Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem w tym, że ostatnio trochę "przypakowałem" w talii, a nadgarstek mi schudł (musiałem w sobotę pociaśnić na zapięciu bransoletę od sumo) :-), zresztą już uszy klubowej Stowy Antea z KMZiZ trochę mi odstawały poza nadgarstek.

Opublikowano

Cena - jak cena - po prostu mnie nie stać :-(

Też do tego tak podchodzę, powyżej kilku tysięcy, zwykle cena jest po prostu ceną i niczym więcej ;)

Tak a propos dawnej dyskusji o tym dlaczego zegarki są drogie, to jakby zegarek sprzedawał Twórca, dzielilibyśmy ceny półkowe mniej więcej na 4 :D

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano

Dlatego ja dzielę zegarki na te, które są w logicznym zasięgu i te abstrakcyjne.

Niestety ten Nomos to już ta druga kategoria :-(

Ale pogadać zawsze miło :-), zresztą zawsze lżej na duszy, jak te z drugiej kategorii się nie podobają albo okazują się np. za duże :-)).

Opublikowano

Znaaaacznie bardziej budżetowa wersja zegarka o bauhausowym designie jest do nabycia od ręki :) Mówię tutaj o Junghansie z serii Max Bill, taki Nomos dla biedoty :P Swoją drogą chyba zegarka o podobnym designie w cenie niższej niż Max Billa nie znajdziemy.

Opublikowano

Znaaaacznie bardziej budżetowa wersja zegarka o bauhausowym designie jest do nabycia od ręki :) Mówię tutaj o Junghansie z serii Max Bill, taki Nomos dla biedoty :P Swoją drogą chyba zegarka o podobnym designie w cenie niższej niż Max Billa nie znajdziemy.

Max Bill to grubasek, Nomos jest zdaje się sporo smuklejszy.

A bardziej budżetowo niż Max Bill:

http://www.pointtec.de/junkers/junkers_bauhaus/

Opublikowano

Ciężko ją upolować, to fakt. :-)

Mam bardzo podobną, jedyną różnicą jest dodatkowy napis "17 Jewels" na tarczy.

I w trochę gorszym stanie, z nieoryginalną kopertą niestety (w oryginalnej ułamało się ucho)

Kiedyś może wrzucę zdjęcia...