysł. Do tej pory planowałem nabyć garniturowca od Longinesa. Widząc tego Nomosa zdałem sobie sprawę jakim absurdem jest kupowanie zegarka typu Longines na zwykłym mechanizmie ETA, skoro za niewiele więcej można mieć takie cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 2 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2013 Dywizjon 303 w nieco lepszym ujęciu niż ostatnio: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 2 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2013 Piękna rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 2 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2013 Mam sentyment do polskich zegarków, ale ten jest taki "bezpłciowy". Wybacz Caporegime, ale on jest po prostu brzydki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 2 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2013 Też nim zachwycony nie jestem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Santino Napisano 2 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2013 Mnie jakoś nie bierze, nie widzę żadnego nawiązania do Dywizjonu 303, tak jak jest jasne w przypadku Warszawy. Widziałbym tarczę nawiązującą do zegarów Spitfire'a, stylizowane cyfry czy coś w tym stylu. Nie brałem wprawdzie udziału w projektowaniu tego zegarka, ale inspiracją były chyba zegarki używane przez pilotów Dywizjonu 303... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 2 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2013 Wzorem była ta wiekowa Omega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi