Skocz do zawartości

Eleganckie zegarki

macaroni

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś czas temu po przyjściu do domu z niemałym zdziwieniem zobaczyłem, że mój zegarek nie ma szkiełka. Jest to stara Pobieda

post-357-0-07892400-1376908895_thumb.jpg

i być może było obluzowane, a ja wcześniej tego nie zauważyłem.

I tu moje pytanie- czy takie szkiełko można dorobić, czy pozostaje polować na Allegro na taki sam zegarek? Jeśli tak to może znacie jakieś adresy godne polecenia w Warszawie?

Jakiś czas temu po przyjściu do domu z niemałym zdziwieniem zobaczyłem, że mój zegarek nie ma szkiełka. Jest to stara Pobieda

attachicon.giftumblr_mf15do1igV1rvrzvuo1_1280.jpg

i być może było obluzowane, a ja wcześniej tego nie zauważyłem.

I tu moje pytanie- czy takie szkiełko można dorobić, czy pozostaje polować na Allegro na taki sam zegarek? Jeśli tak to może znacie jakieś adresy godne polecenia w Warszawie?

Nic tu nie trzeba dorabiać, idziesz do zegarmistrza a on Ci wstawia nowe, kupione w hurtowni (możesz sam kupić w hurtowni zegarmistrzowskiej np tej http://www.timepol.pl/index.php

za 2pln). Głowaccy mają opinie drogich, ja chodzę do Jacka Buksa ul. Dąbrowszczaków 12, ew. Jan Duber Górczewska 114. Choć z drugiej strony nie wiem czy różnica w cenie w przypadku wymiany szkiełka będzie duża w przypadku Głowackich i np. Buksa

• Oceniam pozytywnie 1

Wracając jeszcze do tematu Nomosa: czy w Polsce można kupić zegarki NOMOS (po obejrzeniu na żywo)?

Gdybym wrócił z wakacji parę dni wcześniej pewnie bym powalczył o tego sprzedawanego przez eye_lip-a :wacko:

​Następnym razem wybieraj miejsce spędzenia wakacji pod kątem potenjalnych zakupów ;) Może to śmieszne, ale wiele osób tak robi. W przypadku Nomosa mogłyby to być Włochy, Hiszpania czy Turcja. Lista dealerów na stronie Nomosa.

​Następnym razem wybieraj miejsce spędzenia wakacji pod kątem potenjalnych zakupów ;) Może to śmieszne, ale wiele osób tak robi. W przypadku Nomosa mogłyby to być Włochy, Hiszpania czy Turcja. Lista dealerów na stronie Nomosa.

Zgadzam się, że jest to niegłupi pomysł. Do tej pory planowałem nabyć garniturowca od Longinesa. Widząc tego Nomosa zdałem sobie sprawę jakim absurdem jest kupowanie zegarka typu Longines na zwykłym mechanizmie ETA, skoro za niewiele więcej można mieć takie cudo.

• 2 weeks later...

Mnie jakoś nie bierze, nie widzę żadnego nawiązania do Dywizjonu 303, tak jak jest jasne w przypadku Warszawy. Widziałbym tarczę nawiązującą do zegarów Spitfire'a, stylizowane cyfry czy coś w tym stylu.

Nie brałem wprawdzie udziału w projektowaniu tego zegarka, ale inspiracją były chyba zegarki używane przez pilotów Dywizjonu 303...